K tomu Afganistanu. Je to velikansky pruser a este sa s tym potrapime. Zial.
Aktualne sa obavam, ze finalny odchod sa bude podobat na odchod americanov zo Saigonu.
Tu je celkom zaujimavy nazor na afgansku armadu:
https://kechlibar.net/2021/07/24/o-afghanistanu-ii-aneb-armada-ktera-neodpovida-stavu-vlastni-zeme/
13.08.2021 - 22:27:11
01
Zdroj:- nejaký utajený svedok na Facebooku....Denisa Saková je dôveryhodná ako jej vyretušované fotky na Facebooku.
Tejto pani som sa ešte nevenoval, ale už je najvyšší čas. Podľa najnovších informácií mala za čias ministrovania Kaliňáka a Sakovej fungovať na ministerstve vnútra zločinecká skupina, ktorá pozostávala z ľudí, ktorí pracovali v riadiacich funkciách na ministerstve. Biznis model bol jednoduchý. Ceny projektov v rezorte vnútra boli umelo nadhodnocované a desiatky miliónov odtekali do spriaznených firiem. Saková je vraj šokovaná, vraj je to pre ňu nová informácia a to znamená jediné. Buď o tom nevedela, tým pádom neschopnejšiu osobu som vo svojom živote ešte nestretol a musí sa okamžite pratať z verejného života. Alebo o tom vedela a tieto kšefty kryla, potom je to na tvrdú dlhoročnú basu. Toto všetko bude predmetom vyšetrovania, ale reálnejšia sa mi zdá druhá verzia, pretože Saková má so zločineckými skupinami svoje skúsenosti, sama bola súčasťou jednej zločineckej skupiny - konkrétne strany Smer. Saková sa chytila slamky, že jeden z členov tejto skupiny je na úteku, vraj ho zámerne nechali utiecť a tým mu zmarili možnosť vypovedať. Denisa, neboj sa, tohto pána už majú a ja si myslím, že teraz sa začneš ty potiť vo vlastnej krvi.
Saková sa do politiky dostala cez svojho exmanžela, tiež smeráka Alexandra, ktorý ju dohodil kamarátovi Kaliňákovi. Človek sa niekedy zamýšľa, čo vedie človeka odísť zo súkromného sektora a začať pracovať pre štát, v tomto prípade je však dôvod viac ako zrejmý (ako vlastne u väčšiny smerákov).
Alexander Sako urobil raketovú kariéru, o čo sa postarali jeho smerácki kamaráti. Z pozície radového referenta sa za krátky čas stal predseda predstavenstva v Slovenskej konsolidačnej. Následne sa stal podpredsedom predstavenstva SPP, na čo však potreboval ekonomický alebo právnický titul, ktorý si zabezpečil týždeň pred vymenovaním na Vysokej škole v Sládkovičove. Jeho manželku Denisu mesiac predtým zamestnal Kaliňák ako vedúcu služobného úradu na ministerstve vnútra. Po voľbách robila na MV štátnu tajomníčku a neskôr aj ministerku vnútra.
Manželia Sakovci nadobudli počas pôsobenia Sakovej na ministerstve veľmi slušný majetok, včetne lukratívnych nehnuteľností. Ako sa však časom ukázalo, robili veľmi pofidérne, tzv. smerácke kšefty. Ďalší známi predstavitelia podobných kseftov sú napríklad Drucker, či Blanár.
V čase pôsobenia Saka ako generálneho riaditeľa v bratislavskom dopravnom podniku, vehementne obhajoval predražený tender pre firmu patriacu J&T. Po čase od tejto istej firmy Sakovci čistou náhodou kúpili lukratívne nehnuteľnosti v Panorama city výrazne lacnejšie ako boli vtedajšie trhové ceny. Následne ani nie po roku Saková predávala tieto nehnuteľnosti o 350 000 eur drahšie ako ich kúpila. Pekná ryža, niektorí ľudia toľko poctivou prácou nezarobia za celý život.
Zaujímavým spôsobom nadobudli halu v Pezinku, ktorú najprv kúpila v roku 2011 spoločnosť Vodný záchranný systém za 186 000 eur. O rok neskôr ju predali Sakovcom za 50 000 eur. No musel by som byť padnutý na hlavu, aby som niečo kúpil za 186 000 a rok na to predal za 50 000. Čerešnička na torte je, že Sakovci následne tento objekt predávali za 339 000 eur.
Veľmi pofidérny bol aj nákup kancelárskych priestorov v novostavbe na Tomášikovej ulici v BA, kde majú zhodou okolností obidvaja byty. Podozrivo nízka, cca tretinová cena tu už asi nikoho neprekvapuje. Zaujímavý je tu aj predávajúci, istý Michal Škorvaga, ktorý robil obchody aj s mafianskou skupinou sýkorovcov.
Sakovci robili zázračné obchody, kde vždy kupovali výrazne lacnejšie ako boli trhové ceny. Buď teda boli v tom čase najlepší realitní makléri v galaxii alebo to bol nástroj na legalizáciu úplatkov, tzv. pranie špinavých peňazí.
Pani Saková aj so svojim exmanželom sú typickí odchovanci strany Smer, so všetkým čo k tomu patrí. Ich pôsobenie v štátnom aparáte bola jedna veľká fraška a podľa uvedených skutočností len nástroj ich vlastného obohatenia, na úkor slušných ľudí v tejto krajine. Pevne verím, že spravodlivosť si časom nájde aj Denisu Sakovú.
15.08.2021 - 14:15:57
07
Ale veď Afganistan dobre dopadol,presne tak ako mal akurát sa do tej diery nemuselo naliať 10 marshallových plánov a 83 mld. na tú vymyslenú hlinenú armádu.Čínski bolševici,rusi,Iránci všetci už rokujú s talibanom o investíciách a hlavne pokoji.Nebojte sa nevestičky dobre bude aj keď Korčok plačká ako malé decko na piesku bez fúriku.
15.08.2021 - 16:13:24
01
Zdroj:- FB utajený svedok...Viete kde je teraz Pellegrini? Sedí na záchode a musí veľmi riedko sr.ť.
Vediac, že jeho celá politická kariéra a nielen to, celý jeho osobný život stojí a padá na tom či sa Výboh prizná, že zobral pre neho úplatok 150 000 eur v krabici od šampanského.
Pellegrini mal za tento úplatok vybavovať kšefty pre spriaznené IT firmy. O tomto už vypovedá viacero ľudí, vrátane bývalého šéfa finančnej správy.
Mediálne pomerne málo známy je prípad, keď Pellegrini ako podpredseda vlády pre informatizáciu pripravil Slovensko o milióny eur pri predaji domény. sk do zahraničia, kde zastával záujmy vybranej firmy pred občanmi a IT komunitou. Týždeň pred tým ako mal predložiť transparentný finálny návrh zmluvy IT komunite, Pellegrini a jeho úrad tajne podpísali nevýhodnú zmluvu v prospech SWANu, pričom ignoroval navrhované zmeny IT komunitou (petíciu s 9700 podpismi), ktoré by ukončili roky drancovania .sk domény. Namiesto toho uprednostnil súkromnú firmu, ktorej kopec bývalých zamestnancov a kamošov - majiteľov tejto firmy robilo na úrade.
Výbohovi za vybavenie úplatku pre Pellegriniho hrozí 15 rokov a keď sa bude nad ním zmrákať, tak počítam s tým, že aby si znížil trest, bude musieť začať spievať. Ide o to, aké silné dôkazy proti Výbohovi existujú.
Pellegrini si očividne užíva majetok, na ktorý si počas svojho života nemal ako zarobiť a týchto 150 000, kvôli ktorým je v tomto prúseri je len malá kvapka v mori. Ale nevadí, aj za to mu hrozí veľmi dlhý pobyt vo väzení, čo by prakticky zlikvidovalo aj tú smiešnu podvodnícku stranu Hlas. Neostáva nám nič iné, ako držať palce vyšetrovateľom, nech tento vagabund skončí tam kde patrí. A nielen on, ale celá jeho smerácka partia.
15.08.2021 - 18:10:16
06
Nie zo svojho. Ci nakup alebo rozdavanie. Rovnako mina matelko na loterii. To vymyslel statny ekonom? To je totalny pruser! Rozdavat mega peniaze. Ma to ekonom dost pomylene narozdiel od Lota. Peniaze do Lota vlozia ludia, ktory pokusaju vyhru a z toho sa zrebuje. Ale preco by som mal ja platit niekomu na statnu covid loteriu? Vyhravat moze vseliaka osoba.. Ak chce rozdavat, kazdy zaockovany mal dostat rovnako.
15.08.2021 - 19:12:55
01
No bude ešte sranda, jamkatý Peťko sa už videl ako nový predseda vlády 😁a namiesto toho mu reálne hrozí dlhoročná basa, tiež Kaliňákova prava ruka Deniska to má pekne nahnuté, vlastne celé vedenie Smeru 1 aj 2 je pekne nervózne,ani sa nedivím, luxusný život vymeniť za väzenské cely.... Ešte to asi chvíľu uhrajú,ale čas sa im kráti
15.08.2021 - 20:14:49
01
Najbližšie je podľa mňa na rade Saková. Majú vyčíslenú vatu a majú biele kone. Nasledovať budú nejakí nižší úradníci čo tie zmluvy museli podpísať a oni prásknu Sakovú. Balkánca si nechajú nakoniec. To je s birmovaným najväčšia ryba a tam sa musí ísť na istotu.
15.08.2021 - 21:53:01
04
asi tak to bude ... trochu sledujem,čo sa deje -vyzerá to tak,že Smeráci sú vysraný až za ušami-Pelle je zalezený,Fico asi zasa začal chlastať-do prvej línie vyslali kreténa súdruha Blahu,a riťoleza Šukaj Eštók :D
no ale to im ani trochu nepomôže... jáj a kde je oslík E.Tomáš :^) no ten nie je úplne blbý,vie kedy má zmiznúť,svoju úlohu splnil...či ?
15.08.2021 - 22:36:36
02
Tuto vladu uz nikdy nikto nezvoli.A ku korytu sa vrati banda okolo Peleho.Myslite ze taketo megakauzi sa podari vyriesit v priebehu 2 rokov?Pochybujem...
Modlia sa aby to ustali do volieb a su pohode...
15.08.2021 - 23:00:04
02
ale nebuď taký pesimista,máš pravdu,že túto vládu už nikto nezvolí,bude úplne iná-ale rozhodne sa Fico ani Pelle ku kormidlu už nikdy nedostanú,toto čo sa dostalo von o totálnom rozkrádaní krajiny,to je len minimum toho,čo ešte vyjde von,to budú čumieť aj ich skalný ficovoliči (jedine žeby nie )
16.08.2021 - 07:45:29
00
Nemyslím si, tento národ neotvorí oči ani keby si ich "prešmirgľoval". Ak si niekedy prídu po jamkatého alebo Fica, budú sa za nich biť na uliciach. Stačí, že birmovaný komunista bude z basy psími očami do kamery pozerať.
16.08.2021 - 07:51:21
01
Tak Smer1 a Smer2 majú zatial spolu cca 30% ,je to dosť,ale na skladanie vlády to nijako nestačí.
Okrem toho percentá pôjdu ešte dole,obvinenia sú velmi závažné,tam reálne hrozia tresty 15 - 20 rokov basy,to zlomí hocikoho,myslím že ešte budú spievať ďalší a ďalší bývalí vysokopostavený smeráci,chce to len čas ...
16.08.2021 - 07:57:46
00
dano zase tie tvoje asi,možno.už vyzeráš ako matelkova lesná trúba.To čo ten xuj včera vyprodukoval a bude produkovať z našich daní za to by ho mali obesiť.Celá tá jeho estráda by mu ju mali dať zaplatiť.
btw. na slovensku sa ľudia nedostanú k onko liekom ktoré sú schválené a lekárom odporučené,ale vraj nie su peniaze. dokonca v chudobnom rumunsku ich pacient dostane legálne.
16.08.2021 - 20:09:14
00
peniaze na onko lieky presunuli na lotériu, či ako tomu mám rozumieť?
16.08.2021 - 20:56:59
03
áno,triki,máš pravdu,najväčší problém Slovenska je psychopat Matovič-ale že Smeráci tu celé roky kradli bagrom,to je pohodička,že?
niekedy mám pocit,že si na výplatnej páske toho pána zo Súmračnej,vadí ti všetko okrem ich zlodejín,veď čo je to, pár miliónov sem,pár tam ...
tak ešte na dobrú noc jedna infoška:

1. Vo väzbe je ďalší človek Smeru, čo sedával s Ficom a Pellegrinim vo vláde:

Radko Kuruc nepatril medzi elitu politikov Smeru. Lenže ako bývalý štátny tajomník na ministerstve financií bol nominantom tejto strany a ako taký je ďalším smeráckym členom vlády po Monike Jankovskej, ktorý skončil za mrežami.
16.08.2021 - 22:23:57
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up