vlastoch: no, ako sa vravi, kazda minca ma dve strany :D .. ked sa ludia nechaju zmanipulovat proti bez vlastneho myslenia (ako ta pani, co uplne zbytocne robila bordel s ruskom) .. tak co uz. Ale kazdy ma pravo vediet o moznych problemoch a netvarit sa ze neexistuju. Raz som mal taky liek, kde bol uvedeny vedlajsi (velmi zriedkavy) ucinok smrt :lol: ... Uz som videl doktora na*** , lebo som si dovolil precitat pribalovy letak :) A jeden "expertny" doktor dokazal predpisat kontraindikacne lieky (nie mne) a na otazku, ze ako to, povedal, ze to nevie a odkazal na svoju sestricku. Toz potom sa nejde cudovat, ked su ludia skepticki. Ale zas je spusta ludi, co si furt nechavaju predpisovat antibiotika, sak pre istotu a ich obvodaci na to rezignuju a predpisuju potom aby mali pokoj. Tazko potom.

ramon1: obchodne centra mali zavriet /na to ale nemali gule .. az teraz na vianoce, ale este pockali na vianocne sialenstvo :D/ a take tie miesta, kde sa vsetci nahrnu na jednu kopu. A taktiez stale sa chodilo cez hranice .. UA hranica bola stale otvorena az do novembra, lebo vsak odtial chodi lacna pracovna sila (teda hlavne do CR). Atd. A nie sikanovat slusnych ludi. Vzdelavat a nerobit saskarnu. Ale tak ja tazko nieco zmenim, max. mozem seba sa :lol: .. a pristupovat zodpovedne .. nechodit do prace,do Auparku, nepluvat na druhych a tak :D /neslapat po zjazdovke nahor :D , atd./ .. inak tusim nejake podobne cisla vysli v Rakusku, co posielali pozitivnych este na PCR, ci ?
27.12.2020 - 20:31:34
03
Každý jeden liek má vedľajší účinok smrť - asi každý má možnú alergickú/anafylaktickú reakciu, čo sa doma môže rovnať aj smrti...
Inak tiež často dávam kontraindikujúce lieky (niekedy ani lekárne nechcú vydať liek kým nevytlačím recept a neopečiatkujem ho 4x), proste offlabel lieky sú mojom odbore úplne bežné...
27.12.2020 - 20:51:26
02
valecek

👍 za to, že si to ako Košičan objektívne spomenul. Ono ten prípad sa viaže k roku 2000, a mal smutnejšie okolnosti a aj dohru, žiaľ nie celkom milú slovenskú. Súviselo to s tým čo si spomínal. Vtedajší minister MUDr. Šagát pod politickým tlakom (vtedy bol R.Schuster prezidentom) podal trestné oznámenie, na základe ktorého obvinili policajti operatéra primára Fabiána z trestného činu ublíženia na zdraví. Následne však minister Šagát tento tlak neustál, nepripúšťal vedomé pochybenie ani jednej z nemocníc (a ani primárne zanedbanie Mudr. Samselyho, čo bol osobný lekár pána prezidenta). Navyše v tom čase aj rakúsky tím operatérov, kam bol pán prezident prevezený, podporil postup oboch slovenských tímov. Minister Šagát ale následne odstúpil, jednoducho ten tlak bol príliš veľký. Ťažko povedať prečo a ako, ale po tomto enormnom tlaku sa zdravotný stav samotného operatéra Mudr. Fabiána zhoršoval, mal vážne srdcové problémy, a v roku 2002 po komplikáciách pri operácii srdcovej chlopne upadol do sedemročnej kómy, z ktorej sa už neprebral, a v roku 2009 zomrel. Avšak pán prezident mal možnost´ udelením milosti zastaviť trestné stíhanie, o ktorého oprávnenosti nebol presvedčený takmer nikto z lekárskych kapacít. Zároveň s trestným stíhaním operatéra sa viedli od roku 2000 súdne spory na základe žalôb, ktoré pán prezident podal, a v ktorých požadoval od oboch nemocníc 450.000 Sk ako náhradu škody. Tieto spory ako aj trestné stíhania pokračovali aj po upadnutí Mudr. Fabiána do kómy, v rokoch 2002 a 2003 mu nebola udelená milosť, ktorou by sa zastavilo jeho už aj tak nedôvodné stíhanie. Milosť mu udelil pán prezident Schuster v roku 2004, tesne pred prezidentskými voľbami, kedy sa rozhodoval kandidovať aj druhý krát na post prezidenta. Spory s nemocnicami skončili až niekde v roku 2007, kedy na základe ospravedlnenia zo strany nemocníc R. Schuster žalobu stiahol, o tom však operatér už nedozvedel, bol 5 rokov v kóme.

Nie som v tomto prípade objektívny, keďže moja spoločnosť poskytovala služby protokolárneho tlmočenia a manažmentu zahraničných ciest medzi inými klientmi aj pre kanceláriu prezidenta. Mnohých ľudí z jeho okolia som poznal. Tlmočníci takmer bezo zvyšku hovorili, že je to príjemný pán, hrdý Manták, niekedy so sklonom jemne operativne upravovať program rokovaní, na čo však mal ako prezident plné právo. Ale je to už vyše 15 rokov, tak čo.

Prajem mu veľa zdravia.

Je to vlastne off topic, takže ak moderátor uváži, nech to zmaže. Ale považoval som za potrebné to napísať.
27.12.2020 - 20:57:58
019
lto napísal:
ziadne stovky tisice dobrovolnikov s vakcinou proti sars-cov2 neexistuju .. a co sa tyka viery,tak to celkom urcite slepa viera nie je,ale zalozena na nejakych opodstatneniach a predpokladoch,ale zatial neexistuje nic ine len verit,resp doverovat,ze to bude fungovat. Slepa viera bez dokazov je nieco ine.


a okrem svojich dojmov máš aj nejaké reálne dáta? Či iba tak trepeš nezmysly do vetra? Akože spochybňuješ testy, ktoré robilo a robí xy firiem všade po svete? Prečo keď tie vakcíny fungovali v stotisícoch dobrovoľníkov, nebudú fungovať v slovenských dezolátoch?
Zober si kalkulačku a počítaj... https://covid19.trackvaccines.org/vaccines/
27.12.2020 - 21:20:40
03
nech sa paci
https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/bezpecnost-liekov/vakciny/vyvoj-vakcin-na-prevenciu-ochorenia-covid-19-1?page_id=5467

este by som dodal, ze okrem vakcin vyvyjaju viacere firmy aj lieky proti covidu
27.12.2020 - 21:53:04
10
Včera zaočkovaných cez 4 miliónov ľudí ... moja kamarátka pôsobiaca na Floride vo výskumnom ústave zaoberajúcim sa regeneraciou miechy , je už očkovana tiež . Zatiaľ nikto ani ona ani z jej okolia nemali žiadne komplikácia dávajúce sa do suvisu s očkovaním . Zatiaľ OK 👨‍⚕️ , žena tiež ...
27.12.2020 - 22:23:49
00
"Z etického hľadiska je v súčasnosti veľmi diskutovaná otázka tzv. challenge trials, kde sú dobrovoľníci po očkovaní aktívne vystavení SARS-CoV-2 vírusu. "

tak su testeri aktivne vystavení vyrusu alebo nie su ?
bo nedavno tu niekto toto vyvracal, ze to by robil leda tak mengele, ale ze dnes sa to nerobi ... a ze testeri sa po zaockovani len volne pohybuju po svete ako predtym ... co moze znamenat ze kvantum z nich ani ku kontaktu s virusom nemusi prist, tak ako sa moze potom urcovat uspesnost vakciny ?
27.12.2020 - 22:28:28
03
Ramon1 napísal:
. Zatiaľ nikto ani ona ani z jej okolia nemali žiadne komplikácia dávajúce sa do suvisu s očkovaním . Zatiaľ OK 👨‍⚕️ , žena tiež ...

Roman, to je uplne rovnake tvrdenie ako ked som ja pisal ze nikto v mojom okoli nemal ziadne tazke priznaky covidu. Ste ma za to kamonavali samozrejme. Okruh ludi co pozname je ako ked naplujes do dunaja.

Vlastoch a polovica z udavanych testerov este dostane aj placebo cize tie pocty co testuju real vakcinu su zas trochu ine 😁
27.12.2020 - 22:35:44
01
TO poznaš ty a tvoje dáta ... potom to vysvetľuje mnohe . Moje dáta sú trosku z iných zdrojov . Ale však nechaj tak ... ver však , že objektívny stav na oddeleniach kde sa starajú o kriticky chorých je ďaleko vážnejší ako si viete predstaviť . Nikdy , možno ani v tvojich dalších životoch nebudeš snáď musieť odmietnuť pacientov na hospitalizáciu na OAIM , pritom vieš že ich odsúdiš na smrť . Proste dochádzajú lôžka aj u nás , na jedno voľne pripadajú 3-6 adepti . Takze buď mi veríš , abo ja s vysvetľovaním a reagovanim na teba a tvoje nezmysly končím ...

Apropo žiadne ťažké prípady nepoznáš zo svojho okolia ? Si pri zmysloch , či kovid ti vážne poškodil krátkodobú pamäť ? Veď si tu písal , že si si skoro , “ skoro svokra “ zabil ... a horekovak si , akí sú záchranári čuraci , že “cestovali k nemu “ cez 30 minút 3 kilometre .


Naposledy upravil Ramon1 dňa 27.12.2020 - 22:54:33, celkovo upravené 1 krát.

27.12.2020 - 22:51:00
00
Ramon1 napísal:
Podľa analytika pod 1/3 falošné pozitívnych ... ale 25K +/- pozitívnych ľudí je dobre nechať 10 dni doma . Imho

Ale posledné dáta z TN hovoria ešte niečo iné . Približne len okolo 10% bolo falošné pozitívnych u bezpriznakovych pozitívne Ag testom odhalených PCR následne kontrolovaných . A to je dosť dobrý údaj ...

Bolo ich iba 11 zo 159, čo je iba 7%. A ak uvážime, že tí s príznakmi boli naozaj na 99% pozitívni, celkovo boli iba 2% falošne pozitívnych. A to pri plošnom testovaní niektorí strašili, že falošne pozitívnych je 50%.
https://trencin.sk/aktuality/plosne-testovanie-v-trencine-odhalilo-vyse-500-pozitivnych/
27.12.2020 - 22:54:02
00
dochtopre popat reakcia uplne mimo ... skaringo reagoval na tvoje "ja a moja zena nemame komplikacie" a napisal ze tato informacia ma hodnotu pluvanca v dunaji ... on nepisal o nepotrebnosti ockovania ako sa to tu snazis hrat na city ... citak kua uz raz poriadne na co reagujes ...
27.12.2020 - 22:55:12
03
Ďakujeme mysliteľovi a mentálnemu ideológovi z novovzniknutej strany pani Krajnikovej . Ak si myslel Scarinka a nie “ skaringo-a” , ten je mimo ... ten ani nevie , že jeho “ blízky “ skoro zomrel . A bude tu konšpirovala , fabulovať , prekrúcať a jednoducho trepac ** iny . Ešte raz a naposledy ... toto je medicinsky a vedecky problem . Ver a buď zdravý , alebo never . Ži v pohode až do doby keď ta to prepadne keď to budeš najmenej čakať . Toto neuvidiš . To príde a pochopiš jej prítomnosť .

Dobru noc antivaxeri , harapičníci a antikoviďáci .


Naposledy upravil Ramon1 dňa 27.12.2020 - 23:04:58, celkovo upravené 1 krát.

27.12.2020 - 23:00:03
00
Ramon1 ja som nic tak nepisal ze svokor skoro zomrel. Rano sa mu horsie dychalo, vylakal sa lebo je kazdy den masirovany bulshitom z telky ktory siri strach lebo ved vieme ako sa ovladaju ovce. A kedze sa bal on aj svokra vznikla panika. Naslednymi testami a rtg sa zistilo ze nic strasne mu nie je a z neho tiez po case vyslo ze sa len zlakol a obcas to mava bezne ze sa mu rano zle dycha (uz dlhodobo).
Tiez uz tu velmi malo pisem lebo nemam potrebu sa s nikym hadat. Ani s tebou. Ja sa budem riadit svojim rozumom a ty svojim. Obaja sme dospeli a zodpovedni za svoje ciny. Dufam ze nebudes mat problem ani teraz ani neskor.
27.12.2020 - 23:01:04
01
Joe70 napísal:
Bolo ich iba 11 zo 159, čo je iba 7%. A ak uvážime, že tí s príznakmi boli naozaj na 99% pozitívni, celkovo boli iba 2% falošne pozitívnych. A to pri plošnom testovaní niektorí strašili, že falošne pozitívnych je 50%.
https://trencin.sk/aktuality/plosne-testovanie-v-trencine-odhalilo-vyse-500-pozitivnych/

ty tu hadzes % jak sa ti chce a miesas jablka s hruskami ...

"Z týchto výsledkov možno odhadnúť špecificitu použitého antigénového testu SD Biosensor Standard Q na 99,82%, čo je v zhode s viacerými existujúcimi validačnými štúdiami tohto testu,“ hodnotí definitívne výsledky plošného testovania v Trenčíne matematik Richard Kollár."

takze tych 50% falosnych pozitivov z celkoveho poctu pozitivov pri celoplosnom teestvani bola realita a nie strasenie
27.12.2020 - 23:03:27
01
Ramon1 napísal:
Ďakujeme mysliteľovi a mentálnemu ideológovi z novovzniknutej strany pani Krajnikovej . Ak si myslel Scarinka a nie “ skaringo-a” , ten je mimo ... ten ani nevie , že jeho “ blízky “ skoro zomrel . A bude tu konšpirovala , fabulovať , prekrúcať a jednoducho trepac ** iny . Ešte raz a naposledy ... toto je medicinsky a vedecky problem . Ver a buď zdravý , alebo never . Ži v pohode až do doby keď ta to prepadne keď to budeš najmenej čakať . Toto neuvidiš . To príde a pochopiš jej prítomnosť .

Dobru noc antivaxeri , harapičníci a antikoviďáci .

odpisti si invektivy, okrem toho ja som ziaden "za" ani "proti" nazor neprezentoval, reagujem len na tvoje chobotiny co tu vypisujes ...
27.12.2020 - 23:07:16
02
keyboard_arrow_up