tulenik napísal:
v hentom paplátku neplatilo, neplatí a nebude platiť nikdy nič a číta ho len mentálny odpad...
o odborných témach sú chronicky neschopní písať aj v serióznych denníkoch, kdeže ešte vyhulákaní magori z bulvošu



Fajn, ak vadí Nový Čas tak tu to máš napr. z TA3:

https://www.ta3.com/clanok/1178222/siri-sa-dalej-zotrva-vo-vzduchu-zverejnili-nove-zistenia-o-viruse.html

Nie sú to výmysli Nového Času, ale dôležité nové informácie od čínskych hlavičiek. Stále sa ten vírus skúma...
11.03.2020 - 07:17:28
00
canopus napísal:
corsair ano,vie

"salátové listy" písali, že je to z tržnice, je to tak?
11.03.2020 - 07:19:52
00
Tecka napísal:
Kde čo sa tu riesi...

Ma niekto manzela/manzelku ucitelku?

Skola mojej zeny nema za co kupit mydla, nemaju teplu vodu poriadne, upratovacky maju umyvat savom (jedna sa uz priotravila), nemaju ani poriadne handry, o dezinfekcnom gely ani nevravim.

Ta skola je dost na urovni, ziadna Horna Dolna.

Toto je riadna parodia.


Priatelka pracuje ako ucitelka v sukromnej skolke. Od utorka zavrete, ale ucitelky idu dnes do prace zrejme upratovat. S hygienou neviem ako, ale viem ako u nas. Tekute mydla max na wc, v kuchynkach uz tyzden nic. A to nam vypisovali ako tu bude chodit 2-krat do dna upratovacka a vsetko cistit a doplnat. Dnes rano citam mail, v piatok cela firma bude robit HO aby sa otestoval najhorsi scenar, musia sa vyskusat ci funguju systemy, pristupy do technologii atd. Nam vcera security zakazalo vzialene pristupy do technologii, cize bude ma kontaktovat technik nic mu pomaly neviem overit. Vyjazdovi technici, ktori chodia k nasim zakaznikom sa od dnes musia kazdeho zakaznika pred navstevou spytat, ci nie su v karantene.
11.03.2020 - 07:21:46
00
Ramon1 napísal:
ja ti zariadim , že ta dvojtýždňova karanténa neminie !!!

Ty mi nič riadiť nemusíš, to už mám vybavené dávno. Aj napriek výnimke, ktorú mám. Napriek tomu, že verím, ze ide o nafúknutý problém a opatrenia sú preventívne, radšej aj dobrovoľne pôjdem.


Naposledy upravil corsair dňa 11.03.2020 - 07:35:03, celkovo upravené 1 krát.

11.03.2020 - 07:27:52
01
dalsia dobra sprava... premier Xi je uz vo Wuhane a rozhoduju sa,ci otvoria skoly/skolky, nazyvaju to REBOOT CHINA
11.03.2020 - 07:34:41
00
No, ekonomika ako vidím visí na vlásku. Reštaurácie a bary asi pomaly pokrachujú... Otázka času, kedy aj fabriky. Ak sa teda nezruší karanténa a život sa nedostane do zabehnutých koľají. O čom vďaka tejto téme presvedčený niesom.
Inak, ja sa už nejaký čas domov na SK nedostanem aj tak...
11.03.2020 - 07:43:27
00
Itosorry, tú ďalšiu dávku som hneď nepochopil 🤭 ja som myslel, že dávku ako jedlo 😂 tak moja odpoveď, že "bohužiaľ nenašiel som ju" bola trochu... taká... Veď vieš...

Nové usmernenie vyšlo ale nejde mi to teraz otvoriť, asi signál či čo...

Ináč, som vo firme a oni tu asi úplne ye buuu na to. Žiadne rúška na používajú, približujú sa natoľko, že "musím" odstupovať... BG, RO šoféri rúška a rukavice, ja tiež a dôjde talian a podá skladnikovi ruku... Majú to na háku... Žeby v IT nemali interný predpis?


Naposledy upravil corsair dňa 11.03.2020 - 08:42:21, celkovo upravené 1 krát.

11.03.2020 - 08:05:55
00
Matejos napísal:
Nie sú to výmysli Nového Času, ale dôležité nové informácie od čínskych hlavičiek. Stále sa ten vírus skúma...

Negetol si to. Tomu sa ešte nedivím, lebo, ako som povedal, ani v serióznych plátkoch relatívne príčetní novinári nerozumejú vede a nevedia písať o vede. Ani v smetiach, debilníku a prde, Ale na rozdiel od nich bulvoš vyrobí z hovna ďalšiu poplašnú správu.
Na tých "bombastických zisteniach" nie je nič veľmi zaujímavé. Pre epidemiológiu je rozhodujúce reprodukčné číslo (R0), ktoré znamená, koľko ďalších ľuďov nakazí jeden infikovaný (a okrem neho ešte inkubačná doba, pričom inkubačná doba a R0 sú závislé premenné - aby sa nejako významne pohlo R0, musel by sa významne zmeniť odhad inkubačnej doby, čo sa na počiatku epidémií aj reálne deje na dennej báze, ale v tomto okamihu už máme pomerne presný obraz - nehejbol ním ani macaroni úlet). Toto číslo síce nejako závisí od "doletu" vírusu vo voľnom prostredí, ale aj od kopy ďalších vecí, ako afinita vírusu k receptorom na bunkových stenách a schopnosť preniknúť do bunky - a to už sú veci o ktorých nejaký škrabák nemá ani duncta a čitatelia dupľom nie, tak sa na ich báze nedajú vyfabulovať "predávajúce", čo najfarbistejšie a najkatastrofickejšie titulky.
No a celý tento "senzačný objav" "hrôzostrašnej veci" nič neurobil s hodnotou R0 (ktorá sa získava z trendových kriviek, teda tvrdých dát o počte infikovaných). Tá stále konverguje so stúpajúcimi číslami pacošov niekde do intervalu 1,4-2,5 (neprekvapivo, SARS, starší brácho tohoto týpka, mal R0 = 2). To znamená, že sa zmenil nástrel ostatných parametrov, ktoré sa na hodnote R0 podieľajú proporcionálne smerom dole. To už bulvoš nezaujíma, lebo titulok "SARS-CoV2 vírus má výrazne nižšiu afinitu na ACE2 receptory, ako sa predpokladalo" alebo "pravdepodobnosť prieniku SARS-CoV2 vírusu do bunky je výrazne nižšia, ako sa predpokladalo" (lebo to je presne druhá strana toho "hrozného objavu") neznie nijako emócie bičujúco a teda predávajúco, naopak, tlmí paniku a teda predaje. A to bulvoš nesmie dopustiť, že jo.
11.03.2020 - 08:22:25
011
napriek tomu, ze ako absolutny nímand vela nerozumiem, som rad, ze si tu tulenik :D
11.03.2020 - 08:55:41
02
Nie si nimand, si commoner ci co za vyraz to pouziva. :-)
11.03.2020 - 09:02:05
05
tulenik napísal:
lebo titulok "SARS-CoV2 vírus má výrazne nižšiu afinitu na ACE2 receptory, ako sa predpokladalo" alebo "pravdepodobnosť prieniku SARS-CoV2 vírusu do bunky je výrazne nižšia, ako sa predpokladalo" (lebo to je presne druhá strana toho "hrozného objavu") neznie nijako emócie bičujúco a teda predávajúco, naopak, tlmí paniku a teda predaje. A to bulvoš nesmie dopustiť, že jo.

Dobre napisane :) :y: :y: .. a plati to pre kopec inych situacii ako tato. Hlavne ze pisalkovia seba oznacuju ako mienkotvorni. Zobrat im klavesnicu a poslat do kamenolomu. Aby z nich bol aj uzitok.
11.03.2020 - 09:02:51
03
Su novinari a novinari. Samozrejme, ked niekto len prebera clanok, ktoremu nerozumie, to nie je novinar. Ale to plati vsade. Aj tu na fore mame prispivatelov akoze mienkotvornych, ktori radi siria mudro a obcas si ani poriadne clanok, ktory komentuju neprecitaju. Vsakze. :-)
11.03.2020 - 09:13:57
00
lto napísal:
Dobre napisane :) :y: :y: .. a plati to pre kopec inych situacii ako tato. Hlavne ze pisalkovia seba oznacuju ako mienkotvorni. Zobrat im klavesnicu a poslat do kamenolomu. Aby z nich bol aj uzitok.

To je ale priamym dosledkom toho, z coho internetove media ziju, a sice pageviews (zobrazenia stranky). Pisu len to, a takym sposobom, aby mali co najvacsiu citanost. Preto praktiky na sposob nadpisov vytrhnutych z kontextu, nesuvisiace s clankom a pod...
Uz mnoho rokov su predsa na Slovensku pokusy o kvalitnu zurnalistiku, a teda taku, kde by sa platilo za kvalitny obsah. Zacalo to Pianom, dnes mas moznost kupit si na sme.sk, dennikuN predplatne, podporit aktuality.sk a pod. Ty si platis za obsah? Ak chces, aby sa uroven zurnalistiky na Slovensku zmenila, mal by si zacat.
Samozrejme, je tu este moznost, kde mecenasi platia chod novin, ale predpokladam, ze to nikto nechceme:)
11.03.2020 - 09:27:38
02
Sam vieš veľmi dobre, že predplatné nezaručuje kvalitu obsahu.
11.03.2020 - 09:44:14
07
a tiez si myslim ze dolezite spravy by mali byt vsade a zadarmo aby knim mal pristup naozaj kazdy
11.03.2020 - 09:54:46
02
keyboard_arrow_up