Na to sa ani bazos nechyta :)
08.03.2020 - 21:03:00
00
Ticino, juzna cast Svajciarska prave zatvorilo hranice s ITA
08.03.2020 - 21:20:28
01
Tych picca?žrútov mali karantenovať pred 2-3 týždňami ... aj keď vidíte , je to v ľuďoch . Ten náš pacient nula , musel proste ísť tu svoju kundu vyprášiť na Sv.Valentina do Benatok . Lebo doma alebo v Budapesti by ináč kričala pri orgazme . Ale , aby som nechodil až tak ďaleko do Malaciek . Aj Košicke skoly kvoli teplomilnym občanom / áno tých , čo za každých okolnosti musia otrčit svoje prirodzenia na slnečné lúče niekde na opačnej pologuli , bo na to majú a tak sa to robí / a lyžuchtivym ppiči snehomilcom , bo u nás niet ani stopy snehu , už teraz zatvárajú celé triedy ... a ja budem presne to hovädo , čo svoje dieťa z takej triedy , kde sa vyskytne potenciálny pacient určite zoberie . Bo kto raz uvidí človeka hoci aj neznámeho , ako zvádza ťažký a nerovný boj s
ARDS , dvakrát si rozmysli či urobil všetko pre ochranu svoju a svojej rodiny ... a ak urobil všetko čo mu vedomosti a “ rádcovia “ povedali , a aj napriek tomu sa ocitne v ohrození , vie že aj Boh mu pomôže , pretože urobil všetko čo bolo v jeho silách . A ja si idem oholiť tu bradu , bo panika je už v našich hlavách , nie to ešte na bradách ? .
08.03.2020 - 21:55:45
011
Roman, uprimne.... tu bradu Ti schvalujem.... viem ze Ti na tom nezalezi ale bol si bez nej vacsi fesak :-)....... a v ostatnom mas pravdu
08.03.2020 - 22:00:15
00
Sranda ty môj cukrík , manželke a aj tu v minulosti pôsobiacej Silve sa páčim viac s borodou 🧔
08.03.2020 - 22:02:45
00
tulenik napísal:
...ochorenie bolo zachytené na ťažkých prípadoch, z ktorých bol vysoký odpad, teraz sa do štatistík už dostáva aj stále viac pozitívne testovaných ale bez klinických príznakov)...


Ak raz budes sam ten odpad, alebo ti doma niekto starsi zomrie ci niekto,co mal dalsie problemy , tiez budes takym aj sebe hovorit odpad??? Len preto ze su zataz pre ekonomicku spolocnost.

V Cine okrem Wuhanu pribuda v jednotlivych provinciach nakazenych v jednotkach a umrtia skoro ziadne. Alebo do ciny donasaju virus z Iranu.
Niektore staty zapadnej EU ako Svedsko a Nemecko maju umrtnost 0, aj ked sa v Nemecku nakazilo viac ako 1000 ludi a Svajciarsko, Spanielsko, UK maju vela mrtvych pri mensom pocte nakazenych.
Su 2 kmene a jeden je agresivnejsi. V Taliansku je ten horsi. 7375 nakazenych a 366 mrtvych.
Treba si vsimat aj ze v Taliansku je malo vyliecenych, iba 622 na rozdiel od inych, kde sa ich percentualne vyliecilo ovela viac.
Musite neustale kazdy den sediet pri tabulkach a sledovat cisla, aby ste si vsimli co sa deje a kde. Nebrat do uvahy konspiracie, ale informacie ako ze su 2 kmene a co dalsie objavili vedci.
Viem ze vsetky pripady koronavirusu niesu odhalene, ale to ani pri chripke. Cisla su jedine coho sa drzim, aj ked tiez moze niekto klamat, napriklad Severna Korea, ale aj ini.
V spravach som cital aj minule roky ze lekari hlasia vzdy pocet aro a chripke podobnych ochoreni aj pocet na 100 000 ludi.
Ja sa drzim casovych grafov a tabuliek. Tieto pocty som pocital aj minule roky, pri beznej chripkovej epidemii, ked som zbadal v novinach ze zas to stuplo o 120%.


Naposledy upravil zaman dňa 08.03.2020 - 22:24:46, celkovo upravené 1 krát.

08.03.2020 - 22:22:42
00
:o :o :o :o :o
https://www.reddit.com/r/medicine/comments/ff8hns/testimony_of_a_surgeon_working_in_bergamo_in_the/
08.03.2020 - 22:24:28
00
Hosť napísal:
Nebrat do uvahy konspiracie....

Od niekoho, čo zvykne citovat hlavnespravy.sk, to znie minimálne komicky |(
08.03.2020 - 22:48:17
010
https://fontech.startitup.sk/25-expertov-vyslali-do-ciny-aby-preskumali-koronavirus-odhalili-klucove-detaily/
08.03.2020 - 22:50:48
00
astro napísal:
Od niekoho, čo zvykne citovat hlavnespravy.sk, to znie minimálne komicky |(

Hlavne spravy necitam skoro vobec. Ziadne blogy ani politiku.
Zaujimavosti sa tam podobaju na zemavek.😁
Citam akurat ako postupuju migranti a top10.
Ak nahodou niekto zdielal nejaku spravu z hl sprav na moje oblubene temy a nebola to hlupost ze z citronu a mlieka spravim beton, tak nic proti tomu nemam. Su to spravy, ktore uverejnila aj noviny, tvnoviny, cas, aktuality, idnes, tncz, pravda, dennikn..
Nikoho nemam oblubeneho. A zastavam nazor ze anglicka kralovna je jaster.
Riadim sa tym, ci by som spravil ja keby som bol politikom a podla toho hodnotim aj ich. Proste by som hodil podpis, a predal vas, zjednodusene povedane, to co sa robi vsade na svete, teraz aj za komunistov aj za Napoleona aj za rimanov. Bojovat so zvyskom politikov nieje mozne. Ak aj vyhra tak po case zas padne.


Teraz m napadlo. Riadne sa starajte o zuby. Ak budete mat bolesti zuba a budete v karantene, ci vam virus potvrdia bude problem.
Tak isto bude problem pri inych zavaznych problemoch, vyzadujucich operaciu, ked budete pozitivni.
08.03.2020 - 23:09:56
00
Akútnu operáciu ti určite urobía v nemocnici ktorá bude v špeciálnom režime ... nenechajú ta zomrieť na perforovaný apendix , zas tu kkociny nerozsiruj o čom nic nevieš . Len v nej pacient určite ostane , ako ktokoľvek , kto už je v karanténe . Teda minimálne 2-3 týždne , aj keby mal na chodbe pri wc sedieť nejaviac žiadne známky nákazy a s negat. testami .

Ináč byť vami , nebral by som na ľahkú vahu vedome zamlčanie skutočnosti týkajúcich sa možnej nákazy , popripade zamlcanie pozitívnej epidemiologickej anamnézy ... niekto by to mohol vyhodnotiť ako vedome šírenie nákazlivej choroby s nie len peňažnou ujmou . V CZ 3 mega koronov :o

canopus ver , že tomu tak bolo , ako si postol ten článok .

A boroda oholená ... predsa je menšia šanca , že sa mi pod respirátor pri ošetrovaní pacientov tam to svinstvo dostane 😎
08.03.2020 - 23:49:44
00
Ramon1 ja len preto tak pisem ze vsetky lozka menia na liecbu virusu, ked som cital toho Tal.chirurga.
Jasne ze tam bude treba ostat. Ale jednoduchsie je niekoho pozitivneho s miernmi priznakmi osetrovat ako niekoho kde strieka krv a celu operacku zamorit.
V tych narychlo postavenych bunkach nebudu operovat mozgove nadory pri preplnenej nemocnici.
Mam na mysli najhorsi scenar s nedostatkom personalu aj lozok.


A ked je niekto v domacej liecbe. pozitivny a zacne ho prudko boliet zub, ze ho mal predtym zaplombovany a zacne sa tlacit nerv a zapalovat sa.
Mal som pred 2 rokmi taky problem so zubom.
09.03.2020 - 00:06:15
00
Apendix si vyoperujes sam:
https://www.bbc.com/news/magazine-32481442
09.03.2020 - 00:11:56
00
https://www.noviny.sk/slovensko/516271-mimoriadna-situacia-v-nemocnici-kosice-saca
09.03.2020 - 00:17:08
00
Ja stale nechapem tych roznych "popieracov" a "hrdinov" ktori si stale idu ze co ludia stresuju ze ved to nic nie je. Ja teda neviem, ja osobne nestresujem, ale proste zapajam pri tom aj to co nosim v dutine lebecnej...a odtial sa mi cely zivot ozyva nieco take ze ak chces v pohode prezit, vzdy rozmyslaj 2-3 kroky dopredu ako pri sachu :) Ked pocuvam/citam dnes nazory ze naco robit karantenu, az sa mi otvara nozik vo vrecku...no na co asi? Predsa aby Ramon1 a vsetci ostatni doktori a zdravotni personal mali dostatocne kapacity na to, aby dokazali liecit tie najtazsie pripady ak ku nim pridu ( a je jedno ci bude mat clovek 70r alebo 30r / alebo nebodaj 2r ). Alebo teda kaslime na to ( alebo kaslime na seba navzajom ) a potom o mesiac revme ze preco sa nam ruca zdravotne zabezpenie v state...dnesne severne Taliansko nam moze byt vzorom/prikladom.

Osobne sledujem ten vyvoj uz od konca decembra ( ci uz z pohladu zdravotneho alebo ekonomickeho ) a ziadna sranda to podla mna nie je. V podstate od polovice januara mam ake take info z prvej ruky co sa deje v Cine ( Shenzen a Xiamen ) a teda nikto odtial ani naznakom nespominal ze je to len taka chripocka a ze sa nemusime nicoho bat...naopak skor mi prizvukovali co preventivne robit a ako ochranit seba a svoju rodinu ( alebo na co sa cca nachystat )...a vsetko co mi pisali sa proste deje. Btw, niekde v Cine sa uz v podstate nerobi 8 tyzdnov, niekde je ta vyroba strasne obmedzena a idu tak na 20-30% kapacity tej ktorej tovarne.

A aby bolo kazdemu jasne preco mame az 5 oficialnych pozitivnych, staci si precitat toto :)
https://domov.sme.sk/c/22352933/boli-v-taliansku-a-maju-priznaky-aj-tak-ich-nevysetrili-na-koronavirus.html
...je az uplne absurdne ked mas odporucanie nieco zacat riesit pri teplotach nad 38C...ved v studiach mali tazke pripady v Cine ktore uz boli hospitalizovane avg teploty zda sa mi 38,2C alebo nieco kusok nad tuto teplotu. Avg teploty pri zisteni nakazenia boli zda sa mi uz v januari v Cine 37,3 alebo nejakych 37,4...takze asi tak sme na Slovensku "pripraveni" :)

PS : nie, nemame doma zasoby potravin na viac ako cca tri dni, ale robim vsetko pre to aby som minimalizoval akekolvek nakazenie...ozaj sa mi nechce byt minimalne 14dni v karantene ( teda v tom lepsom pripade )
09.03.2020 - 00:53:25
08
keyboard_arrow_up