Jezus Videl som reportaz. Za rozmlatenym passatom tam stal druhy rovnaky, cierny. Majaky a sklom, otoceny v smere jazdy a otvoreny kufor. Cize zo zadu neviditelny kedze prekryjes majaky a otvoris cast svetiel. Ked jej nahodou (neviem nepoznam ten usek) zasvietilo slnko, nemusela ho ani vidiet. Vodicka sla v lavom, tam sundala policajta aj s autom a cez pravy to pichla do zvodidiel.

Co sa tyka postavenia policajtov. Oni maju tentenciu sa postavit ako najvacsi kkti. Vidiet to v KE na krizovatke VSS kde dohliadaju na zpis ale postavi sa tak, ze zavadzia. Alebo to vyzera, ze ti chce daco povedat, ale nechce.... Cele zle...
02.08.2017 - 09:13:41
00
chapem ze chodia ludia do prace na biku, chapem ze chodia po cestach, sam obcas jazdim.... ale nechapem preco nejdu v BUS pruhu ked mozu ale tlacia sa do normal pruhu kde jazdia auta ci uz v 50, 70 a aj 90tke... je to divne iba mne??
02.08.2017 - 09:17:12
00
110: Z toho co pises to vyzera na jasnu chybu policajta. Otvorit kufor a tym zrusit svetla a este aj zakryt majaky moze len totalny dement. A este sa potom postavit pred to auto do laveho pruhu a cakat na smrt... A pykat za to bude mlada baba, ktora sa naozaj mozno plne venovala riadeniu a len proste za zlych svetelnych podmienok nemala sancu vcas zbadat problem a reagovat... Dalsi zbytocne zniceny zivot naviac (jej). Len kvoli "skusenemu" debilovi, co si nevazi vlastny zivot a nerozmysla pri svojej praci. Ten asi v zivote nezazil kriticku situaciu na dialnici.
02.08.2017 - 09:19:52
00
Rumakk, lebo v bus pruhu cyklista podľa aktuálne platnej legislatívy ísť nemôže, jedine ak mu nevadí, že bude porušovať predpis.
Inak, je to celkom abusrdné, že?
02.08.2017 - 09:24:54
01
Možno by si cyklisti mali naozaj naštudovať pár paragrafov v zákone 8/2009 Z.z. a nezabúdať, že sú tiež vodičmi. Kľúčové vyjadrenia som vyznačil boldom.

§ 3
Všeobecné povinnosti účastníka cestnej premávky

(2) Účastník cestnej premávky je ďalej povinný
a) správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky, pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, ...

§ 4
(2) Vodič nesmie

k) prekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať plynulosť cestnej premávky,


Vy všetci, ktorí sa domnievate, že na ceste s širokou krajnicou môžete jazdiť 3/4 metra v jazdnom pruhu, jednoducho porušujete zákon a zámerne vynechávate zo zreteľa všetky tie paragrafy o plynulosti premávky.


Existuje na to jednoduchý test – ak vás vodiči "vychovávajú", vytrubujú na vás, používajú ostrekovače, potom s vysokou pravdepodobnosťou porušujete literu zákona. Normálny cyklista (a aj človek) zažíva iba zlomok podobných konfliktov, ak vôbec.

astro napísal:
A nie, nie je prekážkou cestnej premávky, preboha ako takú hlúposť môžeš napísať?!

Ak je krajnica nepoužiteľná, potom to je iná vec, ale ja stretávam cyklistov, ktorí nevyužívajú luxusnú krajnicu a sú potom podľa § 4 skutočne prekážkou. U niektorých ľudí už mám definitívne pocit, že im to dokonca robí dobre.

CraObs napísal:
ak to pritiahnem za vlasy je úplne jedno či idem 5cm od krajnice, 30cm, 50cm alebo aj meter.. auto sa somnou do jedného štandardného pruhu proste bezpečne nevlezie! takže inú legálnu možnosť ako spomaliť na moju rýchlosť pri protiidúcom vozidle nemá a bodka.. pri traktoroch a kombajnoch to všetci chápu a tolerujú lebo neni priestor, ale pri cyklistoch to skúšajú stále lebo "veď sa zmestím"

Nie je to jedno. Civilizovaný človek pribrzdí a veľmi opatrne bude predchádzať malým rozdielom rýchlostí cyklistu. Predbiehajú ma takto úplne bežne, vôbec nepotrebujem často spomínaných 1,5 metra. Ak sa však nadrbem do stredu cesty, lebo som predposratý, v podstate som zablokoval dopravu.

Bavil som sa o tom jazdení v pruhu namiesto po krajnici aj s dopravákom a povedal mi, že je to jednoznačne na pokutu.
02.08.2017 - 09:28:21
04
Rumakk napísal:
chapem ze chodia ludia do prace na biku, chapem ze chodia po cestach, sam obcas jazdim.... ale nechapem preco nejdu v BUS pruhu ked mozu ale tlacia sa do normal pruhu kde jazdia auta ci uz v 50, 70 a aj 90tke... je to divne iba mne??

už dlho som v BA nejazdil ale BUS pruhy mávali slušne vyjazdené kolajnice.. okrem toho je to BUS pruh a keď sa ti zozadu rúti BUS tak čo?
a §12 bod 6
(6) Vo vyhradenom jazdnom pruhu pre autobusy alebo trolejbusy smú jazdiť aj vozidlá taxislužby, ktoré sú riadne označené. Vozidlo taxislužby pritom nesmie obmedzovať plynulosť jazdy vozidiel, pre ktoré je tento vyhradený jazdný pruh určený.

z čoho vyplýva že keďže nie si taxík nemáš tam čo hladať..

Jezus z extrému do extrému :lol: buď "sprostá pipinka" alebo "debil policajt" asi na tom má každý dačo..
ale ten popiš absolútne nesedí ani s ich grafikou, policajné auto je tam odstavené úplne inde t1.aimg.sk
02.08.2017 - 09:30:41
00
Pali -
Existuje na to jednoduchý test – ak vás vodiči "vychovávajú", vytrubujú na vás, používajú ostrekovače, potom s vysokou pravdepodobnosťou porušujete literu zákona. Normálny cyklista (a aj človek) zažíva iba zlomok podobných konfliktov, ak vôbec.


asi tak, ked uz ma niekto vytrubil tak len preto ze spravim obcas nejaku blbost. No nikdy ma nikto nevytrubil ani neostriekal, ked som v klude jazdil po krajnici.
02.08.2017 - 09:36:33
00
CraObs: Vsak ja som to zhodnotil uplne subjektivne len na zaklade toho infa co tu padlo. :) Tak ci tak to rozhodne sud. Ale zbytocna smrt policajta a zbytocne zniceny zivot mladej baby. Rozmyslat ma v prvom rade ten, co sa ide postavit na dialnicu. A ma rozmyslat aj za druhych. A to podla mna nenastalo...
02.08.2017 - 09:36:54
01
Pali65
takže vlastne akákoľvek jazda traktorom je potom protizákonná...
robíš so seba zbytočný etalón dokonalosti.
02.08.2017 - 09:36:59
05
Pali65 si trochu mimo v pojmoch.. to že nejdem maximálnou povolenou rýchlosťou na danej komunikácii neznamená že prekážam a obmedzujem plynulosť! rovnako ako spomínaný kombajn či traktor.. alebo hoc napr osobák ktorý na dialnici ide 110 miesto 130!

zákon im prikazuje jazdiť pri pravom okraji, čo drvivá väčšina aj robí! či je okraj 5cm alebo 50cm nie je definované.. 5cm či rovno po čiare z mojich skúseností nie je vhodné, nie je žiaden priestor na vyhnutie sa diere, kameňu či inej nečistote.. ale nejazdím ani v strede cesty, dakde medzi 30-50cm je tak akurát = môj pravý lakeť je v podstate nad krajnicou..

úplne rovnako ako.. a každý si zodpovedzte kde s autom v pruhu jazdíte.. či pri pravom okraji alebo stredovej čiare alebo dakde uprostred..
§ 9
Spôsob jazdy
(1) Vodič je povinný na vozovke alebo v jazdnom pruhu jazdiť vpravo pri pravom okraji vozovky alebo jazdného pruhu; to neplatí pri obchádzaní, predchádzaní, otáčaní alebo odbočovaní.
02.08.2017 - 09:38:29
05
Pali65 napísal:
Nie je to jedno. Civilizovaný človek pribrzdí a veľmi opatrne bude predchádzať malým rozdielom rýchlostí cyklistu.

A toto je najväcsia chyba Tvojich predpokladov / uvah fungujuca len vo virtualnom / idealnom svete. :) Na skutocnych cestach nie su zial len civilizovani vodici a teda cyklista musi jazdit tak, aby sa v ramci moznosti ochranil pred tymi par blbcami...
02.08.2017 - 09:38:35
09
Pali65 napísal:
Ak sa však nadrbem do stredu cesty, lebo som predposratý, v podstate som zablokoval dopravu.

Bavil som sa o tom jazdení v pruhu namiesto po krajnici aj s dopravákom a povedal mi, že je to jednoznačne na pokutu.

Tak počkaj, keď som predposratý jazdím v pruhu? Nebolo to opačne? Že keď som predposratý jazdím utlačený na krajnici?
V tomto sa nezhodneme, cyklista je riadny účastník cestnej premávky a nie prekážka.
K tomu policajtovi...no, môžme hodiť reč ;)

No a k nehode...zaujímavé ako rázne všetci prejudikujete na základe informácií zo sociálnych sietí, internetových fór, správ z bulvárnych médií. Raz je pipinka pi.a a už aj viete, že sa bavila s mobilom. Potom je debilný ch.j policajt, ktorý sa podľa jedného média postavil tam, podľa druhého inam, podľa jedného diskutujúceho stál pred autom, podľa druhého pri aute, podľa tretieho v ľavom a podľa štvrtého v pravom jazdnom pruhu. Podľa postavenia áut po nehode presne vyhodnotíte ako sa nehoda udiala, kto kde stál, kto je vinný a kto čo v čase nehody robil. A ešte k tomu dopomôže tak veľmi obľúbená infografika bulvárneho média. Všetci ste zrazu odborníci na dopravné nehody a ich vyšetrovanie. Perfektné...
02.08.2017 - 09:39:25
02
inak veď je tam aj obrázok z miesta nehody:
t1.aimg.sk
policajt stál teda dobrých 30-50m od toho čierneho pasata (ak je to on a ktorý hej má otvorený kufor) ale keby nezrazila policajta nadrbe to do neho? :^)
02.08.2017 - 09:43:47
00
astro, trochu som to prehnal, samozrejme vedome. Ved sme na fore. :) Nepoznam vsetky fakty, ale prave kvoli roznym verziam ma o to viac zaujima kto spravil chybu. Pisal som tu samozrejme len uvahy / domnienky.
02.08.2017 - 09:44:13
01
astro - tak uz aj ty? a co ked ti poviem ze nie som predposraty, len skratka nechcem zavadziat, chcem si kludne ist normalnym tempom (este navyse teraz v horucavach, ked sa vleciem ledva 25). A na tej krajnici som este snad nikdy nebol ohrozeny.
Takze este raz - preco by som doboha mal ist v pruhu?? No nie, nepojdem!
02.08.2017 - 09:46:19
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up