videjko pls
31.05.2016 - 13:22:33
00
stax pisal som o premavke, nie o nepredvidatelnych okolnostiach - a neviem ci je napriklad reakcny cas LEN o fyzike
kimlo este raz vdaka za ludi ako ty, ktori len neotocia hlavu opacnym smerom ked sa nieco deje
31.05.2016 - 13:24:09
03
Pali65 napísal:
Chápem aj tú snahu cyklistov virtuálne zväčšiť svoj rozmer a donútiť premávku zozadu zabrzdiť.


Nie nie... Nechcem premavku brzdit chcem aby som bol viditelny a aby som mal prestor na manevrovanie. Mne by tiez bolo lepsie keby som jazdil uplne napravo a auta by ma obiehali ako keby som bol v 1/3 pruhu. To by bolo super. Lenze nefunguje to tak. Ked pojdem po kraji, vodici ma lizu ako keby som tam nebol.
31.05.2016 - 13:32:48
03
perez napísal:
stax pisal som o premavke, nie o nepredvidatelnych okolnostiach - a neviem ci je napriklad reakcny cas LEN o fyzike

ty si reagoval na moj post o rychlosti ktoru spominal jezus - nie premavku.

ale ked uz chceme slovickarit tak zrovna reakcny cas je pekna kravina vypichnut lebo povedzme si uprimne - ci ides 20km/h alebo 200km/h reakcny cas ma dany vodic ten isty - a potom uz to je len fyzika...
skus znovu.... ked este mas potrebu...
31.05.2016 - 14:05:26
00
nie, nemam potrebu, vyhral si, skutocne, ved koniec-koncov cely vesmir je len o fyzike.
31.05.2016 - 14:09:43
01
kimlo vsak kde je to video?
31.05.2016 - 15:15:06
00
on vtedy fotil...post1046586.html?hilit=Range Rover#p1046586
31.05.2016 - 15:19:09
02
asi pre toto sa na zaciatku diplomiek a pod. vysvetluju pouzite vyrazy a pojmy....
hmm reakcny cas stale rovnaky? to by som chcel...nebyvat unaveny atd.
plynulost neznamena ,len rychlost ....

krajnica jamy ,tenke gumy atd. jasne treba sa prisposobit....

jeden tip

ja ,mam ale traktory ...takze ked sa skoro vzdy da ,idem po krajnici , ked ma niekto lizol tak som sa vystrcil a dalsie napriklad 3-4 auta uz museli obiehat inac ...potom som sa zaradil naspet ....vodici sa uvedomili,treba aj ich trosku "vychovavat v ramci moznosti ,zakona a -slusne dat najavo toto sa mi uz nepaci ....nejaky debil sa vzdy najde ,ale klop klop klop ,odvtedy len ojedinele a davam dostatocne vopred znamenie ,ked idem hlbsie do pruhu....a samozrejme viditelnost na prvom mieste
31.05.2016 - 15:59:22
00
Hosť napísal:
a (nielen) v rakusku asi legislativci tiez vedeli preco zaviedli a je povinne dodrziavat urcitu vzdialenost pri predbiehani cyklistov...
opat zas a znovu opakujem to iste - preco v inych (v ohladuplnosti civilizovanych) krajinach nemaju vodici problem s plynulostou a kludne za cyklistom pojdu 5minut 10km/h ako by ho mali nebezpecne obiehat. to len na slovensku sa hrame na pseudo argumenty ktorymi si polovodici ako ty ospravedlnuju ze jazdia ako ***** :)

a fakt som zvedavy na tu studiu ktora ukaze ze vyssia rychlost je bezpecnejsia - to co si od teba pyta Jezus. ti triezvo uvazujuci vedia ze fyziku neodrbes.


Tekže polovodič vravíš? Tak ak dobre počítam, chýba mi už len kúštik do najazdeného milióna km bez zavinenej nehody a asi by si rád vzýval cyklistických bohov, aby všetci tak poctivo obchádzali na aute cyklistov ako ja... ;)

Neviem, či také dáta existujú na webe, ale teraz nebudem naháňať vo vizitkári toho Nóra, ktorý na konferencii pred 8 rokmi vo Švédsku ukazoval rôzne vzorky ľudí s behaviorálnymi analýzami ohľadom nehôd a chýb, medzi nimi aj špecifická vzorka šoférov.

Z čerstvejších dát spomeniem udivený komentár majiteľa kamiónovej firmy, keď pri dlhodobom vyhodnotení jázd 30 šoférov mal najmenej problémov (nehody, sťažnosti, škody) s tými, čo dosahujú o niečo vyšší rýchlostný priemer, aj keď toto je fakt malá vzorka oproti 1,5 miliónu testovaných ľudí, ktorých sme preberali na tej konferencii.

Mimochodom, v tom Rakúsku je asi naozaj skôr pokoj zbraní, lebo šoféri poctivejšie obiehajú, ale ani som tam nezažil takých exotov cyklistov v tretine jazdného pruhu ako u nás.

Ak ste to nepochopili, odsudzujem dosť zásadne bezohľadných vodičov. Na druhej strane mi chýba aj empatia cyklistov, ktorí si kvôli svojej záľube vyberú pre mňa nepochopiteľnú trasu a vôbec si neuvedomujú, že práve neuľahčujú život šoférom, ktorí na tej ceste jednoducho byť musia, lebo tam napr. pracujú. Absencia empatie je hrozná vec, je jedno, či sa prejavuje na dvoch, či štyroch kolesách. Mám obavy, že niektorí členovia fóra, ktorí majú minimálnu skúsenosť so šoférovaním tu obviňujú kdekoho z egoizmu, ale chýba im potrebný pohľad z druhej strany a videl som príklady správania cyklistov, ktoré by som určite označil ako egoizmus.

Áno, šofér má a musí strpieť cyklistu na ceste, ale vyzývam všetkých cyklistov, aby trochu používali rozum a takt, keď budú plánovať svoje výjazdy. Medzi šoférmi sa zjavne vyskytujú psychopati, ale nenávidieť kvôli nim všetkých, to asi tiež nebude prejavom zdravého rozumu.

Asi tuším, kto tu bude pokračovať v nenávistných príspevkoch, ale je našťastie dosť tichých čitateľov, čo sa prinajmenšom zamyslia nad zmyslom toho, čo tu preberáme. A tým úprimne ďakujem.
31.05.2016 - 16:02:13
07
Tak aj ja pridám ...dnešný švih 60 kilo a 900 výškových bez náznakov netolerantnosti a agresívnej jazdy zo strany vodičov...Ke a okolie - " blikám a švicim" vpredu aj vzadu a radar "radaroval " :D
...a už sa neserte...
31.05.2016 - 16:12:06
00
Pali65 napísal:
Mimochodom, v tom Rakúsku je asi naozaj skôr pokoj zbraní, lebo šoféri poctivejšie obiehajú, ale ani som tam nezažil takých exotov cyklistov v tretine jazdného pruhu ako u nás.

pokial viem v rakusku je za kazdu nehodu v ktorej je zapleteny vodic a cyklista zodpovedny vodic. tak ako u nas ten co pil vs ten co nepil. dobry sposob ako zabezpecit respektovanie cyklistov na ceste.

ps: polovodic je mentalny stav, to s poctom najazdenych km nema nic spolocne.
31.05.2016 - 16:17:45
00
Takže, keď nedáš prednosť autu na hlavnej, aj tak je vinný vodič. No fajn, radšej o tých polovodičoch... no, nechajme to tak. :D
31.05.2016 - 16:23:07
00
keď už sem pletiete to rakúsko/nemecko ... u nás je za vrchol slušnosti považované ak sa vodič v pravom pruhu uhne do ľavého aby sa niekto mohol zaradiť z pripájacieho ... v zahraničí som si všimol, že skôr auto v tom pravom spomalí a tak umožní zaradiť sa inému, pričom to samozrejme funguje zipsovo a prirodzene plynule
31.05.2016 - 16:29:35
00
FB Skupina Dopravný servis KE,KS : "Prajem bicyklistom ktorí dnes na kostolianakej rozbili pestou spätne zrkadlo koli tomu ze šli dvaja vedľa seba a zatrubila šoférka na nich...aby si poriadne rozmysleli ci sa tam este chcú premávať pretože z tamat chodím každý deň držím palce sraci. A podotýkam vyskakovali si na dve dievčatá a vyhrážali sa im ze dostanú a asi by ich aj napadli kebyže niesu zamknuté v aute"

Šaleny vychod
31.05.2016 - 18:15:31
00
no super, teraz tam ten sofer bude ohrozovat kazdeho cyklistu co tade pojde :/
---

inak mna raz jedna soferka pod Pristavnym mostom v BA ohrozila - zastavila na Slovnaftskej na cykloceste, ktora je hned pri ceste a zablokovala ma. Ked som sa ozval, tak mi vynadala ze som socka co jazdi na bicykli :/
31.05.2016 - 18:19:17
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up