Najhoršia vec je min.pôdohospodárstva pre sns.dúfam,že tam nepôjde ten človek ktorý nesie zodpovednosť za pečniansky les....Chovan.
17.03.2016 - 02:45:37
00
Už by bolo načase začať na Slovensku robiť normálnu poctivú každodennú celoplošnú pravicovú politiku. A aby sme neboli nespravodlivo jednostranní, to isté platí aj pre ľavicovú.


... komentár Jakuba Fila v SME:


Revolúcia Sulíkovi a Matovičovi nevyšla. Spochybňovanie systému, argumentácia založená na slovách „grc“ a „zmrd“ a kričanie však nemá zmysel.

Treba na rovinu povedať, že vláda Smeru, SNS, Mosta a Siete nie je dobrá.

Reformný potenciál programových východísk je bez garancií, zdravotníctvo a školstvo sa v nich spomínajú okrajovo a s prihliadnutím na rozdelenie vládnych postov sa o realizácii možných zmien dá prinajmenšom pochybovať.

Dôveru nevzbudzujú ani vyhlásenia Bugára o zabudnutí starých káuz, keď sa už nechce vracať k masérovi Kostkovi, flexibilný Procházkov vzťah k pravde alebo pozadie Danka.

Charakter a svedomie zúčastnených však budú testovať udalosti, ktoré prídu, a najmä reakcia na ne.

Ale aj napriek riziku pokračujúceho pôsobenia záujmových ekonomických skupín v slovenskej politike, je to v súčasnosti jediná politická možnosť, okrem nereálnych predčasných volieb.

Budúcu vládu treba kontrolovať, upozorňovať na jej prešľapy a sledovať, komu a za akých okolnosti prideľuje verejné zdroje aj miliardy, ktoré ešte budú posledné štyri roky prichádzať z Únie. A keď nebude konať správne, treba ju kritizovať a dostať pod tlak. Ale až potom.

Ak sa chcú Sulíkova SaS a Matovičovo OĽaNO stať zmysluplnou opozičnou silou a dokonca začať spájať názorové prúdy v pravicovom spektre – Sulík občianskoliberálne a Matovič konzervatívne –, mali by prestať iba kričať a zapĺňať facebook.

Je to síce občas vtipné, občas vytvárajú pocit spoločného boja proti „zlu“, ale v každom prípade je to nekonštruktívne. Revolúcia im nevyšla, pravica vládnuť ešte nejaký čas nebude.

Kým oni zvolávajú protesty proti riadne zvolenej vláde a tá si zatiaľ rýchlo delí moc aj ekonomické toky, tak v regiónoch sa do terénu vyberajú zelené tričká s dvojkrížom. Prichádzajú s nereálnymi pseudoriešeniami a svoju nenávisť k inakosti balia do fráz o oligarchoch, neschopnosti štandardných strán, rozkrádaní a zrade na národe. Do rovnakých, akými hnev voči vláde vo svojich voličoch živí Sulík s Matovičom.  

Preto spochybňovanie systému ako takého, argumentácia založená na slovách „grc“ a „zmrd“ a kričanie na námestiach nemá zmysel. Ten ponúkne iba opozícia, ktorá bude aktívne pracovať v regiónoch, dôsledne kontrolovať vládu a navrhovať konštruktívne riešenia.

Ak si to Sulík zostávajúci v europarlamente s Matovičom so stranou bez štruktúr (a Lipšicom) neuvedomia, opozícia voči vláde existovať nebude. Stáť proti nej budú iba neonacisti a mafiáni.

A ľudia sa nakoniec priklonia k nim. 
18.03.2016 - 19:17:43
06
Fila to krasne vystihol. Sulik by nemal odist. Mal by tu sediet a dosledne kontrolovat kazdu zakazku od statu a poukazovat na kazdy preslap.
18.03.2016 - 19:37:34
00
Tým, že nemecké televízie radi Sulíka pozývajú do diskusií, tak mu vyrábajú dodatočnú popularitu. Veľa Nemcov by si ho želalo za kancelára. ;)

Keďže EU parlament má menej rokovacích dní ako slovenský, bude sa môcť viac venovať stranníckej činnosti a na druhej strane si udrží aj väčší odstup. Myslím, že táto konštelácia prispeje k tomu, aby sa z neho o nejaký čas stal premiér.

Inak čím viac sa na to pozerám, tým viac vidím, že keby mal teraz viesť vládu, tak by si pripadal ako vo zverinci. Viete si predstaviť, ako by pod jeho vedením fungovali Matovič, Bugár a Procházka? Možno bude lepšie, že sa teraz vyčistí pravicová scéna a najbližšie bude mať SaS šancu na výrazne lepší výsledok. Myslím si, že teraz by mali Sulíka voliť už aj konzervatívni voliči.
18.03.2016 - 19:59:51
08
Tiez my si myslim ,ze Sulik tymto iba ziska. Nesmie polavit. Je zaklad buducej pravicovej vlady. Siet,Most,Kdh su minulost. Matovic musi pridat. Ak sa neobjavi nieco vynimocne,tak buduce volby patria pravici.
18.03.2016 - 20:22:55
00
laco pekne si to napísal,stranu chce zakladať ešte aj Rybníček,Hlina takže sa to bude ešte viac rozpadať.
19.03.2016 - 00:18:25
00
Sýria je v súčasnosti najväčšou svetovou humanitárnou katastrofou a najnebezpečnejším geopolitickým ohniskom. Sýrsky ľud sa stal obeťou krvavých kúpeľov, pri ktorých viac ako 400-tisíc obyvateľov zomrelo a desať miliónov ďalších prišlo o strechu nad hlavou. Je čas na riešenie. To však musí vychádzať z realistického zhodnotenia, čo vlastne vojnu spôsobilo.

Vo februári 2011 sa v rámci arabskej jari konali vo veľkých sýrskych mestách pokojné protesty. Asadov režim reagoval kombináciou násilného potlačenia s ponukou reforiem. Násilie však čoskoro eskalovalo. Asadovi odporcovia obvinili režim, že bezuzdne používa silu proti civilistom, zatiaľ čo vláda poukazovala na smrť vojakov a policajtov ako na dôkaz, že medzi protestujúcimi sú aj džihádisti. Už v marci 2011 zrejme začali zo susedných krajín prenikať do Sýrie sunnitskí bojovníci proti režimu. USA a ich regionálni spojenci sa na jar 2011 pokúsili odstaviť Asada od moci v domnienke, že padne rovnako rýchlo ako Husní Mubarak v Egypte a Zin Abidin bin Alí v Tunisku. Američania začali okolo režimu uťahovať slučku v podobe obchodných a finančných sankcií. Za začiatok vojny možno označiť 18. august 2011, keď prezident Obama s Clintonovou deklarovali, že „Asad musí odísť“. Niektorí tvrdia, že Obama v tom čase nekonal dostatočne rázne. USA sa však v skutočnosti podieľali na Asadovom zvrhnutí, hoci to robili tajne a prostredníctvom spojencov, najmä Saudskej Arábie a Turecka.

Samotná chronológia vojny však nevysvetľuje vojnu samotnú. Potrebujeme poznať motívy kľúčových aktérov. Tak v prvom rade – sýrsky konflikt je zástupnou vojnou, ktorú spolu vedú najmä USA, Rusko, Saudská Arábia, Turecko a Irán. USA a ich spojenci rozpútali v roku 2011 vojnu s cieľom zvrhnúť Asadov režim. Americká aliancia však narážala na čoraz väčší odpor Ruska a Iránu, ktorého libanonská „zastupujúca“ armáda Hizballáh bojuje po boku Asadovej vlády. Pre USA bolo dôvodom na zvrhnutie Asadovho režimu práve jeho spoliehanie sa na iránsku a ruskú podporu. Americkí bezpečnostní činitelia verili, že Asadovo odstránenie oslabí Irán, podkope Hizballáh a zmenší geopolitický vplyv Ruska. Americkí spojenci – vrátane Turecka, Saudskej Arábie a Kataru – mali záujem na nahradení Asadovho alavitského režimu sunnitským. Verili, že sa tým zároveň oslabí moc ich regionálneho konkurenta Iránu a celkovo sa obmedzí vplyv šiitov na Blízkom východe.

Verejnosť by si mala uvedomiť špinavú povahu boja vedeného pod taktovkou CIA. Spojené štáty a ich spojenci zaplavili Sýriu sunnitskými džihádistami – rovnako ako nimi v 80. rokoch zaplavili Afganistan. Saudská Arábia, Turecko, Katar a USA pravidelne podporujú niektoré z najnásilnejších džihádistických skupín v cynickom a mylnom domnení, že za nich urobia špinavú prácu a potom sa nechajú odstaviť na vedľajšiu koľaj. Ruská vojenská intervencia v tomto prípade nie je akciou, ale reakciou. Ide o odpoveď na americkú provokáciu voči ruskému spojencovi.
To nenapísal Franta Šebej,ale Hospodarské noviny
21.03.2016 - 14:53:55
00
a teraz si to rozmelme na drobne - ktori nabozenski fanatici su ti dobri a ktori ti zli? Vplyv Turecka je spinava hra ale vplyv Iranu je OK? Rovnake hovna na oboch stranach...

Nehovoriac o tom, ze Rusko ma Assada u riti. Zabezpecili si svoje zakladne, urobili prezentaciu a testy techniky pre novych zakaznikov, postupne precvicuju vsemozne zlozky armady v akcii. Assada sice zachranili mozno hodiny pred jeho padom, ale pre nich je dolezity klud v Syrii a nie Assad. Napokon Kurdi pozivaju vydatnu pomoc tak USA, aj Ruska a ich poziadavka na federativne usporiadanie je neakceptovaltena sucasnou vladou v Syrii (zatial). ;)
21.03.2016 - 15:16:50
00
Kľud v Syrii je veľmi dôležitý,aby neumierali ľudia
21.03.2016 - 16:03:46
00
len o to tam nikomu nejde, kazdy kope za seba a ludia nezaujimaju nikoho...
21.03.2016 - 16:18:12
00
Porovnávať Turecko a Irán je dosť mimo.
21.03.2016 - 16:41:09
00
V obidvoch krajinach maju s vrazdenim sa s Kurdami dost skusenosti. :)
21.03.2016 - 17:01:44
00
Netreba sa zase tváriť,že tí Kurdi sú nejaké neviniatka.V Sýrii na dobitých územiach nekompromisne vyháňajú pôvodné arabské obyvatelstvo ktoré kompletne považujú za spojencov teroristov.A Masúd Barzáni v Iraku je doslova turecká štetka.
21.03.2016 - 17:22:47
01
Príloha:
CeFR2ilVIAEOM3x.jpg large.jpg
CeFR2ilVIAEOM3x.jpg large.jpg 116.99 KiB thumb_up0thumb_down


douchebag - debil, hňup, píčus, zmrd

douchebag - an individual who has an over-inflated sense of self worth, compounded by a low level of intellegence, behaving ridiculously in front of colleagues with no sense of how moronic he appears.
21.03.2016 - 20:21:26
00
http://echo24.cz/a/wwBth/v-evrope-je-90-sebevrazednych-teroristu-tvrdi-francouzska-policie

a bude už len horšie....som zvedavý kedy niekto konečne dostane rozum a zruší ten nezmysel menom schengen.
22.03.2016 - 15:37:55
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up