Tak potom pre mňa, ako cyklistu, platí aj priestupok bezdôvodne pomalá jazda ?? Nebudem predsa jazdiť rýchlosťou 5km/hod, keď budem obmedzovať alebo ohrozovať cyklistov idúcich za mnou tým, že budú do mňa zozadu narážať ;) .
10.09.2015 - 20:32:43
00
Takže som sa kukol do zákona o cestnej premávke:

Vodič je definovaný v §2 Vymedzenie základných pojmov...
u) vodičom osoba, ktorá vedie vozidlo,
v) vozidlom motorové vozidlo, nemotorové vozidlo a električka,

V článku VI je zase ...
b) bicykle - nemotorové vozidlá pohybujúce sa pomocou ľudskej sily šliapaním do pedálov, ktoré sú ovládané cyklistom pomocou riadidiel tak, že sedí na sedadle bicykla a drží sa riadidiel, pričom pri jazde má cyklista nohy na pedáloch,

Podľa tohto mi to vychádza že vodičom je aj cyklista :-O
10.09.2015 - 20:49:15
00
Otázka znie, či túto definíciu budem spĺňať ak pôjdem na bicykli bez držania riadidiel :-)
10.09.2015 - 20:50:59
00
V tom pripade ale porusujes zakon, lebo riadidla podla neho drzat musis. :)
10.09.2015 - 20:54:55
00
musis drzat riadidla, ak chces byt vodic ;)
11.09.2015 - 12:32:19
00


Takze zabil vsetky tri... http://zpravy.idnes.cz/nehodu-tri-cyklistek-objasni-znalecke-posudky-fq6-/krimi.aspx?c=A150911_124641_hradec-zpravy_the :/ Sofer mal 58 rokov.

Tak pro ty,co o tom nic nevědí,ten člověk pracuje u nás v práci,takže ho znám a měl zákaz řízení kvůli nemoci,bere nespočet prášků,má špatnou koncentraci a léčí se na psychiatrii,ale jelikož mu umřel v sobotu synovec na traktoriádě,tak se rozhodl jet za příbuznejma synovce a řídit i přes zákaz.Podle řidiče kamionu,který celou událost viděl,tak jel on v protisměru a sejmul 3 starší ženy,které jeli vedle sebe,udajně ho i oslňovalo slunce.
11.09.2015 - 15:33:57
00
posledny prispevok v diskusii k tomu clanku :
Z diskuse jinde jsem se dozvěděl toto:

"Tak pro ty,co o tom nic nevědí,ten člověk pracuje u nás v práci,takže ho znám a měl zákaz řízení kvůli nemoci,bere nespočet prášků,má špatnou koncentraci a léčí se na psychiatrii,ale jelikož mu umřel v sobotu synovec na traktoriádě,tak se rozhodl jet za příbuznejma synovce a řídit i přes zákaz.Podle řidiče kamionu,který celou událost viděl,tak jel on v protisměru a sejmul 3 starší ženy,které jeli vedle sebe,udajně ho i oslňovalo slunce."

Takže to pán důkladně pohnojil. Je mi jasné, že mezi takovými vesnicemi asi moc autobusů nejezdí a taxi z města není finančně zrovna lákavé, ale na druhou stranu je tam normální třeba zajít k sousedovi a požádat ho o odvoz.
11.09.2015 - 15:46:38
00
no to som zvedavy aky trest za toto dostane. skoda ze vacsinou sa media uz rozsudkom nevenuju a neinformuju o nich.

inak toto sa moze stat kedykolvek komukolvek z nas. preto je lepsie jazdit mtb v lese a cesty pouzivat len na nevyhnutny presun.

--edit
hehe, minuskujte si kolko chcete :) jazda po nasich cestach je samovrazda :) sice aj ja po nich obcas jazdim, hlavne z BA do Pezinku a na Zahori, ale inak sa im vyhybam. Na cestaku jazdim vylucne len na hradzi a v Rakusku, absolutne nikde inde. Na cestaku totiz treba jazdit dalej od krajnice, ktora je takmer vsade rozbita a plna dier a kamenov. Na cestaku by som napriklad na Devinskej ceste bol uz niekolkokrat mrtvy, lebo by ma zrazilo predbiehajuce auto. Oproti tomu na mtb jazdim kludne aj po tom bordeli pekne na kraji a som v pohode.

takze zelam Vam vsetkym vela stastia :) a komu dojde, ten ma smolu.
11.09.2015 - 21:44:56
06
roky som namal problémy ale v poslednom čase tiež stretávam kadejakých šoférov, premyšlam že kúpim kameru a odnesiem záznam policajtom. Otázne je či to má vôbec zmysel. Je jasné že niekedy to zle odhadne ten vodič ale štvu ma taký, čo naschvál obmedzia napriklad v protismere obieha zaparkované auto na jeho strane a keby som bol v aute tak sa tam traja v pohode zmestíme ale keď vidí cyklistu ktorý má prednosť tak ho na drzovku vytlači do priekopy, alebo protiidúce auto sa rozhodne odbočiť doľava ja samozrejme na brzách ledva zastanem. Mávol by som rukou ale ten vodič drzo flekne predomnou aby som zastal. Vobec nechapem aké majú taký ľudia myšlienkové pochody keď vlastne úplne bezdôvodne na mňa nasmerujú auto. Keby som mal videozáznam tak by som ho asi odniesol na policiu lebo taký človek kľudne zajtra zrazí niekoho dieťa niekoho blízkeho a myslím že by mal mať nejaký záznam že jazdil v minulosti ako prasa a v pripade nešťastia by nemal vyviaznuť len s podmienkou, mal by niečo z toho taký arogantný šofer aj keď to je video z môjho pohľadu? popri tom sa mi zdá ako keby som blikal vpredu/vzadu len ja, 90% cyklistov neosvetlených, bežci tak isto(tí ešte so sluchátkami v ušiach majú tendenciu behať z jednej strany cesty na druhú ani sa nepozrú za seba)
12.09.2015 - 12:17:27
00
Nech si kazdy jazdi kde chce a ako chce. Ale...
Normalne ked idem na aute / na dodavke alebo na avii a ide cyklista predomnou tak idem za nim az kym ho nemozem regulerne predbehnut cez druhy pruh, no ale su vodici a nieje ich malo co za kazdu cenu predbehnu aj mna aj ked predomnou ide cyklista a v protimere auta a potom na najblizsom obmedzeni (rozkopana cesta a semafor) ho dobehnem a stoji predomnou. Riskoval minimalne svoj a/alebo cudzi majetok . Alebo takzvany vybzdovak, predbehne ma (ja na avii) a dupne na brzdu ale ***** si neuvedomuje ze auto kde ja sedim ma 9ton.
A na bicykli - idem ***** ma predbehne so smerovkou doprava a skrizuje mi cestu odboci. Takto som uz aj "bural" bicykel.
A potom ked niekde pocujem ako sa niekto smeje ako "sundal" cyklistu mi navieraju zili.
12.09.2015 - 14:35:22
00
aj cyklisti su niekedy ako blby, dnes som stretol chlapa na bicykli taká cyklotrasa na ktorú sa 2 bicykle vedľa seba zmestia dole kopček a išiel na mňa v protismere, myslel som že ma nevidí, dôvod bol že na neho blikám a naozaj som to svetlo 10 minút predtým posunul vyššie, mohol ale povedať, lebo takým prístupom "kto z koho" môže kľudne skončiť v zráze alebo s rozbitou hubou keď do niekoho narazí, asi s takými sú problémy keď je v aute na bajku a možno aj pešo tak "vychováva".
Niekedy som neblikal cez deň ale už na to kašlem blikám stále.
12.09.2015 - 17:50:18
00
Debili su aj medzi vodičmi aut aj cyklistami... Ludska hlupost nema hranic
13.09.2015 - 10:41:31
03
chlapi, priznajte sa kto dnes prevazal na zadnych sedadlach na kabriolete bajk po R1? hehe
13.09.2015 - 16:07:21
00
Tymto pozdravujem organizovanu particku cyklistov, ktori mali dnes podvecer v Krasnohorskom Podhradi tak naponahlo, ze nemohli pri oprave mosta pockat na zelenu na cestarskom semafore, ale museli sa drbat cez protismer...
A tymto pozdravujem aj sudruha policajta, ktory na druhej strane stal v sluzobnom aute a tvaril sa ze pocita hviezdy na oblohe.
O chumajovi na bielom cestaku v ciernom drese si myslim svoje, ale co si myslel on to naozaj netusim. Lebo vynucovat si na vrchole stupania cely jazdny pruh je naozaj ze zufalstvo, ked je tam poldruha metra siroka krajnica fungel noveho asfaltu bez jedineho zrnka piesku z minulej zimy.
13.09.2015 - 19:54:41
02
a teraz ziletkarsky flame! ako si dovolujes upozornovat na zle chovanie cyklistov na cestach, ked tu si v teme skusenosti s VODICMI (tzn. cyklista-dobry, sofer-zly)? ty flamer!
14.09.2015 - 08:07:35
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up