Ahojte, poraďte mi prosím dáku powerbanku, aspoň tých 20K aby mala, takú čo máte odskúšanu a nezradila vás 🙂.
14.07.2024 - 23:33:58
00
Ja mám Swissten Black Core Slim Power Bank 30000 mAh a som spokojná. Má dobrý pomer cena : výkon. Samozrejme, že na trhu sú aj rýchlejšie, ale závisí, na čo tochceš používať. Ak na notebook tak ti treba nejakú výkonnejšiu ale aj len na mobil a Garminy tak toto mi vždy vydržalo na 4/5 dňovej akcii v teréne. V mojich požiadavkách nebolo bezkontaktné nabíjanie pretože to považujem za nepraktické, lebo počas toho, ako mobil používaš ho nenabíjaš, plus si myslím, že káblové je účinnejšie.
Keby si chcel kuknúť také topky, tak napr. Anker stojí za zmienku:
https://www.anker.com/products/a1340-250w-power-bank?ref=naviMenu&variant=43739694465174
15.07.2024 - 07:43:32
01
Tiez som teraz vyberal powerbanku, a vobec to nieje take jednoduche ako sa na prvy dojem moze zdat, takze sa ti pokusim zhrnut par info do nejakych bodov.

Najskor si treba ujasnit na co ju potrebujes a co od nej ocakavas. Aku kapacitu, kolko do nej chces investovat a
jej pouzitie resp. aky vykon a pocet portov by mala mat. Su powerbanky s vyssou kapacitou ale nizsim vykonom. Napr. fixskou spominana Swissten Black Core ma sice vysoku kapacitu a ucinnost okolo 90% ale problemom je ze mam velmi nizky vykon, ci uz nabijania alebo vybijania. Hlavne to nabijanie pri tej kapacite trva velmi velmi dlho. Taktiez s nou nenabijes nejaky notebook, alebo zariadenie s vacsim odberom (pri zapnutom stave).
Pokial potrebujes powerbanku s vacsim vykonom, tak si treba dat pozor aj na to aky vykon na akom porte a v akej kombinacii vie powerbanka zvladnut. Je bezne ze vyrobcovia napisu nejaky maximalny vykon ale ten plati len pre urcite porty a niekedy len po urcitu dobu, ale ked pripojis k powerbanke viac zariadeni tak sa ten vykon rapidne znizi a neodiahne ani uvedeneho vykonu. Dalej si treba zaistit ci powerbanka dokaze nabijat aj nizkym prudom, napr. sluchadla, hodinky a pod. Niektore powerbanky a aj nabijacky do elektriky s tymto maju problem. Najskor zacnu nabijat ale po nejakom case nabijanie prestane (predpokladam ze nejaka elektronika vyhodnoti tento stav ako neziaduci, mozno nejake samovybijanie alebo nieco podobne). Dalej si treba overit aj aky nabijaci protokol na akom porte je dostupny, aby sa ti potom nestalo ze nenabijes plnym vykonom svoj iPhone, iMac alebo iny telefon z vysokym nabijacim vykonom.
Ak casto cestujes lietadlom a v prirucnej batozine zvyknes nosti powerbanku, treba si dat pozor aj na to ze pokial ma viac ako 100Wh tak ti ju zoberu.

Potom su tu este nejaky vychytavky ktore powerbanky maju.
Prvou je simultanne nabijanie powerbanky a nabijanie jedneho ci viacerych zariadeni sucasne, takze mozes powerbnku pouzit ako nejaky zalozny zdroj. Tu ale treba dat pozor aj na to ze niektore powerbanky sa po pripojeni dalsieho zariadenia ktore chces nabit restartuju. T.j. ze powerbanka na nejaku sekundu odpoji vsetky porty a znova ich pripoji.
Druhou je informacny displej. Zaklad su aspon led diody ktore ti daju info kolko kapacity v powerbanke este je. Dalsi level je zobrazenie v % a tie doknalejsie ti zobrazia aj prijaty reps. vydany vykon (bud vo W alebo zobrazuju napatie V a prud A).
Potom su tu vseliake svietidla, bezdrotove a "magneticke" nabijanie, moznost startovania auta a pod.

Ja som si nakoniec vybral drahsiu ale "ultimatnu" powerbanku od Anker-u Prime 27650mAh, objednal som od eu distributora kde je o dost lepsia cena ako rozne na slovensku, plus po zaregistrovani dostanes zlavovove kody takze sa dostanes na polovicu toho co ponukaju eshopy u nas. Objednaval som ju cez vikend, tak dufam teda zi mi pride ;)

Za zvazenie podla mna stoja aj nasledujuce: Viking PN-964PD 27000 mAh, Canyon PB-2010 27000 mAh, FIXED Zen 20 Pro 20000 mAh, ak ti nejde az tak o vykon tak aj nejake z rady AlzaPower napr. AlzaPower Shine alebo AlzaPower Metal (obidve 20000mAh)

Zhodou okolnosti vyslo pred par dnami aj toto video, ktore ti pomoze sa zorientovat. V popisku je aj link na prehladnu tabulku niektorych powerbaniek.

thumb_up0thumb_down
15.07.2024 - 08:42:11
03
fixka, Polo díky moc! 👍
15.07.2024 - 18:08:06
00
keyboard_arrow_up