HRV je individuálne a asi na to vplýva aj vek. moje najvyššie čísla (ťahá mi na 50) boli 31-32 ms a pekne v zelenom. ako som dal na ruku Insticnt 3 pred dvomi týždňami, mám oranžový rovný riadok 23ms :D
02.04.2025 - 08:38:01
02
Ja mam 7 dnovy priemer 55ms.
02.04.2025 - 08:46:20
02
Ako toto cislo je fakt individualne, kamosi maju aj cez 100. Ja som sa asi na 50 nikdy nedostal. Vacsinou mam priemer v zelenom okolo 35-38.
02.04.2025 - 09:16:26
01
Mne sa raz stalo, ze rano tukam do hodiniek a ziadny ranny prehlad. Garmin si myslel ze spim, to bol fakt gol. Myslim ze presli aj 3 minuty. Vacsinou to funguje ale nemyslim, ze je to moc presne. Mozno ked klesne tep pri odychu tak to hodi ze spanok. To HRV musi sledovat 3 tyzdne aby vypocital TVOJ priemer a porovnava to potom s tym.
02.04.2025 - 10:28:21
00
Je to tak, navyše každé zariadenie meria HRV trochu inak - teraz to doplnil aj Samsung, takže ja mám 3 rôzne hodnoty HRV: Apple, Garmin a Samsung. Ale u týchto vecí je dôležitejší trend, ako čísla...
02.04.2025 - 10:30:28
02
arrow_leftpalo14 napísal:
To HRV musi sledovat 3 tyzdne aby vypocital TVOJ priemer a porovnava to potom s tym.

to áno, ale keď som "predposledne" menil hodinky, počas tohto obdobia mi HRV neukazovalo, čo je asi tiež trochu somarina, keď hodinky boli Garmin za Garmin a mali rovnaký senzor. teraz identická situácia a síce hodnotu ukazuje, ale netuším či správnu. ako zase nestrieľa sa z toho, na dávnejších hodinkách sme boli bez HRV a nechýbalo nám to :)
02.04.2025 - 11:16:27
00
Stále treba mať na pamäti, že sú to všetko hlavne odhady. Už iba to, že sa to všetko rieši cez ruku, čo samo o sebe nie je veľmi presné. A s hruďákom asi veľa ľudí nespáva. A potom na základe týchto odhadovaných dát z hodiniek, powermetra a z vlastného pocitu sa dá určiť a rozhodnúť ako napr. v tréningu pokračovať.
02.04.2025 - 11:51:15
00
HRV sa momentálne cez hruďák nedá riešiť - hruďák už posiela hodnoty tepu. Vysoko pravdepodobné je, že hrudný pás by si HRV vedel zmerať a poslať aj túto hodnotu ale zatiaľ to žiadny nerobí - pokiaľ viem.
sorcerer minimálne v nedávnej dobe to bolo tak, že hodinky si prvé tri týždne zisťovali HRV a až potom ho začali zobrazovať - a to aj po zmene hodiniek. Samozrejme každý máme iné HRV a záleží na odchýlke od dlhodobého trendu.
02.04.2025 - 12:09:14
01
Ďakujem za upresnenie ohľadom toho hruďáku. To som nevedel.
02.04.2025 - 12:18:46
00
ked to tu citam ennio sem https://www.mtbiker.sk/forum/post2102658.html#p2102658 nedavno zdielal jeden rozhovor. presne sa sem hodi.
nedavno som uvazoval nad hodinami, lebo by ma par udajov a statistik zaujimalo, ale po ponoreni sa hlbsie do kvality tych merani som si povedal - skoda penazi.
02.04.2025 - 13:08:57
01
Hodiny sa ti oplatia, keď robíš aj iné aktivity. Cez zimu behávam a turistikujem, ostatný čas cez rok sú drahším krokomerom. Všetko ostatné sú odhady a stav kondičky ti reálne ukáže výkon napr. na pretekoch alebo ešte lepšie zotavenie po nich.
02.04.2025 - 13:39:51
01
arrow_leftlacoge napísal:
HRV sa momentálne cez hruďák nedá riešiť - hruďák už posiela hodnoty tepu. Vysoko pravdepodobné je, že hrudný pás by si HRV vedel zmerať a poslať aj túto hodnotu ale zatiaľ to žiadny nerobí - pokiaľ viem.
sorcerer minimálne v nedávnej dobe to bolo tak, že hodinky si prvé tri týždne zisťovali HRV a až potom ho začali zobrazovať - a to aj po zmene hodiniek. Samozrejme každý máme iné HRV a záleží na odchýlke od dlhodobého trendu.

nie, tepak mera vzdialenost tepov. z tejto vzdialenosti pocita tep. ak to mera dostatocne presne, tak sa da z toho vyratat aj HRV.
typicky opticke merace (hodinky) tuto presnost nedosahuju, hrudne pasy by ju dosahovat mali. zvycajne je to len o software.
naposledy som pocas aktivity hrv nahraval z detahlon hrudneho pasu, cez garmin 530

K měření s mySASY jsou vhodné i pásy jiných výrobců.

Ověřeny máme například: Polar H7, Polar H10, Garmin HRM DUAL, Garmin Pro, Wahoo Tickr X HRM nebo Kalenji.
02.04.2025 - 14:25:13
00
presne tak, hrudak z Decathlonu Kalenji a mySassy apka v telefóne (iba trial, test, ale fungovalo)

predtym Polar hrudak a (ultra)stare Polar hodinky (model z hlavy nedam) tiez vedeli HRV
02.04.2025 - 19:53:47
00
Veľmi pravdepodobne som sa mýlil ale niekde v hlave mám informáciu, že posiela len hodnotu pulzu... napr. raz za sekundu Pulz 125, tak by musel posielať Bum...Bum...Bum hoci aj 3x za sekundu dajme tomu s presnosťou 1mS. Súčasne v dvoch protokoloch. Fakt neviem... Pri tom všetky hrudne pásy určené na plávanie ukladajú hodnotu tepu do pamäte takže ten hruďák pracuje už s hodnotou pulzu a nie je to len "hlúpe" zariadenie čo len posiela impulzy... Na druhú stranu ak by to fungovalo tak ako som predpokladal tak aplikácie typu mySASY nedávajú zmysel... takže všetko berte ako moje špekulácie bez toho aby som mal skutočné informácie ako to funguje ;) Všetko je inak ako ich klamali ;)
03.04.2025 - 08:45:32
00
Ako písali vyššie - cez hrudak sa da HRV zistovat, staci mat na to SW (vacsinou appka v telefone, ja som niekedy skusal MySasy aj este jednu, je ich dost, len sa mi uz potom nechcelo kazde rano si davat hrudak na 5 minut)
03.04.2025 - 08:58:34
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up