chlapík dokáže dosť dlho rozprávať .....
ale to neznamená že som jeho fanúšik, alebo fanúšik jeho strany ....ale pobavil som sa...

https://www.facebook.com/robo.bacinsky/videos/237286499963922/
27.05.2016 - 15:53:49
00
Slota junior, ani ozraty byt nemusi
27.05.2016 - 16:11:23
00
slota to mal aspon z vlastnej hlavy a znelo to autenticky....nemusel to otrocky citat
27.05.2016 - 16:25:35
00
... a ku koncu ich aj trochu strašil. :)
DOVOLÍM SI CITOVAŤ:



Prečo Rusko upadá
3. 6. 2016 19:13:40 | JURAJ MESÍK

Veselé i neveselé zážitky z diskusného fóra s Rusmi.

Autor je občiansky aktivista

Koncom mája sa konalo Slovensko–ruské diskusné fórum. Malo sa na ňom zúčastniť asi 15 akademikov z ruských inštitúcií s hrdo znejúcimi menami, takže som na fórum šiel s očakávaniami istej kvality.

Neobanoval som: ponúknutý ponor do stavu ruskej duše prekonal najodvážnejšie očakávania.

To, čo sa duševne nepripravení slovenskí účastníci od svojich ruských kolegov dozvedeli, bolo devastujúce: Európa sa rozpadá, NATO detto, Nemci chcú obsadiť Ukrajinu, Poliaci vari ani nie sú ozajstní Slovania a všetkými hlúpymi európskymi vládami manipuluje podlý Washington. Iste, pre čitateľov Hnevu a škreku nič nové, ale nás, úbohých mainstreamákov, toto otvorenie očí bezmála dohnalo dať si na krk slučku a ukončiť svoje trápenie.

Poznáme vás

Na úvodnú salvu v štýle rokov okupácie zareagovali jasne viacerí prítomní diplomati. Ako nediplomat a vzdelaním lekár som ruským hosťom v odpovedi ponúkol dve témy: problém dôvery a problém diagnózy.
Hosťom som pripomenul, že po desaťročiach ruskej okupácie ich poznáme až príliš dobre a že to, čo predviedli, pripomína okienko zo sovietskej tlače 70. rokov. Aj v nej sa hnijúci Západ rozpadal a Sovietsky zväz prekvital do čoraz väčšej krásy.

Vďaka tomu vieme, že sústavne klamať nebol pre Rusov nikdy problém. Dôvere nepomáha ani systematické podvádzanie nadrogovaných športovcov na olympiádach. Že ide o štátnu politiku, a nie o podvody jednotlivcov, chápu už aj príslušníci Rusmi nikdy neokupovaných národov.

My navyše vieme aj to, že zhruba každý tretí v tu prítomnej skupine je kágebák. Hoci určite nie každý v delegácii je hlupák, je to figu platné, lebo aj tí rozumní na tomto fóre sa boja povedať, čo si skutočne myslia, lebo o tom, že sú medzi nimi kágebáci vedia rovnako dobre, ako to vieme aj my.

Skrátka, poznáme sa, a práve preto si nedôverujeme. Žiadna propagandistami taká obľúbená „rusofóbia“, ale obyčajný rusorealizmus bez rusonaivity.

Po tomto úvode našim školiteľom o slovanskom utrpení pod jarmom krvilačných Američanov poklesli sánky, ale to už šiel na rad bod dva, diagnóza. Na výrok „ste umierajúca krajina“ začali peniť, ale predsa len si čo-to vypočuli.

Diagnóza - úpadok

Rýchly úpadok Ruska je téma na dni a týždne dát a diskusií, za pár minút sa dali spomenúť len niektoré fakty. Populácia Ruska aj napriek manipulovaným štatistikám klesá. Ešte rýchlejšie klesá počet etnických Rusov: naopak, rastie populácia Čečenov, Tatárov a ďalších, zväčša islamských, menšín, ktorých je už okolo 25 percent.

Niektoré oblasti Ruska sú už prakticky etnicky čisté (Čečensko a Ingušsko zvlášť), v Dagestane sú Rusov ešte tri percentá, v Tuve menej ako 10. Rusi za Putina žijú tak dlho ako Bangladéšania – presne o desať rokov kratšie, ako je priemer EÚ.

V 140-miliónovej populácii majú oficiálne viac ako milión ľudí s HIV – AIDS, reálne je nakazených oveľa viac. Obyvatelia Ruska sú „majstrami Eurázie“ v počte vrážd (deväť vrážd na stotisíc obyvateľov – oproti 0,9 vraždy v Česku, 0,8 v Poľsku alebo 0,7 v Nemecku), aj v počte samovrážd (19,5 v Rusku oproti desiatim na Slovensku).

Ruský alkoholizmus je legendárny a za číslami o jeho poklese sa skrýva pokles zdaneného obchodu aj mohutný prítok vodky do Ruska z Kazachstanu. Prudko rastie počet bedárov, spoločnosť je sociálne oveľa viac polarizovaná ako spoločnosti v EÚ. Rusko umiera a zvnútra sa rozpadá.

Školiteľom z Moskvy a Petrohradu som pripomenul aj skutočnosť, že na ruskom Ďalekom východe na ploche 6,5 milióna štvorcových kilometrov žije šesť miliónov obyvateľov. Na juh od tejto ľudoprázdnej tretiny Ruska žije len v hraničiacich provinciách 130 miliónov Číňanov.

Keď zmeny klímy prinútia Číňanov hľadať viac pôdy a vody – čo nie je otázka či, ale kedy - nebudú mať Rusi šancu Ďaleký východ a možno celú Sibír udržať. Jediná voľba, ktorá im zostane, bude, či kedysi ukradnuté územie odovzdajú Číňanom bez odporu, alebo si vyberú vojnu. Ak zvolia vojnu, s istotou prehrajú.

Ruská chyba

Mnohí Rusi od samého dna až po špičky Kremľa si masírujú ego atómovými bombami. Lenže tie má aj Čína, a aj zlomok z nich bohato stačí na to, aby premenili Rusko – najchladnejšiu krajinu sveta – na zmrznutú pustatinu.

Ak by aj Čína vo vojne s Rusmi prišla o sto miliónov ľudí, zostala by naďalej miliardovou veľmocou. Ak by sa to isté prihodilo Rusku, zostalo by na jeho dnešnom území 40-miliónov ľudí uprostred národnooslobodzovacej vojny, v ktorej by preživší Tatári, Baškiri, Čuvaši, Čečeni, Avari, Kalmyci, Tuvania a ďalšie porobené národy vyháňali zvyšky Rusov zo svojich území.

Uzavrel som konštatovaním, že keď si Kremeľ zvolil konfrontáciu so Západom, urobil strategickú chybu, ktorá vedie k neodvratnému rozpadu Ruska, tak ako ho dnes poznáme. Po prepadnutí Ukrajiny, okupácii Krymu, masovom vraždení na Donbase a postupnom vytriezvení Západu je návrat už asi nemožný.

Takýto exkurz do súčasnosti a budúcnosti Ruska naši hostia zjavne neočakávali: prišli predsa hlúpym Slovákom porozprávať o rozpade Gejropy, o amerických špinavostiach a konci NATO, a nie debatovať o stave Ruska. O ňom sa predsa pochybovať nesmie.

Práve tak ako sa nesmelo pochybovať o Sovietskom zväze, ktorý, ako sa spievalo v jeho hymne, bol „nerozborný zväz slobodných republík, ktorý naveky skula veľká Rus“. Ako ukázal život, nebol produkt skutý Rusmi ani nerozborný, ani zväz, ani slobodných, ani republík a už vôbec nie naveky. Rusom, zdá sa, stále nedošlo, že medzi túžbami a realitou bývajú často priepastné rozdiely.

Iba plyn

Poobede fórum debatovalo o spolupráci Európy a Ruska v oblasti energetiky. Ruskí hostia sa sústredili na obhajobu plynovodu Severný potok 2 – chcú ním prakticky všetok plyn pre Európu tlačiť po dne Baltského mora do Nemecka, teda obísť Ukrajinu, Slovensko aj Poľsko.

Zjavne to vnímajú ako výbornú príležitosť nielen pomstiť sa Ukrajincom za ich európsku voľbu, ale aj rozoštvávať nás, Poliakov a Nemcov, ergo nenávidenú Gejropu.

Darmo im slovenskí odborníci hovorili o poklese spotreby plynu v EÚ, o rozhodnutí EÚ diverzifikovať trasy a zdroje plynu aj ropy, o stratégii energetických úspor, otepľovaní klímy, alternatívnych zdrojoch energie, zatepľovaní budov či onedlho už povinne budovách s nulovou spotrebou tepla..., nič nepomohlo. Len pumpovať a pumpovať.

Diskusia ukázala bezalternatívnosť situácie, v ktorej sa Rusi ocitli: po krachu Putinovho „obratu k Číne“ im zostala jediná nádej a tou je, že od nich bude EÚ kupovať čo najdlhšie čo najviac palív.

Bolo až dojímavé sledovať, ako ľudia, ktorí sa ráno priam chveli nádejou, že sa EÚ rozpadne, že sa rozhádame s Nemcami, že Briti vystúpia z Únie, že nás zožerú arabskí migranti a Amíkov strasie pod povrch zemský hnev pravoslávneho pána Boha, poobede nevideli a nechápali, že nemajú absolútne žiadnu inú stratégiu prežitia, než len, preboha, nejako Európanov donútiť k tomu, aby z Ruska nakupovali čo najviac plynu a ropy, a čo najdlhšie.

Horná Volta

Po mojom dopoludňajšom vstupe som, žiaľ, poobede už príležitosť diskutovať a stresovať hostí nedostal. Povedal by som im asi toto:

„Ctení návštevníci. Ráno som vám vysvetlil, že žijete v krajine, ktorá umiera a spomenul som niekoľko diagnóz, ktoré ju zabíjajú. Tých diagnóz je oveľa viac a aj naša poobedňajšia diskusia sa krútila okolo dvoch z nich. Jednou je holandská choroba.

Holandská choroba vzniká, keď je krajina extrémne závislá od vývozu zopár surovín. Je to choroba rozšírená v Rusku aj v iných rozvojových krajinách. Pozrite sa, sú len štyri veci, ktoré dokážete vyvážať: ropu, plyn, zbrane a korupciu.

V minulých rokoch okolo 60 - 70 percent príjmov Ruska pochádzalo z vývozu ropy a plynu. Peniaze, ktoré ste z neho získavali, ste mohli využiť na rozvoj ekonomiky, ale vy ste ich premrhali na militarizáciu, vojny, rozvracanie iných krajín, korupciu ich politických lídrov, platenie armády trollov v Európe a, samozrejme, na kontá, vily, jachty a paláce horných desaťtisíc Rusov. Kde inde, než na tom prehnitom a nenávidenom Západe.

Premrhali ste čas aj peniaze. Ako krajina ste zostali bez akejkoľvek inej možnosti, než zostať benzínovou a plynovou pumpou Európy.

S prírodnými zdrojmi Ruska ste mohli mať kultúrnu a spoločenskú úroveň Kanady alebo Nórska. Namiesto toho ste akousi Nigériou so snehom. Alebo, ako povedala Margaret Thatcher ešte o sovietskej koloniálnej ríši „Hornou Voltou s atómovými bombami“.

Ničiť dokážete

Druhá patológia, ktorú ste nám dnes predviedli, je rozpad osobnosti. Ako to už pri psychózach chodí, ani vy si svoju chorobu neuvedomujete a vaše problémy sú podľa vás dôsledkom všeobecného sprisahania.

Mohli ste byť ako Kanada alebo Nórsko, ale ste ako Nigéria? Ha - konšpirácia! Môže za to každý iný, len nie vy. Neprekáža vám, že svoje nádeje vkladáte do zhoršenia situácie Západu, nie do zlepšenia vašej situácie.

Okupovali a zdevastovali ste časť strednej Európy, rozbili ste Afganistan, na prach obrátili Groznyj, rozvrátili Donbas: viete, že dokážete zabíjať, ničiť, znásilňovať slabších. Viete, že nič iné robiť nedokážete. A tak uvažujete spôsobom: „Keď zdochla naša koza, nech zdochne aj susedova“.

Ste pritom slepí a nevidíte, že žijete vďaka susedovej koze. Dnes sme to tu videli exemplárne: ráno sa nadchýnate nádejou na rozvrat Európy a Západu a poobede sa ukájate nádejou, že tá istá Európa bude od vás ďalej kupovať čo najviac ropy a plynu. To je primerané pubertiakom: u dospelých je to vážny problém.
05.06.2016 - 10:45:22
010
i.imgur.com
05.06.2016 - 15:10:30
00
chalani sa asi potešili :D

http://www.sho.sk/
06.06.2016 - 10:00:32
03
To Rusko už roky upadá a furt nepadlo.

http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/jan-petranek-co-by-rusko-ziskalo-vpadem-do-vychodni-evropy--1618869
07.06.2016 - 00:34:44
00
zato Syriu zasypa vo velkom kazetovovymi a zapalnymi bombami, co ale nikomu nevadi, lebo to nie je Izrael, KSA ani USA, vtedy by to boli vojnove zlociny :lol: zial hlavne tie kazetky su bud znacne po dobe spotreby, alebo je to typicky sovietsky smejd - v uliciach a krajine zostava mnozstvo nevybuchnutej submunicie...

Perzsky kebab "well done" z Aleppa - http://www.liveleak.com/view?i=592_1465050691 (nutne vypnut zvuk)
07.06.2016 - 01:00:08
00
Rusi nepodpísali dohodu o zákaze kazetovej munície a ako protipechotná zbraň je absolútne najúčinnejšia a to,že pár kusov pri stovkách náplní nevybuchne je bežné.
07.06.2016 - 01:05:44
00
rovnako nepodpisali ani dalsie krajiny, ale kaviarenski neobolsevici z EU (typ a la Blaha) maju velmi selektivne videnie...ale to nic nemeni na to, ze sypanie kazetovych bomb v takom mnozstve do miest je zvratene, hlavne ked cielom je zopar tavomrdov, ktori nezvladaju ani elementarnu obsluhu rucnych zbrani...dalsi level su perzske zazraky ako IRAM, ale co cakat od nabozenstvom vypatlanych retardov...najmenej bolestive rieseniene by bolo zrejme fakt vodikova bomba na ten region a zaciatok od nuly (teraz je to v takom minuse, ze o nule len mozu snivat)
07.06.2016 - 01:16:39
00
Rusi nie su eu a majú vysoký prah citlivosti na ludské obete,stačí si spomenúť na Groznij ktorý vypálili na prach a nemali žiaden problém použiť TOS 1A priamo v meste.Smrť miliónov je už len štatisitka....
07.06.2016 - 01:23:50
00
Fighting the Islamic State with Iraq’s Golden Division: The Road to Fallujah thumb_up0thumb_down

stoji za to aspon preklikat, ze je tam este nejaka nadej (Irak) :)
07.06.2016 - 23:00:49
00
https://dennikn.sk/minuta/480991/ :-)
07.06.2016 - 23:02:11
00
Prochadzka je taky *****, ze aj sutazi ***** vo vlastnej strane je az na 2. mieste.
07.06.2016 - 23:11:18
00
ono všeobecne je IA najslabším článkom zo všetkých jednotiek ktoré v iraku bojujú proti uterákom.
07.06.2016 - 23:44:44
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up