Polsky minister zahranicia uz otvorene povedal, ze nechape orbana, naco je v eu a nato, ked mu tak strasne nevyhovuju a robia mu "zle". To je velka vec, prvy krat ho niekto otvorene vyzval, nech vypadne.
Po tomto uz urcite nielen poliaci zacnu pracovat na mechanizmoch, ako ho z tej eu vykopnut.
Toto uz totiz nie je sranda. Robil to aj s migrantmi, robi to s rusmi a bude to mat vazne nasledky. Dufam, ze hlavne pre neho.
30.07.2024 - 09:08:56
026
Obávam sa,že naša vládna koalícia sa k Maďarsku pridá-čoskoro tu budú volne pobehovať Ruzký "turisti" :(
30.07.2024 - 12:17:26
00
https://blog.sme.sk/ivanmlynar/politika/curillovcom-podani-obzaloby-hrozi-arest-ze-volici-sice-ficovi-korupciu-prepacili-vysetrovatelia-naka
30.07.2024 - 13:38:58
00
Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer) podal disciplinárny návrh na sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta. Navrhuje ho potrestať za tri veci, ktoré sa všetky týkajú obhajcu a poradcu predsedu vlády Roberta Fica Mareka Paru, a žiada o to, aby Najvyšší správny súd zbavil Klimenta funkcie sudcu.
https://dennikn.sk/minuta/4120192/
30.07.2024 - 14:26:43
00
cokupit napísal:
Potkan imho nemas pravdu. Len ma zaujal ten postoj "v strede". To je co prosim ta? Akoze fico je iba tak trosku zlocinec, pripadne on chudak o nicom nevie? Akoze Rusi nie su agresori, prauda je niekde uprostred, oni len chudaci nevedia co cinia? Ci co je to v strede? Tak trochu panna a tak trochu tehotna?
K tomu, co sa tu deje sa neda byt v strede. Ak je niekto zlocinec a druhy obet zlocinu, nemozes byt v strede.
Pozri co sa tu dialo a dnesna garnitura to kryje, kde v strede chces byt? https://domov.sme.sk/c/23361870/devatdesiatky-po-slovensky-lubos-kosik-unos-kovac-mladsi-remias-vrazda.html

ludmi v strede som mal na mysli takych, ktori vedia este pocuvat argumenty a pripadne blby nazor revidovat, pokial dostanu dost silny impulz. napriklad v cechach sa pomerne dost ludi s proruskeho bluznenia spamatalo vo februari 22. u nas je tato skupina ludi zhusta tak zabetonovana, ze nimi nepohne ani keby im rusi vypalili barak a znasilnili dvojrocnu vnucku, furt budu vrestat ze za to moze amerika.
a o udalostiach rokov devatdesiatych mi odkazy posielat naozaj nemusis, pamatam si tu dobu este dost dobre. bohuzial mam pocit ze vela ludi na to davno zabudlo. a nielen na to.
30.07.2024 - 18:16:00
00
pbs.twimg.com
dalsi co musi vyhrat aby nesiel do basy...
30.07.2024 - 19:45:32
05
Hlavne, že je chod kardiológie zabezpečený...
https://domov.sme.sk/c/23363727/kardiologia-trencin-primar-blasko-havier-dolinkova.html
31.07.2024 - 08:18:31
02
thumb_up-1thumb_down

Harris ide bomby :rock:
31.07.2024 - 08:46:59
02
Čo na to dovolenkujúca parlamentna opozícia?
31.07.2024 - 08:50:13
00
porcupine1 napísal:
ak s nazorom inych nesuhlasis, tak ich treba presvedcit argumentami... len asi to take jednoduche nie je. preco? na to musi prist vo svojej hlave kazdy sam 🙂... ziadne noviny, a ani analytici v nich, to za neho neurobia. a hlavne prosim v dnesnej dobe netreba zabudat na kriticke myslenie 😂 a pripustit, ze v kazdych novinach sa mozu mylit a pretlacat urcite zaujmy... teda nemusim so vsetkym vzdy suhlasit a nezamyslat sa nad tam... aj v denniku n su aj pekne clanky ale zase nie vsetky 😉

Primarne pre to, ze russko je v propagande svetova spickova. Snad uz konecne pride na psa mraz a nebudu mat dost penazi to financovat. Navyse mi Slovaci sme historicky zadubeni a svojski (niekde sa pred casom spominal horsky narod). To je smrtelna kombinacia. Pred sto rokmi nas zachranili Cesi a Amerika/Francuzi. Teraz, ked sme "svojpravni" to bude zjavne tazsie. Medved z vychodu vzdy rad bratsky pomoze...

Diskutovat s vami veru nie je vobec jednoduche.
Pomerne velka cast je level sektari, to je bez sance.
Mnohi maju problem citat s porozumenim. Napr. tu jeden tipek pred par dnami k diskusii o urovni skolstva (primarne zakladneho) zadrel dobre odveci.... To tiez diskusiu komplikuje.
A castokrat, ked sa aj pokusis diskutovat a argumentovat skonci to pri acohentizme z druhej strany , pripadne mlcanim. Vsak Marian61? Stale cakam na pokracovanie diskusie.

Pridam este prihodu zo vcera. Bol som pozriet kamosa, co riesi stavbu. Mal tam prave zastupcu firmy, co mu to stavia. Bavili sa o nejakom technickom detaile a ja som na to polozartovne zadrel, ze ked to bude takto, tak to aspon lepsie preda, ked pojde do Ciech. Tipek sa chytil. A tak som sa v nesilenej diskusii dozvedel, ze pre neho su Cesi az prilis liberalni. Na argument, ze je to zapad a nie russky vplyv, ktory nam hrozi, som sa dozvedel, ze je rad, ze nepozeral uvod olympiady, lebo jeho kamarati vraveli, ze to bola uplna sodoma a ze ten zapad az tak nemusi. Tak zjavne sa tu mame stale velmi dobre (a je kam klesat na uroven vytuzeneho russka), ked ludi trapi toto a nie uroven zdravotnictva, vzdelania, alebo vymozitelnost prava.
31.07.2024 - 09:31:27
215
Ale ved to vidis po vikende vsade na soc.sietach. Co tam po nefungujucom zdravotnictve , skolstve alebo rozpadajucom sa pravnom state. Problem slovakov je, ze videli v telke polonaheho modreho muza a cuduju sa, ze slovenski sportovci si vobec dovolia sutazit na tej pohanskej sutazi.
31.07.2024 - 11:13:38
03
Rusi boli v propagande vzdy dobri a sk publikum je zial zvlast vypatlane, aj ich prispenim. Ten olympijsky ceremonial je ukazkovy priklad.

Experti SVR takisto navrhujú rozdeliť publikum na dve časti – racionálnu a emocionálnu – a pre každú z nich vhodiť do informačného priestoru svoje príbehy: pravidelne, dvojtýždenne, aby ich príslušné skupiny mali čas stráviť:

„Navrhovaná schéma informačného a psychologického pôsobenia na cieľovú skupinu zahŕňa použitie racionálnych a kognitívnych nástrojov. Každý z nich je určený pre iný okruh príjemcov.

Racionálne (20 – 30 % publika, intelektuálne rozvinutá časť spoločnosti) sú určené na ovplyvňovanie mysle kritickým myslením. V tomto prípade je účinnejšia látka poskytnutá zákazníkom o udalostiach, ktoré sa odohrali v skutočnosti, s dokumentárnym potvrdením.

Kognitívny (70 – 80 % publika, ktoré v každodennom živote nepoužíva racionálne a kritické myslenie, bežní ľudia) je zameraný na psycho-emocionálne pôsobenie, v dôsledku ktorého je subjekt na pokraji šialenstva z dôvodu, že sa mu pred očami rýchlo rúca známy a zaužívaný obraz sveta. Často časť informácie použitej v tomto procese nezodpovedá úplne realite, nemá dokumentárne potvrdenie, ale súhrnom týchto faktorov má oveľa silnejší výsledný účinok v porovnaní s racionálnym.

Kombinácia týchto spôsobov ovplyvňovania predpokladá ich rozdelenie podľa dní v týždni v prospech kognitívnych (z dôvodov opísaných ďalej) so zodpovedajúcim striedaním lokalizácie (presunutie ťažiska pozornosti na pracovnú alebo každodennú činnosť príjemcov).

Predpokladá sa, že optimálna intenzita rotácie je týždenná zmena hlavnej témy mailingov pre každú schému: racionálnu a kognitívnu. Inými slovami, celkovo jeden týždeň obsahuje dva scenáre. Intenzívnejšia diverzifikácia dejových línií znamená úmerné zvýšenie výdavkovej časti rozpočtu operácie.“

Príslušníci SVR zároveň navrhujú klásť väčší dôraz na emócie než na racionálne argumenty, nastoľovať témy, ktoré využívajú vnútorné rozpory na Západe a pomáhajú rozdeľovať spoločnosť:

„Apelovanie nie na rozum, ale na emócie, na iracionálnu zložku zmyslového a psychologického vnímania človeka prispieva k najrýchlejšiemu a najspoľahlivejšiemu dosiahnutiu cieľov stanovených pre propagandistickú mašinériu. Vzhľadom na uvedené sa zdá byť opodstatnené uvažovať o otázke posunu vektora hlavného úsilia v informačnej a propagandistickej práci proti štátom hlavného protivníka na vysielanie tzv. negatívnej agendy.

https://dennikn.sk/4091543/moralku-a-etiku-treba-ignorovat-ako-rusko-organizuje-dezinformacne-kampane-na-zapade/?ref=list
31.07.2024 - 12:08:16
03
Fajn blog k svinstvám,ktoré sa aktuálne dejú na tom našom skorumpovanom Slopensku:

https://blog.sme.sk/ivanmlynar/politika/sutaj-estokovej-curillovskej-skodnej-vysetrovatelskom-nebi-plnom-navzdy-mladych-vysetrovatelov
31.07.2024 - 16:41:50
04
pbs.twimg.com
https://x.com/Fbeyeee/status/1818556390467674197
Litva se odvolává k Evr. komisi. 🇱🇹min. zahraničí Lansbergis "Podle Litvy rozhodnutí Maďarska představuje velmi vážné ohrožení bezpečnosti schengenského prostoru a mnoha evropských zemí, a proto je nutné na něj reagovat na úrovni EU."

https://x.com/JaroNad/status/1818679198665289774 Nad zdravotnictvo
pbs.twimg.com pbs.twimg.com
31.07.2024 - 21:39:56
03
neviem ci to niekto pozeral ale toto bola absolutna shitshow. danko taraba a im podobni blednu zavistou aky "vykon" sa da podat v Q&A... americke internety uz vybuchuju komentarmi.
thumb_up0thumb_down
31.07.2024 - 23:32:35
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up