Minikin napísal:
Takže žiadna poprava ako mnohí na Twitteri alebo aj tu naznačovali. Ale jeden pseudohrdina ktorý :swear: na spolubojovníkov a sníval o tom ako si ho Vladimír Vladimirovic pozve na krásnaju ploščaď a za ten zúfalý čin mu udelí rad červeného kosaka. Nepodarilo sa. Všetko ide podľa plánu.


Chlapci spravili chybu, ze sa s tym idiotom neporatali este predtym ako sa vzdali. Stacilo ho priviazat o strom...

Uprimne mi je luto Rusov, ktori boli proti vojne od sameho zaciatku, nedobrovolne ich naverbovali a prisli o zivot ..
18.11.2022 - 19:28:00
00
Takých asi veľa nebude...
Je to nadlho,ale celkom vysvetlene...
https://youtu.be/72oinu-uucU
18.11.2022 - 20:01:43
11
uid napísal:
Chlapci spravili chybu, ze sa s tym idiotom neporatali este predtym ako sa vzdali. Stacilo ho priviazat o strom...

Uprimne mi je luto Rusov, ktori boli proti vojne od sameho zaciatku, nedobrovolne ich naverbovali a prisli o zivot ..


nikto nevie komu sa čo odohráva v hlave, stačil moment, skrat v jednej hlave a došlo k dalšej tragédii - s poradovým číslom možno 500 000 - 600 000 od 24. februára /UA, ZZZR vojaci, UA + 2 PL civilisti/
18.11.2022 - 20:07:47
00
pomalá smrť rusáckeho potkana....a nakoniec rana z milosti.

https://twitter.com/mrgunsngear/status/1593591656506236928?s=46&t=6jMmciFZSZIEanoRhi_IEA
18.11.2022 - 20:13:14
00
Cez obed som videl to video a napadlo mi ho sem zavesit s titulkom “porno pre trikiho”, ale nastastie som si to rozmyslel.
18.11.2022 - 20:23:11
04
ja by som ten posledný granát ušetril pre ďalšieho šmejda.Inak sú tie drony skutočné peklo pre rusáka.už sa ani nevy.erú bez strachu.
18.11.2022 - 20:25:39
00
Drony sú strašné svinstvo, to nie chlap proti chlapovi ...
a vyzerá to tak, že aj rusi v tomto pokročili ...


Kým pozornosť v predchádzajúcich týždňoch zaujali útoky na energetickú sieť iránskymi dronmi Šahíd, priamo z bojiska čoraz častejšie prichádzajú videá z úspešných útokov nového ruského dronu na ukrajinskú techniku. Jeho celý názov je ZALA Lancet. Podľa dostupných informácií zničil ruský dron v septembri aj slovenskú húfnicu Zuzana 2. Nie je jasné, či to bol práve Lancet. Nedá sa to vylúčiť, ale zábery z jeho nasadenia sa začali viac objavovať až v októbri.

Lancet je dron z kategórie, pre ktorý sa v angličtine zaužívalo označenie „loitering“. Veľmi voľný preklad je, že ide o dron, ktorý sa túla nad bojiskom, aby si našiel cieľ a priamym nárazom ho zničil. Lancet má na tento účel trojkilogramovú nálož. Túto taktiku vystihuje aj označenie kamikadze dron – nepočíta sa totiž s tým, že sa vráti, jeho úlohou je zničiť nepriateľovu techniku a aj seba.

Aká je úspešnosť Lancetov? Zdá sa, že vysoká. Rusi si dávajú záležať a na internet zavesia asi každý záznam z úspešného útoku, preto ich je už dosť veľa. Ruský vojenský kanál Rybar spočíta, že od 13. októbra do 12. novembra Lancety na základe videí zničili alebo poškodili 44 kusov ukrajinskej ťažkej techniky.

Podľa údajov projektu Oryx používaných v tomto seriáli prišli Ukrajinci preukázateľne od 14. októbra (vtedy teoreticky mohli byť najskôr do štatistík obete Lancetov z 13. októbra) do 14. novembra o 303 zničených alebo poškodených kusov techniky.

Ak je číslo 44 presné a na základe počtu videí z akcií by mohlo byť, potom Lancety môžu za toto obdobie za približne 15 percent ukrajinských strát ťažkej techniky. Samozrejme, ide iba o orientačný údaj, Rybar vychádzal z iných dát, ale dáva dostatočný obraz o účinnosti tejto zbrane.

https://dennikn.sk/3113301/vyvoj-bojov-267-den-ruske-wunderwaffe-zlyhali-ale-ukrajincom-zacal-po-desiatkach-nicit-techniku-dron-za-par-dolarov/?ref=inc&cst=3e95327b297a0dba4758696b56acfffc70a3ba22
18.11.2022 - 21:20:05
01
triki napísal:
canopus prosím ťa netrep,rusák má jediné šťastie,že sú poliaci v nato inak by sa úplne inak angažovali vojensky na ukrajine.usa ich musia hodne brzdiť inak by sa s nimi takto nesrali.ak by sa polská armáda zdvihla smer rasíja tak putin bude podpisovať "mierovú" zmluvu na predmestí moskvy.

Prílohy:

nato.jpg
nato.jpg 40.76 KiB thumb_up0thumb_down

18.11.2022 - 21:27:29
00
Srsen - súhlasím, tieto drony sú skaza. Nikto asi nečakal že ak ich má Ukrajina tak ich nebude mať aj Rusko. Sme v modernej dobe. Ale ničivá sila je v nepomere.

Porovnávam videá za poslednú dobu čo som videl aj tu v diskusii. Videl som pár videí ako drony spustili nálož na vojaka, vojakov. Niekde ich to vyhnalo z miesta, narušilo morálku preživších a niekde niekto neprežil. Ale priebeh boja to ovplyvní len v danom mieste, to sú "malé" straty na pomer množstva vojakov. Bohužiaľ.
Ale ak na druhom videu taký dron poškodí techniku za niekoľko miliónov (nemusí úplne zničiť, stačí vyradiť z boja a je nutný servis niekde v zálohe) to je rozdiel. To sa nedá len tak nahradiť, mať vždy zálohe novú a novú techniku. A čo ak zase priletí dron? Toto sú tie "veľké" straty.

Ak to beriem "doslovne" 44 kamikadze dronov = 44 kusov zničenej/poškodenej techniky. Stále dookola to isté, koľko to bude stáť peniaze a čas jednu a koľko druhú stranu? A nemáš to kde opraviť, lebo nie je elektrika, teplo, voda, strava, cesta ....

Každá vojna je krutá, už dávno sa nehraje v rukavičkách.
A zima sa už neuprosne blíži.
Niečo sa chystá.
18.11.2022 - 23:04:56
00
Dano5 napísal:
...
a ja just budem voliť Čaputovú,nech ich aj *****,špiny smerácke

A koho by si chcel voliť? Veď široko ďaleko nikto iný neexistuje.
Ale Fico to tiež nebude mať ľahké. Kandidát bude musieť byť krivák, čo bude rozdávať milosti s väčšou ľahkosťou ako Žilinka 363ky. To už povedal otvorene na mítingu svojim fanúšikom.
Bude musieť mať podporu aspoň časti fašistov a iných extrémistov, čo nebude problém, ale zároveň bude musieť mať podporu voličov Hlasu. Ale volič Hlasu nie je úplný hlupák a má podľa prieskumu vyhranenejší názor na spoluprácu s fašistami ako npr. voliči čo ešte ostali SAS. Fakt som zvedavý koho postaví.
18.11.2022 - 23:38:14
00
Robert Mistrík
9 h ·
Každý kto si dovolí vecne kritizovať pani prezidentku, alebo kohokoľvek z epicentra nášho provincializmu, vlastne útočí, vnáša konflikt, šíri zlobu, je zákerák a nezriedka je častovaný aj tvrdším invektívami, pričom prirovnania k Blahovi, Chmelárovi, či Harabinovi patria ešte k tým miernejším.
V tomto duchovnom marazme už nie je žiadúce racionálne a slušne posudzovať skutky vybranej skupiny verejných funkcionárov, niektorí z nás sú v tranze nekritického obdivu k osobám blízkym nášmu ideovému svetu, na severokórejský spôsob tlieskajú stokrát otrepaným frázam, velebíme ideológiu neomylnosti, úpenlivo hľadáme podporné argumenty pre sebahlúpejše rozhodnutia a vôbec nevnímame reálie mimo bubliny Starého mesta.
Pani prezidentka Zuzana Čaputová, žiaľ, vymenovala Petra Plavčana, známeho z kauzy eurofondových škandálov, do funkcie rektora vysokej školy. Považujem to za jedno z ďalších nepochopiteľných rozhodnutí. Skôr ako sa spustí spŕška nenávisti, dovoľte mi poprosiť vás o čítanie s porozumením.
Ústavný súd pred desiatimi rokmi jasne povedal, že prezident môže zablokovať personálny návrh. Na to netreba ani len odvahu. S úsmevom na perách pani prezidentka vymenovala človeka, ktorý zrazil na kolená slovenskú vedu, o ktorého škandáloch písal Ján Kuciak, aj vďaka ktorému Brusel rozhodol o škrtnutí 600 miliónov eur pre živoriacu vedu a výskum na Slovensku, ktorý je symbolom hlbokého úpadku našej spoločnosti. My všetci tí, čo sme bojovali proti eurofondovým obludnostiam sme dostali lekciu z dvojtvárnej politiky a nekritickej žurnalistiky.
Na východ od nás sa za hodnoty zomiera, u nás doma sa z nich uškŕňame a pred zaslepeným publikom ich len predstierame.
Teraz k meritu veci. Internetoví ústavní právnici, miestne médiá a dokonca aj prezidentský palác šíria nezmysly, že prezidentka nemá inú možnosť ako kandidáta zvoleného správnou radou do funkcie rektora vymenovať. Realita je iná. Ústava nehovorí, či prezident je iba úradník, ktorý pri vymenúvaní do plejády funkcií skúma len splnenie formálnych kritérií a vymenovať musí. Ústavný súd Slovenskej republiky podal oficiálny výklad (PL. US 4/2012), na základe ktorého je prezident štátnik a vymenovať nemusí, pričom prezident neskúma len formálne kritériá. Aj legálne zvoleného a prezidentovi navrhnutého kandidáta spĺňajúceho formálne a zákonné predpoklady, môže odmietnuť, a to z dôvodu „závažnej skutočnosti vzťahujúcej sa na osobu kandidáta, ktorá dôvodne spochybňuje jeho schopnosť vykonávať funkciu spôsobom neznižujúcim vážnosť ústavnej funkcie alebo celého orgánu, ktorého má byť táto osoba vrcholným predstaviteľom.“
Často sa argumentuje prípadom Gašparovič vs. Čentéš, kedy prezident nevymenoval zvoleného generálneho prokurátora. Prezident spor na Ústavnom súde prehral a prezidentská kancelária musela vyplatiť odškodné vo výške 60 tisíc eur. Lenže aj tu Ústavný súd nespochybnil právo prezidenta nevymenovať, ale príslušný senát dôvodil, že v tomto prípade nebola daná „závažná skutočnosť“. Preložené do slovenčiny, prezident navrhovaného kandidáta vymenovať nemusí, len musí svoje rozhodnutie dobre zdôvodniť.
Kto v prípade kandidáta Petra Plavčana nevidí závažnú skutočnosť, ten asi rok pred ohlásením kandidatúry nečítal noviny, rok pred zvolením s nami nestál na námestiach pri masových protestoch organizovaných hnutím Za slušné Slovensko a niečo viac ako rok pred kľúčovými voľbami zatvára oči pred mnohými absurdnosťami tejto krajiny.
Zopakujem to, čo som viackrát na adresu eurofondových škandálov verejne vyhlásil. Keď vám budú zomierať blízki na zákerné choroby, proti ktorým sa snažia bojovať aj slovenskí vedci, skúste si poskladať súvislosti.
Sami sme sa márne snažili získať peniaze z eurofondov na biomedicínsky výskum. Nepomohlo, že naše produkty a výsledky využívajú pri výskume a vývoji najvýznamnejšie univerzity a firmy sveta, čo je zdokumentované tisíckami vedcov vo vedeckých karentovaných časopisoch a v našej oblasti patríme k svetovej špičke. „Úspešní“ so získavaním európskych peňazí boli vždy iní, a aj tí, čo nemali až tak ďaleko pani prezidentky. V tomto príbehu ale nejde o nás, tu ide o osud našej krajiny, ktorá začína byť čoraz horšom stave a to od hlavy až po päty.
Uvedený text bol publikovaný v upravenej podobe na portály aktuality.sk
19.11.2022 - 02:07:54
03
hlasovanie za navrat uctu h0vna trumpa
https://twitter.com/elonmusk/status/1593767953706921985
19.11.2022 - 07:19:02
00
Ten Mistrik povedzme ze fajn, az na preklep v poslednej pridanej vete..
19.11.2022 - 07:31:34
00
jasné,ja si vôbec nemyslím,že Čaputová je absolútne dokonalá,dosť vela vecí mi na nej vadí-ale stačí si predstaviť,že tam smeráci namontujú "svojho" človeka a už to mi stačí,že jej to zasa hodím :^)
vraj tam chcú pretlačiť generálny omyl 363 :tmi: tak to teda nie :x
tak či tak,ak pôjde všetko podla plánu,,volby prezidenta budú až po ďalších volbách do parlamentu-a ktovie,možno sa objaví niekto zaujímavý,nepokrivený,neskorumpovaný ... či ?
19.11.2022 - 08:16:21
03
Politik co vystudoval analyticku chemiu bude asi podobny pravnik, ako Blaha infektolog.
19.11.2022 - 09:34:34
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up