double napísal:
Pre mna bola vzdy výzva prispievat niekde, kde niesu s mojim nazorom stotožnení resp viest dialog. Dialog sa už nevedie komunikacia viazne a prešlo to do nadávok. Gro ludí prešlo do diskusií a čitania tam kde im to vyhovuje. Ale tým si myslim,že sa spoločnost ale nadalej frustruje a radikalizuje kedže žijeme len v nejakom svojom názorovom svete.

Ty prispievas a ja sa potom chytam za hlavu, ze ako moze normalny clovek, ktoreho poznam osobne a nemam problem s nim ist na bike taketo napisat...
V com sa asi nezhodne je, ze ja vidim stav ktory popisujes ako dosledok bohuzial uspesnej dlhorocnej prace ruskej propagandy, pre ktoru je to hlavny ciel. A na Ukrajine sme sa presvedcili, ze okrem slov prechadzaju aj k cinom. Najradikalnejsim - vojne , ktoru ale nazyvaju specialna operacia. Ak uspeju, my a pobaltie sme dalsi na rade. Na svoju sferu vplyvu z dob totalitnych zjavne nemozu zabudnut. Dakujem neprosim.
A tak dufam, ze sa Ukrajine sa s pomocou zapadu podari dostat Rusov za hranice, kam patria a potom bude aj v propagande postupne vacsi klud, kedze budu musie riesit primarne seba.
Hegemonia USA (za ucasti spriaznenej EU resp. NATO krajin) ako globalneho policajta ma svoje muchy, ale pre mna osobne je to stale lepsia volba, ako akykolvek duopol s Ruskom. A netreba zabudat na Cinu, aj tymto smerom to moze byt este v buducnosti vesele.
14.10.2022 - 10:36:28
010
pjekný, pjekný to tady začíná bejt... (nezvyknem nikomu len tak nadávať, ale vidím, že isté časťi (áno je ich viac) populácie to používajú ako hlavný argumentačný nástroj, keď už nič iné, tak stočí debatu na osobné invektíva, generalizovanie, paušalizovanie, vytrhávanie z kontextu atď. ...) ;-) (a tak nejak sme sa z popisu fungovania PVO dostali k tomu, že tu poniektorí trollíme, hoaxujeme, klameme, súhlasíme, podporujeme a neviem čo ešte s bombardovaním a zabíjaním ľudí na UA a aj inde po celom svete a priľahlom vesmíre)

flegko - v tomto vlákne si serieme do huby asi všetci... ono to vychádza už z jeho podstaty (na bicyglovom fóre) a preto je táto téma asi zaradená v Ostatnom a O hocičom, nuž čo je pravda, kto má pravdu... ťažká otázka, ale použijem krásny výrok Šoko Tabačeka z jeho stand-up-u: "v tej chvíli už pravdu dávno nevlastníme"

dávam do pľacu čerstvú správu o stave únie, či si ju vôbec niekto prečíta, porozmýšľa nad napísaným a skúsi trošku podumať aj nad textom medzi riadkami... dotyčný pán to podľa mňa celkom pekne a triezvo celé zhrnul...

https://www.eeas.europa.eu/eeas/eu-ambassadors-annual-conference-2022-opening-speech-high-representative-josep-borrell_en

mne z toho vychádza napr. aj to, že naozaj nepotrebujeme ten ruský plyn, pokiaľ tých 30% čo nám chýba ušetríme, metód ako to dosiahnuť je určite spústa, a fantázii sa medze nekladú...
a áno, zjavne sme vo "vojne", ktorú žiaľ ako EU prehrávame na celej čiare... zatiaľ je to síce v štádiu, že EUtanik nasáva vodu, a na palube kapela vyhráva... medzi tým sa náš zaužívaný mono/bi polárny svet veľmi rýchlo mení na multipolárny priamo pred očami... kde sa jednotlivé strany pridávajú raz k jednému, raz k druhému podľa toho čo im vyhovuje...

na záver použijem jednu myšlienku pani Hallovej, ktorá sa inšpirovala Voltairovou vieru v slobodu prejavu: "Nesúhlasím s tým, čo hovoríš, ale do poslednej kvapky krvi budem brániť tvoje právo, povedať to." ;-)


Naposledy upravil madbugie dňa 14.10.2022 - 10:53:42, celkovo upravené 1 krát.

14.10.2022 - 10:48:07
03
Dedecek ide do väzby …
14.10.2022 - 10:52:38
18
Palo TT napísal:
Ty prispievas a ja sa potom chytam za hlavu, ze ako moze normalny clovek, ktoreho poznam osobne a nemam problem s nim ist na bike taketo napisat...

Prave bol o mna kamos, mal novy mobil tak som mu tam rozbehaval mail, ktory mu poskytujem na svojej domene. Je to rusofil, antivaxer, nazorovy dement, Caputovu nazyva monstrum ...atd.
Vystrihnuty ako zo zurnalu.
A predsa s nim chodim(e) uz 30 rokov na pivo, aj ked je pri stole nazorovo osamoteny a vsetci maju z toho srandu, ked ho davam argumentacne dole a on mi uz 1h po zacati sedenia chce jednu ***** (to ho citujem).
A to nemava konflikty pri stole len so mnou, ale s kazdym kto nema naladu pocuvat jeho myslienkove pochody, ale on ma tuzbu nas nimi obstastnit.
Vtedy nas stol v podniku poznate podla hucania a vulgarizmov, ktore z neho lietaju.
Lenze o 5 min je klud a pije sa dalej a debatime na inu temu a vsetko je zabudnute.
A pravdupovediac sa prevelice tesim na dalsie pivo co si dame, pretoze uz dlhsiu dobu mam prichystanu temu ruskych zbrani, co bola v minulosti nasa oblubena tema, kde ma on presviedcal ake uzasne su ruske zbrane a ako raz uvidim a ake informacie chodia jeho otcovi (byvaly dostojnik) od ruskych kamosov a keby sme my vedeli....klasicke dezole o tom, ze sme ovce a nic nevieme.
Takze jedna z mojich otazok bude ako vidi bojaschopnost ruskej armady po par mesiacoch a kde su schovane tie tajne a uzasne zbrane a kedy ich rusaci konecne vytiahnu. Bude to vyzivne, bude to zabavne a pravupovediac netusim co mi na to odpovie. Urcite bude kydat na NATO a povie, ze vojnu vyprovokovala Amerika, ale bude trvat na vyjadreni sa k tym uzasnym zbraniam.

Takze nemusis sa chytat za hlavu, takito ludia maju zvratenu predstavu o svete, ale inak sa s nimi da celkom koeexistovat.
A to mi double pride viac v pohode ako ten moj kamos;o).
14.10.2022 - 10:54:27
00
misobiker napísal:
Ale ty tu preukazatelne fandis rusom!! Ani mier Ta nezaujima!!
Jedine tvoja osobná pohodlná buducnost!!

A kto nechce pre seba a svoju rodinu lepšiu budúcnosť? Nepoznám takého.
Ja len hovorím tá vojna nám ju može zničiť.
A Ako možem fandit niekomu kto mi tu budúcnost može zničiť?
Nefandím nikomu nechcem len aby zbytočne umierali ludia a ničila sa ekonomika kvôli nenávisti a geopolitickym cielom niektorých ludí. Ukrajina aj Rusko zásobuju svet nerastnými surovinami aj potravinami ich konflikt ovplyvní dalšie miliony ludí.
14.10.2022 - 10:57:13
01
Dedecek ide do väzby …
on sa z nej vôbec ani nemal dostať...

flegko... rusi sú rusi, mňa skôr čo sa zbraní týka zaujala správička ako čína prezentovala svoje nové rakety krátkeho aj dlhého doletu na výstave v blízkosti ľudí priamo na "ohmat" ako sa hovorí... tam by som sa viac bál toho arzenálu, to nebude ako s Armatami, ktorých je pár kusov... (ako reakcia na Taiwan a US reči...)
14.10.2022 - 10:59:40
00
Srsen napísal:
diagnóza je volať po mieri, ktorý znamená okupáciu a genocídu UA

Takže vojna ktorá môže prerast do svetového konfliktu , prinajlepšom ktora zničí ekonomiky , vyhladoví africky kontinent kedže su tam ludia závisli od dovozu obilia je lepšia alternatíva?. Ešte sa ani jedna strana počas vojny nepokusila o dialog a už tu hovoríte o okupacii a genocíde. Aj ked si osobne myslím,že nejaké ponuky viest dialog boli len boli z jednej alebo z druhej strany hned zamietnute alebo nepodporované .
14.10.2022 - 11:12:52
00
madbugie napísal:
flegko - v tomto vlákne si serieme do huby asi všetci... ono to vychádza už z jeho podstaty (na bicyglovom fóre) a preto je táto téma asi zaradená v Ostatnom a O hocičom, nuž čo je pravda, kto má pravdu... ťažká otázka, ale použijem krásny výrok Šoko Tabačeka z jeho stand-up-u: "v tej chvíli už pravdu dávno nevlastníme"

Ale samozrejme, ze ano, kua mam skoro 50 mam pravo uz zabudat, ci sa pomylit a ked mi to niekto ukaze/dokaze nemam problem si to priznat.
Ale je rozdiel sa pomylit, ci nevediet (pripad so subsonickou raketou) a to, ze ma niekto presviedca, ze sa nevyjadrujem exaktne a hned na to mi da, ze 5=1 (co je exaktne ako svina), ci niekto ma tu obvini, ze video som oznacil za fejk, pretoze si to mysli on a nie pretoze by som to naozaj napisal, dalsi ma vyhlasi za trolla, ci skryteho agenta.
Ak si to bol ty kto vysvetloval PVO (sorry zabudam) tak som sa vtedy divil preco hned tie ataky, ked si pisal jasne fakty.
Uz za II.svetovej boli zname pripady, ked PVO sposobila vacsie skody ako bombardovanie samotne, takze nevidim dovod preco nenacrtnut moznost, ze UA PVO mohla zasiahnut vlastne jednotky, ci civilne ciele, co sa podla mna aj pri poslednych akciach stalo.
Teraz je aj cerstvy pripad z Belgorodu, kde rusaci hned vidia za tym UA a ty zase tvrdia, ze to zlyhala ich PVO raketa.
Oboje tvrdenia maju kopec medzier a krivaju, pricom jasne je len to, ze naozaj bol zasiahnuty asi 16p cinziak hore nejakym objektom, ktory asi ani nevybuchol, pretoze nie je vidiet ziadne obhorene miesta a nebol zaznamenany poziar....aspon na videu co som videl ja, tesne po zasahu, pretoze sa este prasilo po dopade sutin na zem. Uz to je divne, ze tam nic nehori, ale nase media uz svorne tvrdia, ze to bola ruska PVO.

Ale davat to sem a pozret sa na to z viacerych pohladov, ci na nieco spolu neprideme nema zmysel, pretoze akonahle pripustime, ze slo o UA raketu, ktora netrafila ciel a padla na rusky cinziak tak to schytam od miestnej uderky;o).

Inak z vojny je uz aj video ako S300 zostrelila samu seba...malo ist vraj o rusku S300.
14.10.2022 - 11:21:17
01
Najnavštevovanejšie dezinfo weby u našich susedov.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net
14.10.2022 - 11:21:57
00
Double ty si proste uplny troll. a nevidim proste inu moznost.

lebo je az neuveritelne ze clovek, ktory dokaze zapnut pocitac nechape analogii, ktora mu tu uz bola asi 10x predostreta.

Hypoteticky - ja pridem k tebe domov, rozbijem ti komplet byt/dom, prizabijem/poznasilnujem koho sa mi zachce pod nejakou falosnou zamienkou. Potom ti "anektujem" len tak z pleziru jednu izbu.

Ty zavolas na policiu, susedov a tam by sa ozvalo: no viete co pan Double? aby sme predisli konfliktu v celom baraku, hladomoru na prvom, zniceniu ekonomiky na druhom, takto nechame tak, OK?

Toto je tvoje zmyslanie. Paci sa ti takato nahota tvojich pomylenych postojov?

Preco vy socani nechapete to, ze nikto na tomto svete neni povinny mlcky trpiet to, ze tvoja ctena prdel sa chce mat na jeho ukor dobre?
14.10.2022 - 11:28:18
430
double napísal:
Takže vojna ktorá môže prerast do svetového konfliktu , prinajlepšom ktora zničí ekonomiky , vyhladoví africky kontinent kedže su tam ludia závisli od dovozu obilia je lepšia alternatíva?. Ešte sa ani jedna strana počas vojny nepokusila o dialog a už tu hovoríte o okupacii a genocíde. Aj ked si osobne myslím,že nejaké ponuky viest dialog boli len boli z jednej alebo z druhej strany hned zamietnute alebo nepodporované .

Zelenskyj povedal jasne, ze s VP vyjednavat nebude.
Je to logicke, UA vyhrava a je v prave, takze vyjednavat moze len o totalnom stiahnuti uskych vojsk z ich uzemia, odvolani anexii vsetkych uzemi, vratane Krymu a splatkach reparacii zo strany Ruska.
Nic ine neprichadza do uvahy, oni cuvat nebudu, ani keby sme ich teraz prestali vsetci podporovat.
Si si isty, ze na tieto podmienky by bol VP ochotny pristupit?
Ved by stratil tvar aj pred tymi svojim fanatikmi, ktory mu este veria.
Preco by to robil?
On pojde az do konca, az k uplnej porazke a potom to zvali na cely svet, ktory sa proti nemu spojil.
Tam naozaj nie je priestor na vyjednavanie, UA nechce, chce totalne vitazstvo a my nemame ani morlane pravo ziadat od nich nieco ine.
A negativnych pripadov, ked sa v mene vyssiedobra ustupovalo agresorovi mas len za poslednych 100 rokov neurekom.
14.10.2022 - 11:28:42
25
double Ty si ale stale neuvedomujes, ze okamzity mier dnes = mat tu vojnu "pozajtra" (o tyzden, rok, dva ) a to priamo na Slovensku. Tu nikto nefandi vojne, len sme za trvale riesenie a to nebude, pokial Rusko nebude upratane tam , kam patri - do hranic ich statu pred 2014.
A navyse tu places na nespravnom hrobe, treba ist na Rusku ambasadu podiskutovat, kedy skoncia vojnu, ze tuzis po mieri (tak ako mi ostatni tu).
14.10.2022 - 11:31:21
116
:lol:
thumb_up0thumb_down
14.10.2022 - 11:42:15
06
double napísal:
Ešte sa ani jedna strana počas vojny nepokusila o dialog a už tu hovoríte o okupacii a genocíde.


Toto už vážne ani nie je možné :x Ja som veľmi rád, že Palo TT doplnil chýbajúce časti mozaiky ohľadne iných oblastí života, ale dookola sa tu točiť s takými geopolitickými žblebtami je už celkom dosť cez čiaru. To skladanie vyjadrení mi pripadá ako z príručky Dadaizmus pre začiatočníkov, čítam tú vyššie uvedenú vetu a v hlave mi ako prvé prebleskne slávne Bohušove „Mně je tak blbě, že nemám ani tužku ...“. Dalo by sa upresniť, čo tým chcel ako autor povedať? Prípadne ako je viazaný dialóg s barbarským agresorom na reálnu okupáciu a genocídu z jeho strany?
14.10.2022 - 11:52:23
04
double napísal:
Ešte sa ani jedna strana počas vojny nepokusila o dialog a už tu hovoríte o okupacii a genocíde. Aj ked si osobne myslím,že nejaké ponuky viest dialog boli len boli z jednej alebo z druhej strany hned zamietnute alebo nepodporované .


Kam toto pasuje viac, do vtipnika alebo do hlodov fora?

Takyto pekny priklad zlyhania vo vyrokovej logike - napisem vyrok A a vetu hned po si ho rovno znegujem. Schopnosti ozaj hodne urovne ministra financii
14.10.2022 - 11:54:25
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up