Tak toto nikto nespochybňuje. Aj detská obrna bola potlačená očkovaním.
Ale načo argumentovať čiernymi kiahňami v situácii, kedy úrady šikanujú rodičov za odmietnutie očkovania na banálne detské choroby, ktoré už takmer vymizli? Treba si pozrieť štatistické korelácie dramatického pribúdania výskytu autoimúnnych ochorení so stále väčšou intenzitou vakcinácie detí. Je absurdné, ako štátny paternalizmus stále viac vnucuje svoje chápanie "správnosti" občanom a rozhoduje za nich, čo je pre nich dobré. Je veľký rozdiel, či sa bavíme o očkovaní podvýživených afrických detí, ktoré by aj bežná choroba ohrozila na živote a či hovoríme o zdravých, dobre živených deťoch s dostupnou zdravotnou starostlivosťou. Stále väčší počet kriticky zmýšľajúcich zdravotníkov upozorňuje, že niečo nie je v poriadku.

Navyše dnes už farmaceutický priemysel nie je ten dobromyseľný a idealistický záchranca z dôb Fleminga. Kto si dal tú robotu a naštudoval si reakcie koncernov na objavy Linusa Paulinga a Dr. Ratha, kto trochu intenzívnejšie sleduje machinácie so schvaľovaním napr. psychofarmák tak už chápe, že to je biznis, ktorý už vyžaduje tvrdý zásah zo strany verejnosti. Odhaduje sa, že viaceré firmy vydajú viac peňazí na marketing a právne služby, ako na výskum. Existuje vzťah medzi štátnym vnucovaním očkovania, lobystami, metodológiou vývoja a schvaľovania liečiv a ziskami farmaceutických spoločností. O metódach získavania priazne lekárov pri predpisovaní liekov sa radšej ani nebavme. Proti týmto javom je piešťanské CT-čko vianočná koleda.
14.01.2015 - 03:23:53
02
Všetko pred časom zabila naša veterinárka, keď náš pes mal dostať očkovania a opýtal som sa jej, či to nemôže pichnúť naraz, nech tam nemusím chodiť dvakrát. Povedala, že kombinovať vakcíny nie je dobré, lebo ich interakcia môže vyvolať problémy. Ako keby do mňa strelila, zverolekári majú viac rozumu, ako humánna medicína.

ja by som len jednu rýpavú poznámku, aj keď tiež očkujem len povinnú besnotu, lebo aj preferujem menej je viac :rofl: .. veterinárka keď ti pichne naraz 5 "ihiel" tak zaúčtuje len "pichnutie", keď ťa tam zavolá 5x tak naúčtuje 5x "pichnutie" :)
a také bežné očkovanie stojí od pár centov tak možno do 3 až 5€, ale u veterinára vždy necháš aspoň 10 :lol: spočítaj si ostatné sám.. (samozrejme to absolvujem a bez reptania tiež, ani tá škola neni zadarmo :bow: )


čo sa týka očkovania u ludí a farmaceutických firiem tak to zhrniem na :finger: u dcérky to budem naťahovať ako sa len bude v rámci zákonov dať..
14.01.2015 - 06:53:40
00
Ja obhajujem zákonné očkovanie preto, aby sa nestalo to, že nejaký človek bude nezaočkovaný a tým pádom ohrozí seba. (Ak sa za x vynaložených peňazí zachráni aspoň jeden život, stojí to za to, takže asi taká filozofia)


Sorry,ale toto sa ma az dotklo. Nemam rad ludi,ktori su postihunuti tymto bozksym syndromom,ze vedia,co je pre mna najlepsie. Touto vadou dost vyrazne trpi aj doktor fico.
pre mna je najdolezitejsia hodnota sloboda jednotlivca a ta ma svoju cenu,niekedy sa za nu aj umiera.
mozes kazdeho zavret do tapacirovenej miestnosti,kde sa nedostanu ziadne bakterie ani virusy a vsetci budu zit dlho a zdravi,len co budeme mat zo zivota?
napr. ked mam rakovinu,mam pravo odmietnut liecbu,lebo vasim srackam chemickym neverim.
alebo mam pravo nechciet vakcinu.

ja nepotrebujem teba,alebo kohokolvek ineho,aby o mne rozhodoval.viem sa rozhodnut sam,vy mi len mozte ponuknut moznosti.

mam s tym aj svoje skusenosti,riesil som problem,navstivil som x doktorov s vasimi preparatmi a nic. Ked som to rozbral do vlastnych ruk,az vtedy som si pomohol.
nehrajte sa na svatych a zachrancov civilizacie.


Ano, x penazi co idu vam do vrecka.. kazdy vie ako funguje vas biznis. Ekonom vo farma firme zaraba 2x tolko co inde. Mate urcite velmi vysoke marze, lebo to mate vylobovane,a vase produkty musia obcania povinne uzivat zakonom...

....
14.01.2015 - 07:03:01
01
sú veci ktoré očkovať treba, lebo naozaj len vďaka nim už nie sú epidémie v obrovskom meradle ... ale potom sú tu bežné detské choroby ktorými sme si bez problémov prešli .. a tak sme postupovali aj pri našom synovi .. a ak by bolo treba kľudne to vysvetlím aj súdu a zaplatím pokutu za nedodržanie alebo aj za urážanie súdu
14.01.2015 - 07:26:55
01
resurection, a informatik vo farma firme zarába tiež veľa? :) vieš keby som chcel zmeniť zamestnávateľa ...
14.01.2015 - 07:28:38
00
podla mna urcite, ale informatikov vo farma firmach nepoznam:)
14.01.2015 - 07:48:13
00
nieco na tuto temu: http://www.lovcisarlatanov.sk/
14.01.2015 - 07:58:06
00
to je zas take zavadzanie, vyberu sa extremne tvrdenia objimacov stromov a potom sa tomu protiargumentuje.
to chce vsetko zdravy usudok a rozhodnutie jednotlivca. je jeho problem, ak si mysli, ze sa vylieci z rakoviny pitim vody z dunaja a umre. ale na toho sa pozerame ako na sialenca.
a ked sa niekto lieci chemoterapio, vyleze mu crevo z riti, vypadaju vlasy, posiera sa, postava, nakoniec zdementnie a umre, tak je to ok, lebo sa racionalne rozhodol ist tou ,,spravnou cestou,,


Naposledy upravil resurection dňa 14.01.2015 - 08:24:35, celkovo upravené 1 krát.

14.01.2015 - 08:08:09
00
ale samozrejme, ak nič iné tak sa preúčtovala hromada peňazí ...a zas a znovu sme pri modle modernej doby, .. trvale udržateľný rast
14.01.2015 - 08:13:50
00
vlastne v tomto mas pravdu. trvale udrzatelny rast je klucovy, bez neho by zivot jednotlivcov bol prazdny ako moj ucet v banke. takze uz viem, ze kedykolvek kychnem, zakaslem, poserem sa, hned navstivim doktora, dam si predpisat spravne preparaty, nejaku korunu otocim v lekarni a vlastne tym prispejem k nastartovaniu europskej ekonomiky. teraz tomu rozumiem.
a urcite si kupim aj vakcinu proti chripke, lebo tie 4-5 dni v posteli pri filmoch su uplne neznesitelne.
14.01.2015 - 08:28:56
00
to je starý vtip zo života: idem k doktorovi aby mi predpísal liek, veď aj on musí s niečoho žiť, idem k lekárnikovi zaplatiť za liek, veď aj on musí s niečoho žiť, a potom ho vyhodím do koša, veď aj ja chcem žiť
14.01.2015 - 08:46:40
00
btw, breiner tu už bol? https://dennikn.sk/24134/dennik-petra-breinera-oneskorene-stanovisko-k-terorizmu-citlivosti/?ref=top
14.01.2015 - 08:48:26
00
este som od neho nic necital, ale tento clovek pise z nadhladom. nie s takym povyseneckym zakomplexovanym nadhladom ako hrib. ktokolvek by to cital, nemalo by ho to urazit.
14.01.2015 - 08:58:53
00
Sorry,ale toto sa ma az dotklo. Nemam rad ludi,ktori su postihunuti tymto bozksym syndromom,ze vedia,co je pre mna najlepsie. Touto vadou dost vyrazne trpi aj doktor fico.
pre mna je najdolezitejsia hodnota sloboda jednotlivca a ta ma svoju cenu,niekedy sa za nu aj umiera.
mozes kazdeho zavret do tapacirovenej miestnosti,kde sa nedostanu ziadne bakterie ani virusy a vsetci budu zit dlho a zdravi,len co budeme mat zo zivota?
napr. ked mam rakovinu,mam pravo odmietnut liecbu,lebo vasim srackam chemickym neverim.
alebo mam pravo nechciet vakcinu.
....

Neviem či sa chápeme, ja nechcem nikoho zavierať do tapacírovanej miestnosti, ani nič podobné, nič také som nenapísal. Ja len obhajujem povinné očkovanie na nie úplne bežné ale o to ťažšie liečiteľné choroby, nič viac. Prečo, to som už napísal. Očkovania proti chrípke keď to nie je dieťa, alebo starý človek sú zbytočné. A neviem čo je božské na tom, že by som bol ochotný obetovať 1 človeka, aby som zachránil 999 iných, ale tak to proste je, tak to chodí.
Ale načo argumentovať čiernymi kiahňami v situácii, kedy úrady šikanujú rodičov za odmietnutie očkovania na banálne detské choroby, ktoré už takmer vymizli?

Čierne kiahne zabili v minulom storočí spomedzi všetkých chorôb najviac ľudí a úmrtnosť v závislosti od kmeňa je až 90%, takže neprídu mi ako banálna choroba, a ja vravím len, že keby úrady nešikanovali rodičov, nech sa dajú zaočkovať, tak by tie ,,banálne,, detské choroby nevymizli. Ako sám vravíš, choroba TAKMER vymizla. Ty sa nedáš zaočkovať, náhodou ju dostaneš, rozšíriš na podobných nezaočkovaných ako si ty, a z takmer vyhubenej choroby máme opäť chorobu v plnej sile.
14.01.2015 - 09:07:47
00
toto hovorí za všetko:
upload.wikimedia.org
kam to asi tak môže ešte rásť? |(
14.01.2015 - 09:11:18
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up