Kaktusbike Svätojurský blesk

6. 7. 2014
4. kolo - Župný pohár
Časovka
Svätý Jur (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Výsledky, Foto
...vyjst to na fulle s 2,25 plastami nie je sranda :D, skoda, ze mi chalan v kategorii vyfukol tretie miesto o 17sekund...

Ak mal ten tretí cesťák a ty full s 2.25 MTB pneumatikami, tak tých 17 sekúnd (ba dokonca oveľa viac) je len rozdiel v bicykloch. Ja som bol tento rok strašne unavený a moc mi to nešlo, mal som ale požičaný cesťák, ktorý mi bol síce veľký a sedel som na ňom prvýkrát, no aj napriek tomu som sa oproti minulému roku, kedy som bol v tom čase odpočinutý a mal snáď najlepšiu formu z celej sezóny, ale išiel som to na cca. 10 kg MTB s pevnou vidlou a hladkými pneumatikami, zlepšil o cca. 35 sekúnd. V tvojom prípade by bol ten rozdiel ešte podstatne vyšší.
Edit - diakritika


Naposledy upravil Tomas11 dňa 07.07.2014 - 14:52:22, celkovo upravené 2 krát.

07.07.2014 - 11:06:58
00
ja som teda nemal ambicie sa nejako umiestnovat ale preco na takejto rozbitej ceste robi vobec niekto nejaky zavod a este tam pusti tipka s karou so psom medzi ostatnych co tam idu sutazne...
inac pekna akcia ale teda lokalita kvoli ceste uplne ze na nic. chlapci s tymi karbonovymi kolesami si museli pochvalovat :)
+teda na sportovu akciu rozlievat pivo (aj v tombole) to je uplna traparen
07.07.2014 - 11:11:43
00
no cesta by mohla byt lepsie ale budme radi ze to nepokracovalo dalej na biely kriz, tam boli jamy ze az to by uz bolo o drzku :)
inac videjko z tomboly :)
http://youtu.be/bxBNVIdwAIk
07.07.2014 - 11:15:24
00
Človeče, neber to tak vážne, buď trochu nad vecou :-) Cesta je aká je, rozbitú ju mali všetci rovnako a pivo sa na cyklistických akciách rozlieva snáď od nepamäti :-) Či by si chcel namiesto toho piva niečo tvrdšie? :-)
Edit - diakritika


Naposledy upravil Tomas11 dňa 07.07.2014 - 14:52:41, celkovo upravené 3 krát.

07.07.2014 - 11:20:32
02
ja som teda nemal ambicie sa nejako umiestnovat ale preco na takejto rozbitej ceste robi vobec niekto nejaky zavod a este tam pusti tipka s karou so psom medzi ostatnych co tam idu sutazne...
inac pekna akcia ale teda lokalita kvoli ceste uplne ze na nic. chlapci s tymi karbonovymi kolesami si museli pochvalovat :)
+teda na sportovu akciu rozlievat pivo (aj v tombole) to je uplna traparen

Praveže dobréé. aj asfalt bol prijateľný a cesťákom zjazdný keďže sa išlo prevažne do kopca a teda pomaly. či si tam niekto zoberie karbonove kolesa s vysokým ráfikom to je každého osobná vec. do kopca sa viac hodia kolesá s nízkym ráfikom a malou hmotnosťou. tam netreba riešiť odpor vzduchu.
ja som si kúpil pivo v bufete. po pretekoch jednoznačne lepšie ako voda. tú pijem počas pretekov.
07.07.2014 - 11:23:32
00
Cestu si nevyberies..je aka je...alebo chces aby to niekto na svoje naklady isiel vyasfaltovat? Karbonove kolesa som mal a teda nevidim ziaden problem jazdit s nimi po hentakom povrchu :) to ze nizke rafiky a podstatne lahsie kola sa na takuto casovku hodia viac je jasne...ale kedze take nemam tak nerisim :)
07.07.2014 - 12:19:40
00
Cesta je taka, aka je, to bohuzial nevieme ovplyvnit. Podmienky ma ale kazdy rovnake, nieje to teda len take bezhlave dupanie do pedalov, ale treba aj trosku vyberat stopu, pracovat s taziskom (kvoli preseknutiu duse) atd..
Napokon, ak ma pamat neklame, tak tento rok zaradili aj na Tour de France nejake etapy s "rozbitymi" cestami... Taktiez existuju preteky ktore su charakteristicke takymito cestami (Paris-Roubaix, ..) Takze vlastne ideme s dobou a ak sa to niektomu nepaci, tak nech ide na horskom bicykli, len nech sa potom nestazuje a nevymysla, ze by mohla byt kategoria pre horske bicykle, pre celoodpruzene, pre jednoprevodove, pre tych ktory idu s plnou flasou vody, atd...
Samozrejme, ze by som bol rad, ak by sa ta cesta opravila, rovnako ako ta cesta co ide od Limbachu, ale to nieje v mojich silach..
K tej vode asi tolko. Pokial viem, tak ta voda z hadice, ktora bola za casomierou v cieli nieje zarucene pitna. Ak by to tak bolo, ponukali by sme ju. Pred rokom, alebo dvomi, ked boli extremne horucavy sme vybavili pitnu vodu do ciela v 0,5l flasiach, aby nam tam niekto neskolaboval. Tento rok sme sa riadili predpovedou pocasia, ktora take horucavy nepredpovedala, dokonca mala byt nejaka mala prehanka. Taktiez par dni pred pretekom v Karpatoch prsalo, takze vzduch nebol az taky suchy. Napokon bolo naozaj teplo, ale stale to nebolo take kriticke.
Dalsia vec, tento pretek niesu ziadne majstrovstva, preto necakajte ze kvoli tomu uzavrieme cestu a nepustime tam nikoho okrem pretekarov. Bolo by fajn trosku viac ohladuplnosti.
07.07.2014 - 12:33:43
03
....tak nabuduce len k tej hadici s vodou poprosim cedulku s napisom "Voda nie je zarucene pitna".....ale bola celkom osviezujuca....
07.07.2014 - 12:38:40
00
Tak ja som s cestou nemal problém, odomkol som vidlicu a ani som jamy necítil :D, myslím si, že aj na cesťákoch sa dala. Každý jazdí na tom čo má, keď nemá cesťák, tak bude logicky pomalší ako keby ho mal, ale vedel do čoho ide, že bude musieť "bojovať" proti jazdcom na cestných bikoch, takže sa nie je na čo sťažovať, tiež som vedel, že budem musieť viac makať a bolo mi jasné, že sa pod tých mojich 25 minút nedostanem, ale došiel som zúčastnil som a hlavne som si zajazdil, je príjemné postaviť sa na bedňu, ale bikujeme predsa, lebo nás to baví :). Niekomu pivo guláš vyhovuje, niekomu nie, ale je nemožné, aby sa tam dával napríklad aj šalát, ktorému by som sa napr. ja viac potešil ako gulášu, pretože sa snažím zdravo stravovať, ale niekto by zase nechcel šalát, nedá sa vyhovieť všetkým, myslím si, že guláš bola celkom dobrá voľba. Aby sa mohla zatvoriť cesta, tak by bolo potrebné vybaviť kopu vecí a myslím si, že ck svätý júr organizáciu zvládol výborne. Nabudúce si zoberiem batoh s hydravakom a dám si ho vyniesť hore :) a hotovo.
07.07.2014 - 12:50:51
02
Tu vodu som pil zatial stale a zijem nemal som ani ziadny problem takze asi to s nou az take zle nebude :)
co sa tyka piva bolo na vyber alko nealko ja si rad dam po zavode pivko a myslim ze vacsina z nas, asi si bol jeden z mala kto s tym mal problem ale nik nikoho pit nenutil.
riesit cestu na Svk? to podla mna vyznam nema.
btw bola to BIO fazulova polievka ako furt od Shusta vyborna, vidime sa o rok ak sa neprekrizi datum s dakou akciou
07.07.2014 - 13:20:32
00
Cestu si nevyberies..je aka je...alebo chces aby to niekto na svoje naklady isiel vyasfaltovat? Karbonove kolesa som mal a teda nevidim ziaden problem jazdit s nimi po hentakom povrchu :) to ze nizke rafiky a podstatne lahsie kola sa na takuto casovku hodia viac je jasne...ale kedze take nemam tak nerisim :)

Miso neviem či si pametáš, asi nie, koniec 90 - tych rokov a éru Marca Pantanniho (podľa mňa najlepšieho vrchára všetkých čias). Jazdil na bicykli Bianchi s úplne nízkymi ráfikmi, vyzeralo to až ako retro. ráfiky a Bicykel mal zo zliatiny hliníku, v tej dobe karbón nebol rozšírený. Boli nejaké časovkárske špecály z karbónu ale to bolo viac menej experimentovanie.
07.07.2014 - 13:38:52
00
cesta je aka je, ale ovplyvnit sa to da tak, ze budem zavod organizovat na zjazdnej ceste a nie na ceste kde je uprostred useku kde ides 50 v strede cesty neoznacena jama. okrem toho treba sa odtial dostat aj naspat po tej istej ceste takze pre mna teda do buducna urcite viac nie. je mi jasne ze nikomu tam chybat nebudem :) a k tomu pivu asi tolko, ze ked sa da zohnat pivo a prilby do tomboly tak by sa dal zohnat aj nejaky isotonicky napoj v prasku ktory sa tam mohol rozlievat miesto toho piva. to ze polovica "sportovcov" si tu da po vykone alkohol je sice fakt, ale ako trend, ktory by bolo treba do buducna podporovat, to zrovna nie je :)
a porovnavat toto s TDF... :)
07.07.2014 - 15:04:40
00
Dury, je leto, da sa predpokladat aj bez predpovede SHMU, ze bude teplo. :-)
07.07.2014 - 15:08:16
00
Každý jazdí na tom čo má, keď nemá cesťák, tak bude logicky pomalší ako keby ho mal, ale vedel do čoho ide, že bude musieť "bojovať" proti jazdcom na cestných bikoch, takže sa nie je na čo sťažovať, tiež som vedel, že budem musieť viac makať a bolo mi jasné, že sa pod tých mojich 25 minút nedostanem, ale došiel som zúčastnil som a hlavne som si zajazdil, je príjemné postaviť sa na bedňu, ale bikujeme predsa, lebo nás to baví :)...


Všetko čo píšeš je pravda, ale pravda je aj to, že na MTB s horskými pneumatikami sa proti ľuďom na cesťákoch jednoducho bojovať nedá. Proste nemáš šancu, môžeš sa aj na hlavu postaviť. Podľa mňa by naozaj nebolo od veci spraviť zvlášť kategórie pre MTB, už len z toho dôvodu, že preteky sú súčasťou MTB série (Župný pohár) a nie každý biker má automaticky aj cesťák...
07.07.2014 - 15:12:32
00
rok 2007 .. vtedy som tu casovku vyhral na MTB, takmer 14 kg, plaste Maxxis ignitor 2,1, porazil som aj cestakov .. Nie je to tak uplne, ze nemas sancu ..
07.07.2014 - 15:16:38
02
keyboard_arrow_up