Pouzivam MT5, MT8, MT2 uz roky na viacerych strojoch, a ziadne problemy zo zavzdusnovanim som neriesil. Pouzivam origo packy. To ze sa menia znamena len ze ludia maju predpojatost voci "plastu" z ktoreho su vyrobene. Je pravda u niektorych som vymenil piestiky za titanove a aj tesnenia. Slape mi zatial vsetko.
20.09.2024 - 17:55:31
01
zihadlo 5 napísal:
nebude, aj ked nahodič nove SH platne su daleko od kotuča pri poslačaní sa piestiky kusok vysunu...
takže pri výmene treba odvoriť hore nadržku a platne s piestmi opatrne vtlačiť piesty s platničkami, urobi sa viac miesta pre hrubší kotuč.. lebo standard SH ma tuším 1,75? a 2.3ka potrebuje priestor.


No to je prave ta otazka. Ked roztlacis piesty na doraz das tam odvzdusnovaci bleeding spacer odvzdusnis. Nasadis nove platne nasadis na 2.3mm kotuc. Stlacis brzdu vystredis strmen. Bude medzi tym 2.3mm kotucom taka ista fuga ako by bola u 1.8mm? Inym slovom vysunu sa piestiky menej a vsetko bude normal, alebo tam bude mensia fuga lebo nebude dost miesta na ich vysunutie do normalnej polohy a bude to mat kratsi chod, az kym sa platne neobrusia.
Ta druha varianta sa mi nepaci ani torcha pre priebeh brzdneho ucinku shimano brzd. Ich servo wave system sposobuje rychly chod v prvej casti zdvihu a silny-pomaly v druhej. Ked to bude posunute bude to brzdit slabo a modulacia bude na pikacu.

ALL, Ghost5900 MarkAurel : teoretizujete ako ja, ci ste to niekto skutocne jazdili?

Specialne MarkAurel To co pises je presne pre to, ze si nedodrzal postup odvdusnenia. Ja viem je to pakaren, ale ma to zabranit tomu co popisujes. Proste ako pise zihadlo 5 musi to min otvorit. Ale lepsie je vycistit piesty, vtlacit uplne dnu odvzdusit s bleeding spacerom zavriet nasadit platne namontovat strmen. Ten spacer to roztiehne tak ze nove platne aj s novym Shimano 1.8mm kotucom este stale budu potrebovat vysunut do pociatocnej polohy. Zvacsa jeden a pol stlacenia packy u mna. Ak to odvzdusins s opotrebenym diskom/platnami, ked das nove nema sa kam kvapalina vytlacit (mas jej tam privela) a je problem.
20.09.2024 - 23:58:54
00
keyboard_arrow_up