Parádna kadencia v podaní Rogliča :clap:
06.09.2024 - 17:31:12
00
Tak už len nespadnúť zajtra a pozajtra a červený je Rogličov.
Zajtra to môže byť tiež zaujímavé ak Mas bude bojovať o druhé miesto. 26 s na Connora by mohol dať.
06.09.2024 - 17:41:03
01
JOLI napísal:
Mas a Carapaz ak by zabojovali, tak by Connora odsunuli ešte aj mimo bedňu. Moc teda nepredvadzajú.


To ako fakt? Všetci sú v týchto 15+ sklonoch na hrane a majú akože čo predvádzať?
06.09.2024 - 19:02:07
01
Viktoria Chladonova do Team Visma

Zdroj: instagram
07.09.2024 - 10:37:18
011
https://www.teamvismaleaseabike.com/news/news/team-visma-lease-a-bike-women-welcomes-young-talents-wolff-and-chladanov%C3%A1/
07.09.2024 - 11:54:48
02
Skoda ale, ze nevedia bez chyby napisat jej meno. 2x spravne a 3x chybne...
07.09.2024 - 13:19:17
01
No, dvaja redbullaci out kvoli chorobe a Roglic sa cely cas planta na chvoste skupinky. To by este mohlo byt zaujimave...
07.09.2024 - 16:52:08
00
Už je vpredu. Som zvedavý čl Mas skúsi zabojovať o druhé.
07.09.2024 - 17:23:09
01
LukasHarant napísal:
No, dvaja redbullaci out kvoli chorobe a Roglic sa cely cas planta na chvoste skupinky. To by este mohlo byt zaujimave...

Vraj otrava jedlom. Čo to jedli, majonézák zo stredy? :lol:
07.09.2024 - 18:02:16
01
Roglič mal teda obrovské šťastie ku koncu, že si nepokazil Vueltu pádom, oprava jedlom.😁 Inak ako skončila Vuelta, tak hneď sa u nás pokazilo počasie. No nemohlo to ešte 3 týždne trvať.😉
https://www.instagram.com/p/C_qzQlRC8xm/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
09.09.2024 - 07:38:28
00
JOLI napísal:
Inak ako skončila Vuelta, tak hneď sa u nás pokazilo počasie. No nemohlo to ešte 3 týždne trvať.😉

Neblázni!!! Konečne dnes nemusím ísť polievať záhradu!
09.09.2024 - 14:26:57
01
TNM napísal:
Skoda ale, ze nevedia bez chyby napisat jej meno. 2x spravne a 3x chybne...


Ja to vidím všade v poriadku... Slepý som?
09.09.2024 - 14:36:25
00
https://sportnet.sme.sk/spravy/cyklistika-viktoria-chladonova-zmluva-worldtour-ms-me-2024-rozhovor/

Trať na MS by mi mala vyhovovať. Tretia medaila v tomto roku by bola výnimočná, vraví Chladoňová

Sedemnásťročná cyklistka podpísala zmluvu s tímom Visma.

V slovenskej cyklistike je aktuálne najväčším talentom a dokáže sa presadiť aj na šampionátoch. Sedemnásťročná VIKTÓRIA CHLADOŇOVÁ sa nedávno stala majsterkou sveta v horskej cyklistike. Titul získala dominantným spôsobom. Teraz ju čakajú dva cestné šampionáty a znovu bude patriť medzi okruh favoritiek.

Medzitým vyšla správa, že podpísala trojročnú zmluvu s jedným z najsilnejších cyklistických tímov Visma Lease a Bike.

Rozhovor pre Sportnet vznikol ešte pred týmto oznámením. Chladoňová v rozhovore priznala, že vstúpi do veľkej cyklistiky. Len nemohla ešte prezradiť, o ktorý tím ide.

"Beriem to ako veľkú česť. Je to príležitosť dostať sa na veľké preteky a veľký krok pre mňa," vraví talentovaná Slovenka.

Pred dvomi týždňami ste sa v Andore senzačne stali majsterkou sveta. Aký to bol pocit?

Nešla som tam s tým, že idem vyhrať, ale vedela som, že patrím medzi okruh favoritiek. Bol to neuveriteľný pocit. Bola som prekvapená ale aj veľmi šťastná, že sa mi podarilo získať zlato.

Na šampionáte ste štartovali z piatej rady. Ale už po prvom kole ste viedli. Čakali ste, že to bude taký hladký priebeh?

Štartovala som z 38. pozície. Nebolo jednoduché dostať sa dopredu. Hneď po štarte bola pravotočivá zákruta, kde sa to dosť zavrelo a potom nasledoval dosť dlhý a prudký kopec. Tam som sa dosť posunula dopredu. V stúpaniach som sa posúvala. Až som sa postupne dostala na čelo. Snažila som sa ísť celé preteky svoje tempo, na ktoré som zvyknutá.

Trať mi dosť pasovala. Bolo na nej veľa stúpaní a zjazdy neboli až také náročné ako napríklad vlani v Glasgowe. Bolo to aj vo veľkej nadmorskej výške, čo niektorým súperkám mohlo spôsobovať problémy. Ja som však bola na sústredení v Rakúsku a zrejme aj to mi pomohlo.

Aké boli reakcie na titul od vašich blízkych a z vášho okolia?

Boli veľmi prekvapení. Dostala som veľa gratulácií. Rodina, učitelia v škole aj tréneri boli pyšní a dojatí.

Táto sezóne je pre vás fantastická a prakticky pri každom štarte máte výborné výsledky. Čím si to vysvetľujete, že sa vám darí vo všetkých disciplínach?

Trénujem o niečo viac ako pred rokom a moja výkonnosť rastie. Mám aj viac skúseností. Vlani som ich zbierala. A spojilo sa to. Možno pomohlo aj mentálne nastavenie.

Máte 17 rokov a máte dosť veľa súťaží. Ako sa pripravujete na súťaže a kto sú vaši tréneri?

Pracujem s dvomi trénermi – Jankom Betherom a Branislavom Kacinom. Maximálne sa mi venujú, často s nimi komunikujem, voláme si takmer každý deň a konzultujeme spolu prípravu alebo rozoberáme preteky, ktoré som išla. Sú veľmi ochotní a som im vďačná. Obaja mi blahoželali k titulu. Boli z toho šťastní.

Pri junioroch nie je výnimka, že sa ešte neorientujú len na jednu disciplínu a kombinujú ich dve - tri. Vy však jazdíte prakticky všetky. Je náročné pripravovať sa na tak veľa disciplín?

Cestná cyklistika je základ. Na nej trénujem výkon aj kadenciu a je to základ aj pre ďalšie. Pre pretekmi v horskej cyklistike musím absolvovať nejaké špeciálne tréningy techniky. Jazdím buď s Rasťom Baránkom alebo aj sama.

Keď skončí cestná sezóna, hneď začínam postupne jazdiť v teréne kvôli cyklokrosu a postupne sa do toho dostávam. Ale tréning na ceste najlepšie pripravuje telo na výkon a je to základ pre všetky disciplíny.

Ktorá disciplína vás baví najviac?

Cyklokros, pretože je to kombinácia horskej aj cestnej cyklistiky. Je to pre mňa zábava.

Nie je to paradox, že práve ten vás baví. Pritom sa jazdí v náročných podmienkach na blate a vo veľmi chladnom počasí?

Podmienky sú náročné, ale dá sa to vykompenzovať oblečením. Baví ma najviac, pretože sa tam často aj behá a mňa to baví. Rada by som ho rada jazdila naďalej aj v ďalších rokoch spolu s cestou cyklistikou. Možno niekedy neskôr sa vrátim aj k horskej cyklistike.

Hoci ste teraz po majstrovstvách sveta v horskej cyklistike. Čakajú vás dva ďalšie šampionáty – ME a MS v cestnej cyklistike. To je dosť náročný program mať tri veľké šampionáty a pre mladého športovca je to veľký nápor. Ako to vnímate?

Túto sezónu z hľadiska programu dosť ovplyvnili olympijské hry. Preto sú tieto šampionáty časovo bližšie ako v iných rokoch. Majstrovstvá Európy asi budem brať skôr na rozbeh. Trať v Limburgu je rovinatá a tá mi veľmi nesedí. V Zürichu na majstrovstvách sveta mi trať oveľa viac pasuje. Uvidíme, čo sa mi podarí dosiahnuť.

Preferujete náročnejšiu trať?

Áno, kopce aj kratšie a prudké stúpania. Profil som si pozerala a pôjdeme sa aj na trať pozrieť. Mali by sme mať v rámci pretekov mať prevýšenie okolo tisíc metrov. Po MS v horskej cyklistike sme nejaké dva dni jazdili ešte v Pyrenejach a jazdím aj kopce aj rovinu.

Čo by pre vás znamenala medaila zo šampionátu na ceste? Máte už bronz z MS v cyklokrose a zlato z horskej cyklistiky. Tri medaily v jednej sezóne z troch disciplín to však nedokázali získať ani najväčšie legendy.

Uvidím ako sa to vyvinie. Bolo by to skvelé, ale stať sa môže čokoľvek. Bolo by to však niečo výnimočné.

V novembri budete mať osemnásť rokov. Máte predstavu, kde budete pokračovať v ďalšej sezóne?

Koncom augusta som podpísala zmluvu s jedným tímom WorldTour. Ešte nemôžem prezradiť, ktorý to je. Zmluva je na tri roky. Budem jazdiť najmä cestnú cyklistiku a okrem toho aj cyklokros.

Zatiaľ sme sa nebavili o súťažnom programe na budúci rok. To budeme riešiť až po majstrovstvách sveta.

Je to pre vás splnený sen?

Áno. Ani neviem, či nejaká Slovenka podpísala zmluvu s tímom WorldTour. Beriem to ako veľkú česť. Je to príležitosť dostať sa na veľké preteky a je to pre mňa veľký krok. Zatiaľ plánujem ostať bývať na Slovensku a na preteky budem dochádzať, keďže ma na gymnáziu čakajú ešte dva roky.

Je ťažké zladiť prípravu so školou?

Je to celkom náročné. Študujem na Gymnáziu Ľudovíta Štúra v Trenčíne a mám individuálny študijný plán. Mám vďaka tomu nejaké výhody. Nemusím chodiť do školy. Keď som doma, tak sa tam snažím chodiť a tréningy mám po obede.

Keď mám preteky, školu vynechávam a sústreďujem sa na cyklistiku. Neviem aké to bude, keď budem jazdiť vo WorldTour, keďže budem mať asi dvojnásobne viac pretekov ako v tejto sezóne. Sama som zvedavá, čo ma čaká.

Rodičia vás v profesionálnej kariére podporujú?

Veľmi a povedali, že školu musím dokončiť a zmaturovať. Potom sa môžem venovať cyklistike a prípadne si dokončiť vysokú školu neskôr.

Vstupom do veľkej cyklistiky sa vám otvárajú veľké možnosti. Máte nejaký sen?

Mojim najväčším snom je stať sa majsterkou sveta v elitnej kategórii žien niekedy v budúcnosti a vyhrať buď Tour, Giro alebo Vueltu ženskú. To sú v cyklistike tie najväčšie podujatia a najvyššie ciele, aké si ako cyklista môžete dať.
10.09.2024 - 09:29:25
319
Program nadchádzajúcich majstrovstiev Európy cestnej cyklistiky v Limburk-Flandry
11/09 :o: časovka jednotlivci (všetky kategórie)
12/09 :o: časovka zmiešané štafety Elite a U18
13/09 - Cestné preteky žien a mužov do 23 rokov
14/09 - Cestné preteky U18 muži a ženy elite
15-09 - Cestné preteky U18 ženy a muži elite
10.09.2024 - 20:48:08
00
a je tu 3kov pre Viktóriu :) Gratulujem za 3 miesto :) a tyzden este nekonci uvidime ci aj v nedelu opät prekvapi a ako jej bude sediet trať
11.09.2024 - 10:46:10
07

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up