Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Odpruzenie

Vo Whistleri to ide aj bez pruženia a na cyklokroske

Vo Whistleri to ide aj bez pruženia a na cyklokroske

Podarené video, ktoré ukazuje, že ak chceme byť v bikepaku cool, jednou z možností je jazdiť na cyklokroske a v elasťákoch. A tiež, že kto pri tom nepadá, jazdí pod svoje možnosti. Ak to máme v ruke, netreba sa báť ani trochu väčších skokov, no pri dopade treba myslieť na fakt, že nie je priestor na chyby. Každopádne, pre Francúza žiadny problém, kedže si pekne strihol populárnu trať v kanadskom Whistleri. Byť cool nie je totiž len tak.
Novinky Fox pre sezónu 2016

Novinky Fox pre sezónu 2016

Firma Fox zaoberajúca sa výrobou vidlíc a tlmičov nám pripravila niekoľko noviniek pre rok 2016. Menšími zmenami prešla cross-country orientovaná vidlica série 32, väčšími zmenami prešla vidlica rady 34 a v ponuke sú aj nové tlmiče pre enduro a gravity jazdenie.
Nová vidlica aj tlmič 2016 - FOX 34 PR článok

Nová vidlica aj tlmič 2016 - FOX 34

Odpružená vidlica FOX Float 34 dostala úplne novú podobu vonkajšku aj vnútrajšku. Vidlica si jasne požičiava dizajn od 36-tky vrátane korunky, podpery a dokonca aj stĺpik vidlice bol prepracovaný. V sumáre váži Float 34 (pre 29", 140mm) 1769g, na váhe tak zhodila vidlica až 297 g a Float 34 (pre 27,5", 160mm) 1746g, čo je o 219 g menej ako predchodca. Viac podrobností v krátkom videu a článku Nová vidlica FOX Float 34 a tlmič FOX Float DPS pre rok 2016.
FELT technológia zadného pruženia EQUILINK a FAST

FELT technológia zadného pruženia EQUILINK a FAST

FELT vyvinul vlastné patentované odpružené platformy FAST™ a Equilink™, pričom každá je jedinečná v tom, ako sa správa a čo ponúka. Equilink™ používa FELT na svojich trail a all-mountain bicykloch. Bol vyvinutý pre maximálnu efektivitu pri šliapaní a zároveň tak, aby zachoval tlmič úplne aktívny. Viac o technológiách zadného pruženia v nasledujúcom krátkom videu.
Nová vidlica FOX Float 34 a tlmič FOX Float DPS pre rok 2016

Nová vidlica FOX Float 34 a tlmič FOX Float DPS pre rok 2016

Vidlica FOX Float 34 dostala úplne novú podobu, čo sa týka vonkajšku aj vnútrajšku. Vidlica si jasne požičiava dizajn od 36-tky, vrátane korunky, podpery a dokonca aj stĺpik vidlice bol prepracovaný. V konečnom dôsledku sa znížila hmotnosť: 34 g z hlavovej trubky, 31 g z korunky, 53 g z hornej trubky a výrazných 130g s novým vzduchovým pružením. V sumáre váži Float 34 (pre 29", 140mm) 1769g, na váhe tak zhodila vidlica až 297 g a Float 34 (pre 27,5", 160mm) 1746g, čo je o 219 g menej ako predchodca.
FELT technológia pruženia FAST PR článok

FELT technológia pruženia FAST

Mnoho ľudí vie, že odpruženie dokáže vašu jazdu urobiť hladšou a komfortnejšou, ale účinný systém odpruženia môže viesť k tomu, že vaša jazda bude rýchlejšia. Vo Felte sme vyvinuli naše vlastné patentované odpružené platformy, každá je jedinečná v tom, ako sa správa a čo ponúka: FAST™ a Equilink™.
29 hardtail alebo 29 celoodpružený bike pre športové jazdenie?

29 hardtail alebo 29 celoodpružený bike pre športové jazdenie?

Ako ste si určite už neraz všimli tak pomaly niet viac „flame“ vyvolávajúcej témy, akou je tá o rozmeroch kolies. Našťastie do tejto sa púšťať nejdem, keďže pre moju postavu (196 cm) a môj štýl jazdy (maratóny) už mám dávno jasno. Keď si pozerám staršie fotky tak mám pocit akoby som jazdil na detskom biku :). Pre mňa boli 29 v podstate spasenie a svoj prvý 29 palcový bike som si dával dokopy bez toho aby som sa na tom čo len raz previezol. Ale ďalšou takou vášnivou témou ktorá je použiteľná pre všetky rozmery je debata na tému – hardtail (HT) alebo celoodpružený (FS)? A práve v nej by som rád vyjadril svoj názor...
Lauf Trail Racer

Lauf Trail Racer

Ako väčšina revolučných nápadov, aj myšlienka na vytvorenie odpruženej vidlice bez pohyblivých častí vznikla pri pohári piva. Počas Vianoc roku 2010 sa v Reykjavíku stretol biker Avid s inžinierom Benediktom, ktorý v tom čase pracoval pre spoločnosť zaoberajúcou sa výrobou kompozitových protetik. Svoju myšlienku na super ľahkú revolučnú vidlicu posunuli k ďalšiemu známemu – priemyselnému inžinierovi Gudbergovi Bjornssonovi.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up