Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Cyklokros - MS : Sagan 10., Gavenda 13., Kováč 22.
Slovák Peter Sagan potvrdil príslušnosť k svetovej špičke a na majstrovstvách sveta v cyklokrose v belgickom Hooglede-Gitse obsadil v pretekoch junioroch 10. priečku. Z titulu majstra sveta sa tešil domáci Belgičan Joeri Adams, ktorý sa presadil v záverečnom špurte vedúcej štvorčlennej skupiny. Adams, ktorého počas pretekov nebolo príliš na čele vidno, potvrdil úlohu najväčšieho favorita pretekov
Trať Giro d´Italia 2007 ušitá na mieru vrchárov
Trať jubilejného 90. ročníka cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorú predstavili počas víkendu v Miláne, bude vyhovovať predovšetkým vrchárom. O najcennejší ružový dres sa bude na budúci rok bojovať od 12. mája do 3. júna. Na cyklistov čaká celkovo 3442 km zo Sardínie do Milána. Organizátori pozmenili úvod pretekov, prvou etapou bude časovka družstiev. Ďalšie dve jazdy proti chronometru už budú individuálne, príliš rovinatý profil však mať nebudú. "Podobnú trať, ako je táto, mám veľmi rád. Bude vyhovovať predovšetkým skvelým časovkárom a vrchárom," hovorí obhajca prvenstva Ivan Basso, ktorý už nebude na pretekoch obliekať dres dánskeho zoskupenia CSC, ale amerického Discovery Channel. Na Sardínii sa uskutočnia celkovo tri etapy.
Basso sa na dva roky upísal Discovery Channel
Americký cyklistický tím Discovery Channel sa zrejme dopingových podozrení tak ľahko nezbaví. Dva týždne po tom, ako disciplinárna komisia Talianskeho olympijského výboru odporučila zbaviť Ivana Bassa obvinení z účasti na dopingovej afére v Španielsku, sa víťaz Giro d´Italia 2006 dohodol na dvojročnej zmluve s bývalým tímom sedemnásobného šampióna z Tour de France Lanca Armstronga, ktorý dodnes čelí rôznym útokom na čistotu svojej cesty za unikátnou zbierkou titulov.
Armstrongove najťažšie preteky - maratón v New Yorku
Medzi 38 368 bežcami na trati maratónu v New Yorku nechýbal ani legendárny cyklista Lance Armstrong. Napokon sedemnásobný víťaz Tour de France svoj cieľ aj napriek fyzickej únave splnil a časom 2:59:36 h pokoril trojhodinovú bariéru. Kým v cyklistike chcel byť Armstrong vždy čo najvyššie, v maratóne také plány nemal. V cieli ho napokon klasifikovali na 869. mieste. V záverečných metroch mal skvelú podporu publika a bolo vidno, že mu maratón dal riadne zabrať.
Tour de France 2007
Štart blízko Trafalgarského námestia v Londýne, šesť horských etáp a 21 kopcov. To je časť itinerára budúcoročnej Tour de France, ktorej trať predstavili vo štvrtok v Paríži. Na prezentácii chýbal Američan Floyd Landis, ktorý vyhral posledný ročník, ale po pretekoch sa verejnosť dozvedela, že mal pozitívny dopingový test. Organizátori Tour už bývalého jazdca Phonaku za víťaza nepovažujú. Oficiálne mu však prvenstvo ešte odobraté nebolo.
Na francúzskom trhu ďalšia kniha obviňujúca Armstronga
Dopingové obvinenia na adresu sedemnásobného víťaza cyklistických pretekov Tour de France Lanca Armstronga nadobudli novú intenzitu. Opäť sa o to postarala autorská dvojica Pierre Ballester a David Walsh, ktorá vyšla na európsky trh so svojou druhou knihou venovanou kariére amerického cyklistu.
Valverde, CSC a Španielsko víťazmi ProTour 2006
Španiel Alejandro Valverde sa stal celkovým víťazom 2. ročníka cyklistickej série ProTour. Jazdec tímu Caisse d´Epargne nazbieral aj vďaka víťazstvám na pretekoch Liege - Bastogne - Liege, Valónskom šípe či druhým miestam na Okolo Španielska a Vuelte al Pais Vasco celkovo 285 bodov, o 72 viac ako jeho krajan Samuel Sanchez na 2. mieste. Jazdec tímu Euskaltel sa na konečnú striebornú pozíciu posunul vďaka 2. priečke na Okolo Lombardie, posledných pretekoch sezóny.
21. etapu Vuelty vyhral Zabel, celkový triumf Vinokurova
Kazach Alexander Vinokurov zaznamenal v nedeľu svoj najväčší úspech kariéry, keď sa stal víťazom cyklistických pretekov Okolo Španielska. Na populárnej Vuelte, treťom podujatí Grand Tours triumfoval s náskokom 1:12 min pred domácim favoritom Alejandrom Valverdem, tretí skončil Andrej Kasečkin
Potvrdené: Víťaz Tour Floyd Landis dopoval
Víťaz 93. ročníka cyklistických pretekov Tour de France Američan Floyd Landis mal pozitívny aj test B-vzorky a príde o celkové prvenstvo v týchto prestížnych pretekoch. Doplnené 9.8 o 00:00: Landis stráca nádej, spriada špekulatívne teórie
Tour de France 2006 pozná svojho víťaza
Američan Floyd Landis sa stal celkovým víťazom 93. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktoré vyvrcholili v nedeľu na Elyzejských poliach v Paríži po 3656 km. Už ôsmy rok po sebe tak prvenstvo z Tour putovalo do USA, Landis nadviazal na Armstrongovu sedemročnú éru.
TdF: prológ a 1. etapa
Víťazom prvej etapy 93. ročníka prestížnych cyklistických pretekov Tour de France sa v nedeľu stal Jimmy Casper. Francúzsky jazdec Cofidisu zdolal v záverečnom špurte 184,5 km dlhej etapy, ktorá mala štart i cieľ v Štrasburgu, Austrálčana Robbieho McEwena (Davitamon-Lotto), tretí skončil Erik Zabel z Milramu.
Tour de France: fakty a čísla
Cyklistické preteky Tour de France napíšu od soboty na 93. ročníku svoju novú éru. Po siedmich víťazstvách v rade na nich bude prvýkrát chýbať Američan Lance Armstrong, ktorý po vlaňajšom triumfe ukončil svoju kariéru a otvoril dvere ďalším adeptom. Tohtoročné preteky ovplyvnil dopingový škandál v Španielsku, po zverejnení zoznamu podozrivých cyklistov viacerí z nich nebudú na Tour štartovať. Favorit tohtoročných pretekov sa po vylúčení Nemca Jana Ullricha z tímu T-Mobile i Ivana Bassa z družstva CSC hľadá ťažko, na francúzskych cestách však môže prekvapiť aj niekto, s kým sa pred začiatkom Tour príliš neráta.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up