Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Velitsovci začnú sezónu v nedeľu na Malorke
Slovenské cyklistické dvojičky Peter a Martin Velitsovci odpočítavajú posledné hodiny do konca prípravy na novú sezónu, ktorá sa pre nich začne už v nedeľu pretekmi na španielskom ostrove Malorka. Počas vyše mesiaca stihli Velitsovci spoločne so svojimi kolegami z amerického tímu HTC-Highroad absolvovať najprv dvojtýždňové sústredenie v Juhoafrickej republike a neskôr ďalšie tri týždne na Malorke.
Saganovci sa pripravovali na velodróme v Brescii
Slovenský cyklista Peter Sagan strávil spolu so svojimi kolegami z tímu Liquigas-Cannondale jednodňovú prípravu na velodróme v Brescii, kde zdokonaľoval svoje časovkárske umenie. Na testoch nechýbala ani najväčšia hviezda tímu Ivan Basso či Petrov brat Juraj. Celkovo na dráhe v Brescii hľadalo trinásť jazdcov ideálne nastavenia na nových časovkárskych špeciáloch.
Contador bude brániť svoju nevinu do konca
Cyklista Alberto Contador na piatkovej tlačovej besede v Palma de Mallorca vyhlásil, že si nie je vedomý akéhokoľvek užívania nedovolených podporných prostriedkov a za svoju česť a nevinu bude bojovať až do konca. Päťnásobný víťaz pretekov zo série Grand Tours práve na tlačovke jeho tímu Saxo Bank mal zaujať oficiálne stanovisko k jeho ročnému potrestaniu za pozitívny test na klenbuterol počas minuloročnej Tour de France, kde sa stal tretíkrát celkovým víťazom. Aj sa tak stalo.
Alberto Contador oficiálne s ročným dištancom od RFEC
Španielska cyklistická federácia (RFEC) rozhodla o uložení ročného dištancu víťazovi Tour de France Albertovi Contadorovi, ktorý mal pozitívny nález na klenbuterol. V stredu neskoro večer to potvrdil hovorca španielskeho jazdca. Contador má momentálne desať dní na odvolanie sa proti verdiktu, ktorého konečná a definitívna podoba bude známa až 9. februára. Ak bude ročný dištanc oficiálny, Španiel príde o svoje prvenstvo na Tour de France 2010. Vavrín celkového víťaza by tak pripadol Andymu Schleckovi.
Contador by mal vo štvrtok dostať ročný trest
Španielskemu cyklistovi Albertovi Contadorovi hrozí za pozitívny dopingový test na minuloročnej Tour de France ročný dištanc. Disciplinárna komisia Španielskej cyklistickej federácie (REFC) oznámi vo štvrtok svoje rozhodnutie v prípade trojnásobného víťaza Tour de France a cyklista má potom podľa denníka Marca desať dní na odvolanie.
Meyer víťazom Tour Down Under
Austrálčan Cameron Meyer sa stal celkovým víťazom cyklistických pretekov Tour Down Under, ktoré sú už tradične prvým veľkým podujatím svetového kalendára UCI. V záverečnom kritériu v Adelaide si cyklista tímu Garmin-Cervelo udržal svoje vedenie a pred krajanom v službách HTC-Highroad Matthewom Gossom mal v konečnom účtovaní dvojsekundový náskok.
Okolo Slovenska už v júnovom termíne
Po deviatich rokoch sa opäť mení termín pretekov Okolo Slovenska, najvýznamnejšieho cyklistického podujatia pod Tatrami. Do ročníka 2001 sa preteky konali v júlovom termíne, od roku 2002 na prelome augusta a septembra. Tentoraz sa uskutočnia od 4. do 11. júna.
Tím Sastreho a Meňšova nedostal pozvánku na Tour de France
Španiel Carlos Sastre a Rus Denis Meňšov nebudú môcť štartovať na tohtoročných cyklistických pretekoch Tour de France, keďže organizátori neudelili ich tímu Geox-TMC voľnú kartu. V súlade s pravidlami Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) má na Tour právo štartu osemnásť tímov kategórie Pro. Ďalšie štyri miesta sú vyhradené pre držiteľov voľných kariet, ktorých organizátori vyberú z tímov druhej najvyššej úrovne.
Cavendisha nechali jazdiť v plnej premávke
Britský cyklista Mark Cavendish má plné právo hnevať sa na austrálskych organizátorov pretekov Tour Down Under. Tí sa museli brániť už v stredu po sérii troch hromadných pádov na záverečných štyroch kilometroch 2. etapy z Tailem Bendu do Mannumu, do cieľa ktorej prišiel excelentný špurtér so zraneniami hlavy a iných častí tela. Vo štvrtok sa napriek pochybnostiam o jeho zdravotnom stave postavil na štart, ale na konci členitej 3. etapy z Unley do Stirlingu možno ľutoval, že tak spravil.
Sports Illustrated útočí na Armstronga
Sedemnásobný víťaz cyklistickej Tour de France Lance Armstrong využíval služby talianskeho lekára Micheleho Ferrariho aj po roku 2004, v minulosti užil zakázanú látku HemAssist a viacerých svojich bývalých tímových kolegov priviedol k dopingu. To je ďalšia spŕška obvinení, ktoré v utorok zverejnil na svojej internetovej stránke časopis Sports Illustrated odvolávajúci sa na nemenované zdroje.
Landis oznámil koniec kariéry
Americký cykllista Floyd Landis neslávne známy svojou dopingovou aférou z Tour de France 2006 oznámil koniec svojej kariéry. "Nikdy viac sa nepostavím na čiaru namaľovanú na ceste, aby som sa čo najrýchlejšie dostal k ďalšej čiare znamenajúcej cieľ. S tým je koniec," vyhlásil 35-ročný Landis pre ESPN.com.
Peter Sagan sa v úvode roka sústredí na klasiky
Slovenský cyklista Peter Sagan bude mať 26. januára len 21 rokov, ale vďaka svojmu inštinktu, agresívnemu štýlu pretekania sa a úspechom v minulej sezóne bude na jarných klasikách lídrom tímu Liquigas Cannondale. Informuje o tom portál cyclingnews.com. Na rozdiel od vlaňajška nebude sezónu začínať v Austrálii, ale na starom kontinente.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up