RockShox Reverb 1x Remote – nová kapitola v oblasti ergonómie ovládania teleskopickej sedlovky

RockShox Reverb 1x Remote – nová kapitola v oblasti ergonómie ovládania teleskopickej sedlovky

Vnútorne vedená kabeláž ovládania teleskopickej sedlovky je niečo, na čo sme si už stihli všetci zvyknúť.

Nepraktické ovládanie výšky zdvihu sa síce presunulo z tela sedlovky na riadítka, no s masívnejším presadením jednoprevodníkových systémov sa vo veľa prípadoch uvoľnilo miesto po absentujúcom ľavom radení. Konštruktéri SRAM-u však naložili s týmto priestorom viac než dobre a výsledkom je nová generácia externého ovládania teleskopickej sedlovky pod názvom Reverb 1x Remote. V čom spočíva jeho prínos a aké sú hlavné rozdiely oproti hydraulickej klasike, si priblížime v nasledujúcom odstavci.


Ergonómia na prvom mieste

Hoci hydraulické ovládanie sedlovky Reverb ponúkalo v porovnaní s konkurenciou ovládanou pomocou radiaceho lanka hladší chod a vyššiu odolnosť voči vniknutiu nečistôt, jeho umiestnenie na hornej strane riadítok nebolo úplne ideálne. Koncept nového ovládania 1x si zakladá na maximálnej ergonómii a ponúka hydraulickú páčku v štýle radenia trigger, ktorá je kompatibilná s úchytom matchmaker a možno ju „integrovať“ do spodnej objímky brzovej páky SRAM. Výsledkom je tak rýchlejšie, ľahšie a komfortnejšie ovládanie teleskopickej sedlovky, ktoré podľa slov výrobcu navyše nevyžaduje časté odvzdušňovanie. Udávaná hmotnosť páčky činí 69 gramov a dostať ju možno len v čiernej farebnej variante s bielymi logami.


Kompatibilita, cena a dostupnosť

Dobrou správou pre všetkýchm ktorým sa nové ovládanie zapáčilo, je možnosť spätnej kompatibility so sedlovkami Reverb typu A1, B2 a verzie Stealth.

Nové teleskopky budú v ponuke s týmto typom ovládania za cenu 400 $/445 €, zatiaľ čo upgradeový kit, vrátane odvzdušňovacej sady Bleeding Edge a dvojice Direct a MatchMakerX objímok, bude k dispozícii za 95 $, resp. 105 €. Dostupnosť týchto noviniek je dovozcom pre SR/ČR udávaná na koniec mája alebo začiatkom júna. Kompletné špecifikácie sú dostupné na sram.com/rockshox.
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
Video: Jazda zo sedla – technika a chyby

Video: Jazda zo sedla – technika a chyby

Radi by ste vyvinuli väčšiu silu na pedál alebo zapojili trochu iné svaly pri dlhej jazde? Žiadna veľká veda, ale oplatí sa zamerať na správnu techniku a vyhnúť sa častým chybám.
Potrebujeme na e-bike poistenie? Ako to je s PZP od 1. 8. 2024?

Potrebujeme na e-bike poistenie? Ako to je s PZP od 1. 8. 2024?

Považuje naša legislatíva ťažký alebo rýchly e-bike za motorové vozidlo, na ktoré potrebujeme PZP?
keyboard_arrow_up