Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Technika v plášťoch Continental

Technika v plášťoch Continental

Ako som spomínal v predošlom článku, firma Continental, výrobca kvalitných bikových i auto-moto pneumatík, neprodukuje slovenský katalóg svojich bikových produktov, a tak v tomto článku máte možnosť vidieť technológie použité pri výrobe Continental gúm
Gumy, gumky, gumičky (II.)

Gumy, gumky, gumičky (II.)

Grip, pohodlie, valivý odpor, trvanlivosť, cena, hmotnosť – stručne sme si to objasnili, ale ako to uplatniť v praxi výberom tej správnej pneu? Jeden zo spôsobov je prebehnúť obchody, poobzerať sa, pýtať sa a potom sa rozhodnúť. Pohodlnejšie je urobiť tento prieskum na internete, poprípade z katalógov, či inzercie v špecializovaných časopisoch...
Gumy, gumky, gumičky (I.)

Gumy, gumky, gumičky (I.)

Pneumatiky, vynález Johna Dunlopa z roku 1888, sú jedným z najdôležitejších prvkov bicykla. Aj keď ich cena je často zlomkom v porovnaní s odpruženou vidlicou alebo inými „vykričanými komponentmi“ ich konečná úloha v celkových jazdných vlastnostiach biku je veľmi dôležitá.
Prezentácia Slovkolexu 2006

Prezentácia Slovkolexu 2006

Minulý utorok sme boli pozvaní na prezentáciu firmy Slovkolex. Videli sme novinky 2006 od značiek ako FOX, FSA, Look, 661, Syncros a podobne. Mihi nafotil slušnú porciu snímok, ktoré nájdete v článku
XContest 2006 - Jasenská dolina - Foto Part 2

XContest 2006 - Jasenská dolina - Foto Part 2

V druhej časti sa konečne objavia na fotkách aj nejakí bikeri. Na fotkách sa objavia aj tváre Rada Žideka a Jara Katriňáka, ktorí mali v Jasenskej autogramiádu. Neviem či to bolo vrámci XContestu alebo nie, ale v každom prípade to odlákalo množstvo divákov z trate.
XContest 2006 - Jasenská dolina - Foto Part 1

XContest 2006 - Jasenská dolina - Foto Part 1

Minulý víkend sa v Jasenskej doline konal XContest 2006, na ktorom si medzi sebou pomerali sily Skikrosári, Snoubordkrosári a Bikeri. V článku nájdete prvú sadu fotiek z pretekov.
SCOTT Chřibská 50 MTB

SCOTT Chřibská 50 MTB

Už po čtvrté a opět jinak. Se spoustou novinek, které budou doufám ke spokojenosti účastníků vstupujeme 15.dubna 2006 do bikové závodní sezóny ve Chřibech.
SportPrague 2006 druhýkrát

SportPrague 2006 druhýkrát

31 fotografií z výstavy SportPrague 2006 poslal aj Jube, tak prečo ich nezverejniť? Nech sa páči, bohatý mix zaujímavých noviniek z bikového sveta nájdete tu...
Shimano 2007 obrazom

Shimano 2007 obrazom

Ešte sa ani nezačala sezóna 2006 a Shimano už zverejnilo novinky pre rok 2007. Už teraz môžete vidieť novinky v Saint, Hone, LX, XT radách a čisto novú radu DXR pre BMX a Alfine pre fitness a city biky.
Nenechajme si zbúrať štadión

Nenechajme si zbúrať štadión

SPOLOČNÉ VYHLÁSENIE ZA ZACHOVANIE
NÁRODNÉHO CYKLISTICKÉHO ŠTADIÓNA VLASTIMILA RUŽIČKU
PRE CYKLISTIKU A CYKLISTOV
Sport Prague 2006 obrazom

Sport Prague 2006 obrazom

Celkovo 74 fotiek z jednej z najznámejších bike výstav v Českej republike. Ikeď sa po minulé roky zdalo, že Sport Prague zanikne, ožíva a bolo možné vidieť zaujímavé novinky z domácej i zahraničnej bikovej kuchyne.
Gavenda cyklistom roka

Gavenda cyklistom roka

Prezidentom Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) ostáva aj na ďalšie dvojročné obdobie Anton Tkáč. Na konferencii vyhlásili aj výsledky ankety o najlepšieho slovenského cyklistu roka 2005. Podľa očakávania sa na trón posadil cyklokrosár Róbert Gavenda zo ŠP Šport Podbrezová, ktorý sa stal v novembri 2005 juniorským majstrom Európy, vyhral Svetový pohár 2005/06 a získal striebro na svetovom šampionáte.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up