Bezpečnosť na prvom mieste – výbava pre každého

Odvšadiaľ počúvame, že bezpečnosť by mala byť vždy na prvom mieste. Ako si teda vieme pomôcť, aby sme ju zvýšili?

BBB BHE-35 Condor - 42,99 €

BBB BHE-35 Condor
Vždy na hlave. Aj keď už prilba nie je pre dospelých povinná, aj tak by bez nej človek ani nemal na bike vysadnúť. Medzi univerzálne modely patrí aj táto biela od BBB. Ventilačné otvory, a zvlášť tie zadné, poskytnú dostatočné prúdenie vzduchu. Sieťka na predných otvoroch zas zabráni hmyzu dostať sa až k vašej hlave. Vďaka odnímateľnému šiltu sa dá nosiť ako na MTB, tak aj na cestu. MOC prilby je 49,99 € a nájdeš ju na MTBIKER shope.


Lazer JACKAL MIPS - 119 €

Lazer JACKAL MIPS
Hurá z kopca. Pre agresívnejší štýl jazdy je lepšie mať prilbu, ktorá kryje aj zátylok, hlbšie za ušami. Ako názov napovedá, JACKAL je vybavený technológiou MIPS, ktorá pri náraze znižuje prenos rotačných síl na mozog. Pomocou magnetickej pracky ju zapnete aj v prstových rukaviciach. Šilt je nastaviteľný, nestane sa teda, že by zavadzal vo výhľade. MOC prilby je 149 € a nájdeš ju na MTBIKER shope.

Leatt ReaFlex Pro - 92,99 €

Leatt ReaFlex Pro
Okrem hlavy môžeme lepšie chrániť aj iné časti tela. Pri enduro jazdení sú kolená častokrát prvé na rane. Chrániče od juhoafrického Leattu sú tenké, dobre sedia, ale pritom sú stále dostatočne odolné. Použitý nárazový gél je za normálnych okolností mäkký, pri náraze však stvrdne. Vopred zakrivený dizajn im pomáha k prispôsobeniu sa na nohe. Pohodlie dopĺňajú savé tkaniny MoistureCool a AirMesh. MOC chráničov je 109 € a nájdeš ich na MTBIKER shope.

HQBC DISQUS SAFE - 29,99 €

HQBC DISQUS SAFE
Kvalita za priaznivú cenu. Cieľ značky HQBC bol aj v tomto prípade dodržaný. Expandovaný polystyrén je prostredníctvom In-Mold spôsobu vstrekovaný priamo do vrchnej škrupiny. Bezpečnosť je znásobená vzadu umiestnenými reflexnými prvkami. Pre lepšiu viditeľnosť počas úplnej tmy je do prilby integrované odnímateľné svetlo. Demontovateľný je aj šilt, čo zvyšuje univerzálnosť použitia. MOC prilby je 52,99 € a nájdeš ju na MTBIKER shope.

Garmin Varia™ RTL 515 - 179 €

Garmin Varia RTL 515
Toto nie je len také obyčajné svetlo. Z diaľky ho vidieť dostatočne, ale približujúce sa auto dostane výraznejšiu informáciu zmenou intenzity blikania. Ak je Varia™ spárovaná s kompatibilným cyklopočítačom, hodinkami alebo smartfónom, dáva informáciu na display pripojeného zariadenia. Toto všetko poskytuje patentovaná technológia radaru a zaznamená približujúci sa objekt (aj iného cyklistu) až do vzdialenosti 140 m. MOC svetla je 179 € a nájdeš do na MTBIKER shope.

CTM Specta - 54,99 €

CTM Specta
Svetu vládne gravel a Specta je navrhnutá presne pre tento moderný cyklistický trend. Veľké otvory a k tomu tri vnútorné kanáliky doprajú príjemné odvetranie aj počas horúcich letných dní. Vypchávky spolu so sieťkou proti hmyzu sú odnímateľné, aby sa ľahšie čistili. Reflexné prvky zabezpečia vyššiu viditeľnosť. Hĺbka sa dá upraviť v dvoch polohách a dá sa tak teda nájsť ideálne usadenie na hlave. MOC prilby je 54,99 € a nájdeš ju na MTBIKER shope.


ABUS WingBack - 104 €

ABUS WingBack
Niečo pre cestných cyklistov. Tvar škrupiny WingBack predurčuje prilbu na využitie primárne na hladkom povrchu cestných komunikácií. Aerodynamiku podporia popruhy FlowStrap. Optimálnu teplotu hlavy zabezpečí inteligentný systém vetrania Forced Air Cooling Technology. ZoomAce s praktickým ovládaním dopraje každému ľahké nastavenie. Najmä ženy určite ocenia zadné otvory, pretože sa cez ne dá pretlačiť vrkoč. MOC prilby je 109 € na nájdeš ju na MTBIKER shope.

POC Joint VPD Air - 76,99 €

POC Joint VPD Air
Aj ruky treba chrániť. Pri extrémnom (zjazdovom) jazdení je dobré prekryť niečím aj lakte. S použitím chráničov nemusíme hneď stratiť flexibilitu ohybu kĺbu. Umožňuje to napríklad aj model VDP Air od švédskej značky POC. Samotné jadro chráničov je perforované a tým pádom odvetrané a ľahké zároveň. Účinnosť sa neznižuje ani opakovanými nárazmi, a to vďaka technológii Multi Impact. MOC chráničov je 95,99 € a nájdeš ich na MTBIKER shope.


Viac produktov pre bezpečnosť nájdeš v našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Podobné články
Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok
Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela PR článok
Nešťastné pády nie sú doménou len začiatočníkov. Stačí, že si ako najbližší cieľ dáme zvládnuť náročný rockgarden alebo gap. Možností ochrany je hneď niekoľko a zopár kúskov si dnes ukážeme.
Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu PR článok
Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?
keyboard_arrow_up