Výbava do náročných podmienok - ľahko v ťažkom teréne

Každý má to svoje „náročné“ na inej úrovni, no za spoločné môžeme považovať určite počasie a s tým spojený stav terénu či samotnú navigáciu. Máme niekoľko tipov na vhodnú výbavu.

Maxxis Shorty - 50,99 €

Maxxis Shorty
Shorty je všestranný plášť do sucha aj do mokra. Je jedno, či jazdíš enduro, „vymetáš“ traily, alebo sa spúšťaš dolu z kopca plnou rýchlosťou na zjazdovom bicykli. So svojím stredne vysokým otvoreným dezénom je vhodný do voľného a sypkého terénu, ale dobre poslúži aj v daždi a blate. Rátať môžeš so zvýšenou ochranou EXO, trojitou gumovou zmesou a možnosťou bezdušového použitia. Plášte Shorty nájdeš u nás v rôznych vyhotoveniach. Tento má MOC 89,99 € a nájdeš ho v MTBIKER shope.

SPANK Spike - 114 €

SPANK Spike
Minimalistická konštrukcia, ktorej nechýba štýl, podpora chodidla a nízka hmotnosť. Sú vyrobené zo zliatiny obsahujúcej vysoký podiel horčíka. Osky sú zo silnej a super pevnej ocele pre čo najlepšiu výdrž. Na každej strane nájdeš desať vymeniteľných pinov, ktoré podržia tvoje chodidlo aj v blate a extrémne mokrých podmienkach. Na výber je až päť farebných vyhotovení, aby si svoj bike dokonale vyladil. Pedále Spike s hmotnosťou 420 g nájdeš v našom MTBIKER shope za MOC 127,90 €.

Schwalbe Nobby Nic - 32 €

Schwalbe Nobby Nic
Ak sedláš trailový bicykel a rád mixuješ rôzne typy povrchov, môže byť tento plášť práve pre teba. Použiť sa dá ako agresívny XC plášť či univerzálny trailový plášť, ktorý sa nezľakne ani enduro tratí. Vďaka väčším medzerám medzi blokmi sa plášť dobre čistí a priľnavá guma podrží na mokrých koreňoch. Usporiadanie blokov a ich tvar optimalizuje odvaľovanie a spoľahlivý brzdný účinok. MOC tejto verzie je 39,99 €. Viac vyhotovení a rozmerov nájdeš v MTBIKER shope.

Garmin Edge Explore 2 - 299 €

Garmin Edge Explore 2
Edge Explore 2 je cenovo dostupnejší model, no ponúka množstvo zaujímavých funkcií. Samotnému telu dominuje veľký, farebný, dotykom ovládaný displej so skvelou čitateľnosťou. Hlavným poslaním cyklopočítača je však navigácia. Vďaka predinštalovanej cyklomape Európy sa nestratíš a môžeš objavovať nové miesta. Je kompatibilný s ďalšími zariadeniami ako radar Varia či systémy elektrobicyklov. Odporúčaná cena prístroja je 326 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Continental Kryptotal - 54,99 €

Continental Kryptotal
Špecialista na zadné koleso, ktorý v spojení s predným plášťom zo série Kryptotal vytvorí ideálne kombo priľnavosti a odvaľovania. To najlepšie z jeho vlastností oceníš na sypkom, mokrom až blatistom povrchu. Samozrejmosťou je možnosť prerobenia na bezdušovú verziu. Vďaka svojej konštrukcii a odolnosti je vhodný na moderné vysoko zdvihové elektrobicykle. Modely Kryptotal v rôznych priemeroch a s rôznymi vlastnosťami nájdeš v našom MTBIKER shope.

100% Teratec - 58,99 €

100% Teratec
Chrániče kolien Teratec sú vyrobené z kvalitných a odolných materiálov, použitých na správnych miestach, aby ponúkali skvelú ochranu pri náraze. Pritom si uchovávajú tenký, priliehavý strih. Tieto chrániče ponúkajú certifikovanú ochranu proti nárazu SmartShock® CE úrovne 1, vysokú odolnosť voči oderu a pritom si uchovávajú maximálnu priedušnosť a flexibilitu. Sú tiež ergonomicky tvarované, aby sedeli na kolene aj pri pedálovaní, aj v zjazdovej pozícii. Nájdeš ich za MOC 72,99 € v MTBIKER shope.

Chaoyang PERSUADER WET - 28,99 €

Chaoyang PERSUADER WET
Enduro plášť stvorený do drsných podmienok, kde nemôžeš nič ponechať na náhodu. Okrem bezdušového vyhotovenia plášť ponúka vysokú odolnosť voči prepichnutiu a prerezaniu a tiež super hustú konštrukciu 160 TPI. Masívny dezén dokáže penetrovať povrch trate, či už je mokrý, alebo sypký. A koľko takýto plášť môže stáť? Jeho MOC je skvelých 28,99 €. Celú ponuku plášťov do terénu, ale napríklad aj pre gravelové bicykle od výrobcu Chaoyang nájdeš v našom MTBIKER shope.

Michelin WILD ENDURO - 71,99 €

Michelin WILD ENDURO
Keď je prioritou cesta nadol, maximálna kontrola, priľnavosť a spoľahlivosť bez ohľadu na náročnosť terénu, spoľahni sa na WILD ENDURO od Michelin. Navyše, ak pretekáš, oceníš nízku hmotnosť radu Racing Line - špeciálne vytvoreného pre tento účel. Plášť je určený najmä na suchý a tvrdý povrch. Zmes GUM-X v sebe kombinuje rýchlosť a potrebnú odolnosť. Tej napomáha aj ochrana Pinch Protection a Gravity Shield. Konkrétny plášť nájdeš na tomto odkaze, celú ponuku MTB plášťov Michelin v MTBIKER shope.

Viac výbavy, ktorá ťa podrží za každých okolností, nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Podobné články
Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip PR článok
Jarné podmienky sú spojené najmä s premočeným terénom. Na druhej strane sú tu disciplíny ako trail a enduro, kde je priľnavosť na prvom mieste. Máš správne plášte?
Plášte a výbava do náročných podmienok – ani počasie ťa nezastaví PR článok
Ak patríš medzi bikerov, ktorí jazdia bez ohľadu na to, či sa práši, celý bike bude olepený blatom alebo vonku padá sneh, musíš zvoliť vhodný „setup“ tlakov a plášťov.
Starostlivosť o bicykel - základná výbava pre každého PR článok
Pravidelná údržba bicykla je s tou správnou výbavou otázkou pár minút. Čo patrí do tej základnej?
keyboard_arrow_up