XC bicykle – pre začínajúcich aj ostrieľaných pretekárov

Neustále sa zlepšuješ v jazdení a poškuľuješ po prvých maratónoch? Práve tieto modely sú pre ne ako stvorené.

ALMA M30 - 2 599 €

ALMA je modelový rad baskických hardtailov, model M30 má už karbónový rám. Ten je osadený napríklad vidlicou RS SID SL so zdvihom 100 mm či pohonom a brzdovým systémom od Shimana. Samozrejmosťou u Orbey je ale možnosť personalizácie bicykla a tak si môžeš dopriať napríklad aj teleskopickú sedlovku. Plášte Maxxis Rekon Race sú pripravené na bezdušové použitie a so šírkou 2,35” zvládnu akúkoľvek slovenskú trať. MOC M30-ky je 2 599 € a nájdeš ju na stránke výrobcu.
ALMA M30

Marin Team Marin 2 29 - 2 249 €

Model Team Marin 2 stojí na akomsi pomedzí medzi XC a trailovým jazdením. Hliníkový rám dopĺňa 120 mm vidlica FOX 34 StepCast. Spolu s teleskopickou sedlovkou to znamená jediné – toto nie je bicykel zameraný na čistokrvnú rýchlosť do kopca. Množstvo zábavy si s ním užijete aj pri jazde dolu kopcom. O všestrannosti svedčia aj plášte Maxxis Rekon Race či spoľahlivý a populárny pohon Shimano SLX/XT. MOC tohto bicykla je 2 499 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.
Marin Team Marin 2 29

Canyon Lux World Cup CF 7 - 4 049 €

Lux v sebe spája rýchlosť, pohodlie a v neposlednom rade zábavné jazdenie. Celoodpružený karbónový rám je doplnený vidlicou FOX StepCast 32 a tlmičom FOX Float DPS – oboje s diaľkovým lockoutom a oboje s prívlastkom Performance Elite. Shimano Deore XT vládne nielen pohonu, ale i brzdám, pričom kabeláž je cez hlavové zloženie kompletne vedená vnútrajškom rámu. A keďže v Canyone „prekopali“ čapy aj vahadlo, Lux dokáže očariť aj svojou hmotnosťou. Jeho MOC je 4 049 € a nájdeš ho na stránke výrobcu.
Lux World Cup CF 7

Rock Machine Torrent 20-29 - 669 €

Rock Machine Torrent 20-29 je horský bicykel, ideálny na cross-country a trailové jazdenie. Vyznačuje sa pevným rámom z ľahkého hliníka, ktorý je doplnený vidlicou RST Aerial so zdvihom 100 mm. Pohon 2x9 Shimano poskytuje široký rozsah prevodov aj v náročnejších stúpaniach či pri jazde po rovine. Samozrejmosťou sú kotúčové brzdy, ktoré zaručia vyrovnaný brzdný výkon za každých podmienok. MOC bicykla je 739 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.
Rock Machine Torrent 20-29

BMC Twostroke 01 FOUR 29 - 1 799 €

Ak si okrem funkčnosti bicykla potrpíš aj na dizajn, model Twostroke by ti nemal uniknúť. Karbónový rám s červenou metalízou a interným vedením kabeláže totiž zaujme už na prvý pohľad. Dôležitejšie ale je, samozrejme, osadenie. Nájdeme tu vidlicu RS Recon Silver RL so zdvihom 100 mm s diaľkovým lockoutom či karbónovú sedlovku. Pohon aj brzdy sú v réžii SRAMu a nájdeme tu kombináciu rôznych sád. MOC švajčiarskeho „HT-čka“ je 2 699 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.
BMC Twostroke 01 FOUR 29

Giant XTC Advanced 3 29 - 1 729 €

Giant je jednou zo značiek, ktorá dokáže bicykel osadiť množstvom komponentov vlastnej výroby a tým skresať cenu bicykla bez toho aby trpela kvalita. Tak je to aj pri karbónovom modeli XTC Advanced 3 – nájdeme tu vidlicu Giant Crest 34 RRL, stredové zloženie aj kľuky Praxis, kolesá XCT a mnoho ďalšieho. Celok je doplnený sadou Shimano Deore a brzdami MT410. Plášte Rekon Race so šírkou 2,25” sa osvedčia predovšetkým na rýchlych tratiach. MOC bicykla je 2 469 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.
Giant XTC Advanced 3 29

Kellys Gate 90 29 - 1 699 €

Kellys Gate 90 je hardtail vystavaný na hliníkovom ráme. Vo svojej DNA má predovšetkým XC, no s osadenou teleskopkou nepohrdne ani rozbitým trailom. O hltanie nerovností sa stará vidlica RS Recon GOLD so zdvihom 100 mm. Disponuje tlmením DebonAir a patrónou MotionControl, ktoré poznáme z vyšších modelových radov RockShox. Čo sa týka pohonu, ten má na starosti Shimano a kombinácia sád SLX a XT. MOC bicykla je 1 799 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.
Kellys Gate 90 29

CTM RASCAL 3.0 29 - 1 499,99 €

RASCAL je ďalším slovenským modelom, ktorý sa vyslovene hodí aj na pretekanie. Stojí takmer na vrchole hierarchie hardtailov od CTM a modernizovaná geometria z neho urobila všestrannejšiu mašinu. Aj na tomto bicykli nájdeme spoľahlivú vzduchovú vidlicu RockShox Recon GOLD s maratónskym zdvihom 100 mm. Hoci tu teleskopickú sedlovku nenájdeme, na ráme je otvor na jej vnútorné vedenie. MOC RASCALa je 1500 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.
CTM RASCAL 3.0 29
Ešte viac bicyklov, s ktorými sa môžeš vybrať na svoj prvý maratón, nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Podobné články
XC bicykle na prvé preteky - na tréningy aj maratóny PR článok
Máte už niečo natrénované a za sebou aj nejaké prvé súťažné skúsenosti? Narazili ste na limity svojho bicykla? Vyberte si u nás svoje nové pretekárske „náčinie“...
Všestranné horské bicykle - v jednoduchosti je krása PR článok
Niet nad univerzálnosť hardtailu. Nesklame pri dochádzaní, prinesie relax pri víkendových výletoch, ale aj športové vyžitie pri maratónoch. Tak ktorý si vyberieš?
XC bicykle - stvorené na maratóny PR článok
Ak máš na pretekoch tie najvyššie ambície, treba mať natrénované. Ruku k dielu dokáže priložiť aj poriadny bicykel.
keyboard_arrow_up