Pozvánka: Škoda Horal MTB Maratón - zážitok zaručený

Hmla, vietor, 10 °C a utrpenie - to je prvá spomienka, ktorá sa mi vynorí pri pomyslení na prvý Horal, ktorý išiel až na Kráľovu hoľu.

Ako sa hovorí, zážitok nemusí byť pozitívny, ale silný a tento prvý ročník bol naozaj silný. Prečo to píšem? Tohto roku sa opäť v rámci Škoda Horal MTB Maratónu bude šliapať na „Kráľovku“ a trať bude kopírovať viac-menej tú z prvého ročníka, keď sa šlo až do 1 946 m nad morom.

Za seba môžem povedať, že trať bude ešte scénickejšia, asi trošičku menej náročná, ale zato vhodnejšia pre odvážlivcov, ktorí sa nebudú báť posunúť hranice svojej komfortnej zóny a zažiť niečo, na čo budú dlho spomínať a z čoho budú „žiť“ počas dlhých zimných večerov na trenažéroch.


Avšak vedzte, že mnohí z nás na Kráľovke zažili krásne počasie, ktoré sa práve snažím vybaviť tam hore na sobotu 10. 8. 2024, kedy sa uskutoční 25. ročník tohto legendárneho maratónu, ktorého dlhá trať KREJZI pôjde až do tých nebeských výšin, kde ti riedky vzduch poriadne zdvihne tepy. Tak si rezervuj tento dátum, tak ako aj moji „zverenci“ z #projetkhoral a určite príď do Svitu. Nemusíš sa báť, Horal nie je len o KREJZI a Kráľovej holi. Organizátori pripravili 5 rôznych tratí s pomenovaniami, ktoré im naozaj prináležia.

  • KREJZI – blázni, ktorí sú ochotní sedieť v sedle 6+ hod., trápiť sa v hodinových stúpaniach a užívať si dlhé zjazdy.
  • LEJZI – „lenifci“, ktorí majú trochu viac rozumu ako KREJZI.
  • SENZI – výkonnostní cyklisti, ktorí idú „šrot“ štart - cieľ.
  • IZI – vyšportovaná časť obyvateľstva túžiaca po pretekárskom adrenalíne a užívaní si športového „trápenia“.
  • DEJZI – budúce hviezdy uháňajúce svojich rodičov.

Škoda Horal MTB Maratón
Určite si každý nájde tú svoju, ktorá ho osloví a ktorá mu dá zážitky, o ktorých bude dlho rozprávať nielen v cieli, ale aj s odstupom času. Veď už len tie výhľady na Vysoké a Nízke Tatry sú niečím, s čím sa človek, ktorý nebýva priamo pod Tatrami, nestretáva každý deň, tak prečo si to nechať ujsť a neprísť do Svitu.

Škoda Horal MTB Maratón
Detailné informácie o všetkých tratiach nájdete na stránke organizátora, kde prebieha aj registrácia. Tento 25. ročník Škoda Horal MTB Maratónu má aj charitatívny rozmer. Z každého zaplateného štartovného Horal daruje 2 € priamo občianskemu združeniu Športuj srdcom, ktoré svojimi aktivitami podporuje pacientov s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS).

Podujatie sa koná pod záštitou primátorky mesta Ing. Dáši Vojsovičovej a v spolupráci s mestom Svit. Bez zmeny zostáva zázemie pretekov, ktorého sa opäť zhostila Koliba Svit, ktorú účastníci predošlých ročníkov určite dobre poznajú. Je tu situovaný štart aj cieľ pretekov, prebehne tu prezentácia a pretekári sa tu môžu tešiť aj na občerstvenie po pretekoch. A keďže počasie býva na týchto pretekoch doslova lotériou, tu bude aj možnosť umyť svoj stroj.

Škoda Horal MTB Maratón

Keďže podujatie je súčasťou série Škoda Bike Open Tour, samozrejmosťou bude bohatý sprievodný program, ktorý zabaví celú rodinu a na záver účastníkov poteší štedrá tombola.

Škoda Horal MTB Maratón
Raz vidieť je viac ako 1 000-krát počuť, pozri si fotky, pozri si video a určite príď a uviď. Ako sa hovorí: „HORAL – zážitok zaručený!"
Zdroj fotografií: Peter Regec, archív organizátora, Svetlana Skladaná
report_problem Našiel si v texte chybu?
janohalik 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela
Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
Podobné články
Pozvánka: Škoda MTB Cyklomaratón Topoľčianky - krásna trať v pohorí Tribeč
Rozbehnutý vlak v rámci série Škoda Bike Open Tour sa tentokrát presunie do Topoľčianok v novom augustovom dátume.
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria - finále v Bojniciach
4. kolo Hornonitrianskej Enduro Série a 5. kolo KENNY Slovenský pohár sa uskutoční neďaleko zámku v Bojniciach.
Reportáž: Tropické povstanie na Škoda MTB Cyklomaratóne Topoľčianky
Vo štvrtok 29. augusta sme si spoločne s necelou 500kou pretekárov a pretekárok pripomenuli Slovenské národné povstanie trochu netradičnou formou - pustili sme sa do boja s kilometrami a výškovými metrami.
keyboard_arrow_up