Reportáž: Detská tour Petra Sagana – blatíčko v Demänovej

Ani daždivé počasie neodradilo necelých 400 mladých cyklistov od účasti na 4. kole Detskej tour Petra Sagana. Tá mala v programe Demänovú, kde sa súťažilo už po tretíkrát v tomto obľúbenom detskom seriáli.

Hornatý terén areálu Rezort Demänová dovoľoval organizátorom pripraviť zaujímavú technickú trať. Cyklistov na veľkom okruhu preverilo aj tiahle stúpanie. Keďže od rána výdatne pršalo, trať bola rozmočená, blatistá a vyhovovala cyklistom, ktorí to na šmykľavom teréne vedia.

Reportáž Detská tour Petra Sagana, Demänová 2024
Na štarte Baby sme mali menej účastníkov ako na iných kolách súťaže, čo je však pochopiteľné vzhľadom na podmienky a počasie. Najmenší absolvovali len asfaltovú, 200-metrovú trať.

U Mikro chlapcov sa už zišla konkurencia 46 cyklistov, keďže táto kategória je už súťažná a cyklisti zbierajú body do priebežného poradia súťaže. Súťažilo sa na 2 malých okruhoch. Výkonnostné rozdiely boli markantné a časť pretekárov bola dostihnutá o jedno celé kolo.

Najrýchlejší bol Krištof Ondrejka z Proefekt Teamu, ktorý si na tejto nie príliš dlhej trati dokázal vybudovať viac ako polminútový náskok pred svojimi prenasledovateľmi. U Mikro dievčat to už bolo tesnejšie. Prvýkrát na najvyššom stupienku stála Zuzana Chalúpková z Cyklistickej Tour.

Detská tour Petra Sagana, Demänová 2024Reportáž Detská tour Petra Sagana, Demänová 2024

V najpočetnejšej kategórii Mili chlapci si víťazstvo vybojoval Matej Koňak z CK Slovenský Raj. U dievčat v tejto kategórii tento rok „tvrdia muziku“ dievčatá z CK Olympik Trnava, keď sa aj v Demänovej postavili na stupne víťazov všetky tri dievčatá v zelených dresoch. Najviac síl mala Hana Švecová.

Premiérové víťazstvo na blate si odnáša ďalší pretekár z Cyklistickej Tour, a to Matias Ďurec, ktorý sa v kategórii Mini chlapci postupne „predieral“ dopredu a ostal v závere na „špici“ pretekov sám. U dievčat zvíťazila ďalšia Trnavčanka, a to Luisa Belicová.

Detská tour Petra Sagana, Demänová 2024
U mladších žiakov bolo od štartu jasné, že o víťazstvo budú bojovať dvaja slovenskí a jeden český biker. V závere tempo vystupňoval Šimon Tkáč z ŠK Topoľčianky a získal zlatú medailu. Kategóriu mladších žiačok tento rok ovládla Dominika Škuciová z Novomestského Superbikeru a nebolo tomu inak ani v Demänovej – aj keď pretekárka zo Žiaru nad Hronom Nela Klimentová stratila len 6 sekúnd na víťazku.

Reportáž Detská tour Petra Sagana, Demänová 2024Detská tour Petra Sagana, Demänová 2024

Medzi staršími žiakmi sa črtal súboj dvoch klubov – ŠK Topoľčianky a Cyklistická Tour, keď vo vedúcej 4-člennej skupine mali oba kluby dvojnásobné zastúpenie. Nakoniec záver vyšiel lepšie cyklistom z Topoľčianok a z víťazstva sa radoval v šprinte Dominik Ďuran. Jeho klubová kolegyňa Eliška Konigová napodobnila Dominika a u starších žiačok sme videli v cieli opäť ako prvý červeno-biely dres.

Aj napriek nepriaznivému počasiu príjemne prekvapila rodičovská účasť na štarte. Z víťazstva sa radoval Peter Živčák z Proefekt Košice a medzi ženami Helena Beňová.

Detská tour Petra Sagana 2024
Po dlhšej prázdninovej prestávke pokračuje Detská tour Petra Sagana piatym kolom 31. augusta v Nitre.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

Detská Tour Petra Sagana - Demänová

calendar_today 16. 6. 2024
format_list_numbered 4. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Demänová (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana roztočila kolesá na Kysuciach

Reportáž: Detská tour Petra Sagana roztočila kolesá na Kysuciach

Po dlhých rokoch, a to len druhýkrát v histórii, zavítala Detská tour Petra Sagana na Kysuce. Spoluorganizátorom boli nadšenci okolo starostu Zborova nad Bystricou a to bola záruka, že všetko bude správne fungovať.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Trate v okolí parku v Budmericiach opäť nesklamali. Rýchle, ale technické lesné cestičky, krátke stúpania a hlavne zázemie v priestoroch nádvoria kaštieľa boli výbornou reklamou horskej cyklistiky.
Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
keyboard_arrow_up