Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Trate v okolí parku v Budmericiach opäť nesklamali. Rýchle, ale technické lesné cestičky, krátke stúpania a hlavne zázemie v priestoroch nádvoria kaštieľa boli výbornou reklamou horskej cyklistiky.

O tom, že si to nenechalo ujsť množstvo cyklistov, svedčí takmer 500-členná účasť mladých talentov na štarte.

Nesúťažná Baby kategória, ktorá mala najkratšiu trať, bola poriadne nabitá, a preto bola rozdelená aj na bicykle a odrážadlá. V kategórii Mikro dievčatá si Deborah Šišková dokázala aj na jednom malom okruhu vybudovať 20-sekundový náskok a s prehľadom zvíťazila. To isté platí aj pre chlapčenskú kategóriu, kde s prehľadom zvíťazil a obhájil prvenstvo z Trenčína Krištof Ondrejka z Proefekt teamu. Konkurencia tu bola poriadna, veď na štart sa postavilo 78 chlapcov.

Detská tour Petra Sagana, BudmericeDetská tour Petra Sagana, Budmerice

U dievčat v kategórii Mili obsadili kompletné pódium dievčatá z CK Olympik Trnava – je vidieť, že v Trnave sa s mládežou pracuje. V tesnom šprinte zvíťazila Hana Švecová. Aj u chlapcov v Mili to bolo poriadne nabité. Hneď od úvodu sa vyprofilovala 4-členná skupina, v ktorej mal najviac síl český cyklista Lukáš František Bodný z Valašských Kloboukov.

Dominantnosť Trnavy pokračovala aj v kategórii Mini dievčatá. Zlato si domov odniesla Luisa Belicová. Pekný súboj sme videli aj v Mini chlapci, kde si náskok vytvorila už po štarte 4-členná skupina a počas celých pretekov sa poradie miešalo. Záverečné krátke stúpanie najlepšie využil Jakub Roštár z Prefekt Košice a postavil sa na pódiu na najvyšší stupienok. Výborne to v tejto sezóne ide aj mladšej žiačke Dominike Škuciovej z Novomestského Superbikeru a s prehľadom v Budmericiach zvíťazila.

Detská tour Petra Sagana, Budmerice
V kategórii mladších žiakov obhájil víťazstvo z Trenčína aj Jakub Stano z ŠK Topoľčianky, keď konkurencii nedal šancu bojovať o zlato. Trať „sadla“ aj Nele Jezbergerovej z CK Olympik Trnava, ktorá sa od úvodu pretekov osamostatnila a prišla si s prehľadom pre víťazstvo.

Tak presvedčivé to už nebolo u starších žiakov, kde sme videli naozaj pekný súboj 5 cyklistov a len dvoch klubov – a to Cyklistickej Tour a ŠK Topoľčianky. Cyklistická Tour mala 3-násobné zastúpenie vo vedúcej skupine, ale ani to jej nestačilo na Šimona Tkáča z Topoľčianok, ktorý zvíťazil o necelú sekundu pred Jakub Hnojčíkom.

Detská tour Petra Sagana 2024Detská tour Petra Sagana, Budmerice

Medzi rodičmi poznáme rovnakých víťazov ako v Trenčíne a stali sa nimi Tomáš Valíček a Helen Beňová.

Detská tour pokračuje už nasledujúci víkend, a to 11. mája v Zborove nad Bystricou.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

Detská Tour Petra Sagana - Budmerice

calendar_today 4. 5. 2024
format_list_numbered 2. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Budmerice (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela
Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
Podobné články
Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Nitre – rozlúčka s prázdninami
Posledný prázdninový víkend čakalo na cyklistov piate kolo Detskej tour Petra Sagana. Po viacročnej odmlke sa organizátori v spolupráci s ŠK Topoľčianky rozhodli opäť súťaž usporiadať v nitrianskom parku.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana – blatíčko v Demänovej
Ani daždivé počasie neodradilo necelých 400 mladých cyklistov od účasti na 4. kole Detskej tour Petra Sagana. Tá mala v programe Demänovú, kde sa súťažilo už po tretíkrát v tomto obľúbenom detskom seriáli.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana roztočila kolesá na Kysuciach
Po dlhých rokoch, a to len druhýkrát v histórii, zavítala Detská tour Petra Sagana na Kysuce. Spoluorganizátorom boli nadšenci okolo starostu Zborova nad Bystricou a to bola záruka, že všetko bude správne fungovať.
keyboard_arrow_up