Od náradia ku komponentom - udržuj bicykel v top stave

Odvrátenou stranou bezstarostného jazdenia je starostlivosť o bicykel. Čo sa môže hodiť každému bikerovi?

Weldtite Rapid Ceramic Shield Kit - 20,99 €

Weldtite Rapid Ceramic Shield Kit
Jazdiť za každých podmienok je pekné predsavzatie, no po výjazde nás veľakrát čaká nepríjemné umývanie stroja. K jeho uľahčeniu vie dopomôcť aj tento prípravok, ktorý poskytuje rámu hydrofóbnu keramickú ochranu a odpudzuje nečistoty. Mechanizmus je jednoduchý, aplikáciou sa vyplnia drobné nedokonalosti v laku a vytvorí sa súvislá, odolná vrstva. Tento ochranný prípravok je vhodný pre všetky druhy rámov, jeho MOC je 20,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Park Tool PT-PPL-1 - 7,69 €

Park Tool PT-PPL-1
„Kdo maže, ten jede“ a zďaleka to neplatí len pre reťaz, či tlmenie. Zabúdať nesmieme ani na hlavové či stredové zloženie, prípadne náboje kolies – sem všade môže zájsť špina či voda. Mazivo v tube od renomovaného výrobcu mazív či servisných nástrojov Park Tool PT-PPL-1 slúži najmä na premazanie pohyblivých ložísk bicykla, kde pôsobí jednak antikorozívne a jednak ložisko utesňuje, aby doň neprenikla voda. MOC 113-gramovej tuby je 8,50 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Muc-Off X3 Dirty Chain Machine - 42,99 €

Muc-Off X3 Dirty Chain Machine
Práčka reťaze podstatne urýchľuje jej čistenie. Za pomoci čistiaceho roztoku, ktorý je pribalený, rozpúšťa nečistoty a reťaz je tak pripravená na ďalšie spokojné jazdy. Robustná konštrukcia zabezpečuje odolnosť práčky aj po niekoľkých cykloch použitia. Čistiaci roztok je možné naliať priamo na čistiace ústrojenstvo, prípadne do zásobníka a následne ho vpustiť pomocou tlačidla. Navyše je plne biologicky odbúrateľný. MOC tohto setu je 44,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

PRO MINI - 48,99 €

PRO MINI
Od povolených riadidiel až po nastavenie výšky sedla – tento minimalistický momentový kľúč si poradí so všetkými drobnosťami. So svojou dĺžkou len 8 cm sa zmestí do dresu i do batoha. Pomocou nadstavca možno meniť uťahovací moment na 4, 5 alebo 6 Nm. Spolu s kľúčom samotným je dodávaných aj šesť bitov. Tie možno spolu s nadstavcami uschovať v tele kľúča a pri práci následne pomocou magnetického uzáveru upevniť. MOC kľúča je 70 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Kellys KLS MAGNUM - 23,99 €

Kellys KLS MAGNUM
Žiadny biker by so sfúknutými kolesami ďaleko nezašiel a pumpa sa radí medzi esenciálne vybavenie každého cyklistu. Pumpa Kellys KLS MAGNUM disponuje ručičkovým manometrom so stupnicou v baroch a PSI, na ktorej ľahko odsleduješ, na aký tlak máš momentálne koleso nafúkané. Ponúka dve možnosti, nafúkaš s ňou dušu s auto ventilom, prípadne s galuskovým ventilom. Rukoväť je pogumovaná, a tak poskytuje pevný úchop. Jej MOC je 28,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Super B TBA 2000 - 122 €

Super B TBA 2000
Ak si niekto chce začať servisovať bicykel doma, ideálne bude odštartovať to kúpou sady náradia. TBA 2000 pozostáva z 36 kvalitne vypracovaných nástrojov, medzi ktorými nájdeme bežnejšie, ako sú inbusové kľúče, nitovač, či montpáky, ale aj bič so sťahovákom na kazetu, centrovací kľúč alebo kónusové kľúče. Všetky nástroje sú prehľadne usporiadané v odolnom plastovom kufri. MOC tohto setu je 172 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Bleedkit Premium EDGE DOT - 41,99 €

Bleedkit Premium EDGE DOT
Okrem výmeny kotúčov, či platničiek treba brzdy z času na čas aj odvzdušniť, inak sa môže dostaviť nepríjemný efekt „špongiových“ či „zvädnutých“ bŕzd. K tomuto účelu slúži odvzdušňovacia sada, pričom táto konkrétna zahŕňa dve striekačky, kľúč na poistnú skrutku, vymedzovač na piestiky, náhradný O-krúžok, pásku, rukavice a DOT 5.1 kvapalinu. Je možné ho použiť na modely SRAM, vyrobené v roku 2017 a neskôr. MOC setu je 39,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Lezyne Pocket Torque Drive - 65,99 €

Lezyne Pocket Torque Drive
Praktický momentový kľúč Lezyne Pocket Torque Drive v sebe kombinuje dizajn a funkčnosť – najmä vďaka drobným rozmerom a možnosti odňať rukoväť a všetko nosiť v drobnej taštičke. Ponúka možnosť utiahnuť skrutky v rozmedzí 2 – 6 Nm. V balení sa okrem samotného kľúča nachádza sada štyroch inbusových a dvoch torx nástavcov. Ku kľúču sa upínajú magnetom, preto nehrozí, že počas práce budú vypadávať. MOC tohto setu je 64,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

microSHIFT Advent X kazeta - 22,99 €

microSHIFT Advent X kazeta
10-rýchlostná kazeta Advent X CS-H104 síce nepatrí medzi najľahšie, no všetko je kompenzované jej masívnosťou a výdržou. Jednotlivé pastorky sú vyhotovené z kalenej ocele a predstavujú to „pravé orechové“ pre elektrobicykle. Tie zaťažujú bežné kazety vysokým krútiacim momentom, tu je to prispôsobené materiálom i konštrukciou. Rozsah 11 – 48 zubov je dostatočný na rýchlu jazdu nadol i zdolanie náročných stúpaní. MOC kazety je 44,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

FORCE Pro - 8,19 €

FORCE Pro
Univerzálny čistič od Force si hravo poradí s nečistotami na pohonnom ústrojenstve bicykla. Oproti predošlej generácii bola vylepšená receptúra, ktorá zabezpečuje vyššiu penivosť a ide ruka v ruke s vyšším odmasťovacím účinkom. Zostáva však šetrným voči ostatným komponentom bicykla a takisto voči rámu, nech už je z akéhokoľvek materiálu. Praktické balenie vydrží aj niekoľko čistiacich cyklov. MOC 1-litrovej fľaše je 9,29 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Navštív MTBIKER shop pre viac komponentov i náradí pre tvoj bicykel.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Starostlivosť o bicykel - základná výbava pre každého PR článok

Starostlivosť o bicykel - základná výbava pre každého

Pravidelná údržba bicykla je s tou správnou výbavou otázkou pár minút. Čo patrí do tej základnej?
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Leto, čas dlhých výjazdov - nechýba ti nič? PR článok

Leto, čas dlhých výjazdov - nechýba ti nič?

Slnečné dni, teplo, dovolenky či prázdniny. Ideálny čas vyraziť za dobrodružstvom. Dlhé jazdy vyžadujú isté špecifické doplnky alebo výbavu. Inšpiruj sa u nás.
keyboard_arrow_up