Alpina Rootage – prilba nielen na trail

Ste milovníkom jazdy v horách a potrebujete pri tom väčšiu ochranu ako ponúka klasická prilba? Odpoveďou môže byť Alpina Rootage.

Tento model je typickým príkladom v rozširujúcom sa segmente enduro prilieb. Ide o kúsky, ktoré sú určené na jazdenie v teréne a poskytujú ešte dokonalejšiu ochranu oproti klasickým typom. Aké sú jej vlastnosti a čím je výnimočná? Poďme si ju predstaviť bližšie. 


Konštrukcia

Na prvý pohľad majú enduro prilby výhodu oproti XC prilbám v tom, že poskytujú vyššiu bezpečnosť aj v oblasti spánkovej a taktiež zadnej časti hlavy. Práve toto určenie vytvára jej charakteristický vzhľad. Veľké karbónové pláty integrované vo vonkajšom plášti prinášajú vysokú odolnosť a vďaka použitému materiálu netlačia hmotnosť nahor. Výsledkom je 350 gramov, ktoré na hlave veľmi neregistrujete a to sa pri prilbách tohto typu cení najviac. 


Okraje sú ukončené materiálom Edge Protect, keramickou zložkou, ktorá dopĺňa karbónové časti. Na prilbe je možné narátať 15 vetracích otvorov. Najväčšie z nich sú doplnené sieťkou proti hmyzu, čo oceníte najmä v letných mesiacoch. 


Upínací systém

Run Ergo Flex je upínací systém z dielne spoločnosti Alpina. Jej úlohou je zabezpečiť rovnomerné a pevné obopnutie. Upínanie na brade je k dispozícii s viacerými polohami. Tento systém sa prispôsobí každej hlave, a preto sa nemusíte báť, že by vám nesadol. Run Ergo Flex totiž zabezpečuje rovnomerné sťahovanie po celom obvode. Tento model ponúka aj polohovateľný šilt a je možné použiť klasické lyžiarske okuliare. Na vrchnej časti nájdete aj priestor na pripevnenie outdoorovej kamery či osvetlenia.


Odvetranie

Najväčší otvor je v strednej časti, a preto sa nemusíte obávať o kvalitné odvetranie aj počas horúcich dní. Mäkké COOLMAX jadro spolu so štvoricou otvorov vpredu začína pracovať pri pohybe vpred a vďaka nasávaniu vzduchu týmito časťami, vytvára jemné prúdenie vo vnútri prilby. Alpina používa pri všetkých modeloch antibakteriálne prevedenie. 


Alpina Rootage so sebou prináša bezpečnosť a nízku hmotnosť v jednom. Rovnako sa pracovalo aj na celkovom dizajne, aby bolo potešením ju nosiť – či už vyhľadávate klasický terén, alebo vás to láka na náročný trail. Prilba je vyrábaná v  čiernej farbe, v kombinovanej bielo-čiernej verzii, poprípade čiernej farbe doplnenej červenými alebo zelenými časťami. Celkovo sú na výber 2 veľkosti, M (53-57 cm) a L (57-62 cm).

Cena je stanovená na cca 140 €, dovozcom na Slovensko je značka Sloger a viac informácií nájdete na  tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu PR článok

Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu

Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?
Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe? PR článok

Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe?

Giro Coalition svojimi unikátnymi vlastnosťami nastavuje nový štandard pre ľahkú full face prilbu. Poď sa spolu s nami pozrieť na to, čo ju robí takou výnimočnou.
Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Rodičia cyklisti skôr či neskôr prilákajú k tomuto krásnemu športu aj svoje deti. S tým sa samozrejme spája aj určitý faktor strachu a tak sa často snažíme svoje deti ochrániť najlepšie, ako vieme.
keyboard_arrow_up