Miles Wide a Nox Sox – vychytávky z USA a Anglicka

Nenápadní pomocníci, ktorí vedia uľahčiť život cyklistu, spríjemniť výjazdy a ochrániť.

V cyklopriemysle sú výrobcovia zameriavajúci sa aj na menej bežný sortiment ako sme zvyknutí a ich produkty sú na prvý pohľad veľmi často nenápadné. Pri detailnejšom pohľade môžete zistiť, že vedia pomôcť pri každodenných situáciach spojených so životom bikera. Práve na tom budujú svoje meno značky Miles Wide z USA a Nox Sox z Anglicka. Ktoré vecičky viete nájsť?

Fork Cork

Zrejme ste si všimli, že zospodu takmer každej vidlice je otvor, v ktorom sa dokáže výborne držať špina a nečistoty. Tento aj z časti „dizajnový“ problém elegantne rieši Fork Cork. Navyše umožní v hlavovom zložení prepravovať rôzne predmety ako multikľúč, CO2 a pod. Každý korkový a otočný gombík je frézovaný z pevného jadra z vysoko kvalitného hliníka, potom eloxovaný pre štýl a dlhú životnosť. Skrutka z nehrdzavejúcej ocele je vložená naprieč hrubej zátky. Vlastná neoprénová podložka sa otočí, až kým sa neroztiahne v otvore vidlice. Vďaka tomu je vidlicový korok ľahko odnímateľný bez použitia nástrojov. Vidlicové zátky sa vyrábajú a zostavujú v USA, aby sa zabezpečila ich kvalita a dlhá životnosť. MOC je 31.90 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Sticky Pod

Pod týmto názvom sa skrývajú úložné taštičky navrhnuté tak, aby ľahko zapadli do vrecka vášho dresu. Budete tak mať možnosť do nej uložiť telefón a ďalšie drobnosti a pre lepšie prispôsobenie je dodávaná v 2 veľkostiach - S (MOC 17.90 €)a L (MOC 19.90 €). Nechýba im možnosť ovládania dotykovej obrazovky a lepkavý povrch ich spoľahlivo udrží vo vrecku. Majú tri vrecká, takže môžete pokope držať aj potrebné nástroje na opravu a nezašpiniť si dres. S má rozmery 11 cm x 20 cm a L 11 cm x 26,5 cm.


Sticky Finger

Grip a ochrana brzdovej páky v jednom – aj tak sa dá označiť Sticky Finger. Vďaka „lepkavému“ materiálu, ktorý si zachováva svoje vlastnosti aj v nepriaznivom počasí, viete výrazne pomôcť kontrole pri brzdení. Rovnako sa jedná o výborný izolant v zimných podmienkach, kedy samotné kovové brzdové páky vedia priviesť mráz doslova pod kožu na prstoch. Môžu byť rezané tak, aby pokryli iba „špičku“ páky. Pri tom všetkom chránia páku od škrabancov a tiež bicykle ostatných pri prevoze. Netreba ani zabúdať na samotné zladenie, a preto sú dostupné vo viacerých farbách (čierna, modrá, červená, zelená, fialová, priesvitná, ružová) v cene 7.90 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Nox Sox Pedal Covers

Ak prevážate viacero bicyklov v aute, zrejme ste sa stretli s odreninami na ráme spôsobené pedálmi. Tie totiž trčia do priestoru a ich kontakt s rámom vie napáchať poriadne škody. Rovnako si môžete poškodiť interiér auta pri nakladaní a manipulácii. Tento problém riešia návleky od Nox Sox vyrobené z neoprénu a dodávané v 2 veľkostiach – S (MOC 19.90 €) a L (22.90 €). Vďaka tomu ich viete prispôsobiť na všetky dostupné pedále vrátane extrémov ako je DMR Vault. Viete ich rýchlo nasadiť a rovnako bez problémov dať dole, kvalitný neoprén sa postará o ich dlhú výdrž aj pri menej šetrnej manipulácii. S má rozmery 10 cm x 9,5 cm a L 13,5 cm x 12,5 cm.


Podrobnosti ako aj ďalšie vychytávky v ponuke nájdete na domovskej stránke Miles Wide a Nox Sox. Dovozcom na Slovensko a Česko je Cykloeshop.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Dvoje rôznych rukavíc od Roeckl - úplne iné pocity

Test: Dvoje rôznych rukavíc od Roeckl - úplne iné pocity

Aj taká jednoduchá vec ako rukavice na bike môže ponúkať diametrálne odlišné vlastnosti a tieto 2 modely od špecialistu Roeckl sú toho dôkazom. Pre koho sú vhodné?
Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

„Ako chceš testovať okuliare?“ „Ešte neviem. Veď uvidím…“ To, či som naozaj uvidel, ako a čo som uvidel, si môžete prečítať v teste okuliarov od výrobcu Alpina.
Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
keyboard_arrow_up