warzone

Články

Tip na výlet: Bosna a Hercegovina – MTB Sarajevo II., Crepoljsko a Igman
Hornatý charakter Bosny a Hercegoviny ponúka mnoho možností pre cyklosturistiku. Vybral som sa opäť do okolia jej hlavného mesta, Sarajeva. Ktoré vrchy a pohoria som však navštívil tentokrát a ako to dopadlo?
Tip na výlet: Bosna a Hercegovina - zážitky z "bombovej" krajiny
Bosna a Hercegovina je hornatá krajina s obrovským turistickým potenciálom, ale kvôli početným mínam z vojnového obdobia 1992-1995, je pre turistov a horských cyklo-turistov stále akési obávané tabu.
Test: GHOST FR AMR 7 - poriadna mašina do hôr
Napriek modelovému roku 2016 som si povedal, že si tento bike zaslúži trochu pozornosti. A hneď na úvod napoviem, že ide totiž o - ako sa hovorí – veľmi dobrý pomer výkonu a ceny.
Rozhovor: Aleš Tajták - bikepacking či bike survival?
Ako na objavovanie niekoľko sto-kilometrov dlhých trailov, kde so sebou veziete len veci potrebné na prežitie a údržbu bicykla? Na hľadanie silných zážitkov a nových miest sme vyspovedali zakladataľa facebookovej skupiny Bike Adventures...
Rozhovor: Lechnica nezaháľa a pomaly sa mení na výborný slovenský bike rezort
Zatiaľ, čo sa niekde bikuje, inde sa pije pivo a v Lechnici zase po minuloročnom štarte pribúdajú mozole od kopania druhého trailu.
Jazdíme AM/EN (?)
Boh mi je svedkom, že nemám rád škatuľkovanie... Som stará škola, pre mňa je to všetko proste MTB. Kde je tá hranica, kedy končí Cross Country a začína All-Mountain? Alebo, aký technický, naklonený či dlhý musí byť zjazd prírodným trailom, aby to už bol enduro pojazd? Pozrime sa teda na AM/EN jazdenie trochu bližšie.
Test: Odolné kraťasy do každého počasia a ľahká bunda Polaris
Oblečenie pre cyklistov od anglickej značky Polaris sme už predstavili vo viacerých článkoch, ale teraz sme si v teste zobrali na mušku nové kúsky vhodné hlavne na prechodné obdobie – pánske kraťasy AM Repel 500 a dámsku bundu Aqualite Extreme.
Test: Specialized Enduro Comp 650b - pevne stavaný a neskutočne tuhý
Ako iste viete, model Enduro od Špecializovaných vôbec nie je žiadna novinka. 17 rokov vývoja a rôznych podôb od prvého modelu ho priviedlo do súčasnej podoby. Keď som okolo roku 2006 prišiel do kamenného bikeshopu objednať nového Stupjumpera FSR a zbadal visieť na stene zelené Enduro – krásny masívny tank, nemohol som od neho odlepiť zrak.
Test: Polaris bunda a dres ako stvorené pre únik od všedného života
Oblečenie anglickej značky Polaris je u nás stále málo známe, aj keď táto firma funguje už 26 rokov. Odkedy má distribútora aj na Slovensku, bolo na MTBIKRI napísaných pár PR článkov s predstavením ich výrobkov.
MTB Panaracer plášte - Between you and the trail
Dnes si predstavíme japonského výrobcu pneumatík Panaracer, ktorý napriek tomu, že ide o legendárnu značku, je v našich končinách menej známy. Pritom má bohatú ponuku nielen pre MTB. Značka produkuje plášte a duše pre cyklo disciplíny od roku 1978 a stáli pri zrode horskej cyklistiky.
Lechnica - ďalšia trailová nádej
Nedávno sme s manželkou a dcérkou využili slnečný septembrový víkend a zašli sa s bikami pozrieť na prebiehajúcu výstavbu trailu v obci Lechnica. Je to neveľká obec s 250-timi obyvateľmi na severe Slovenska obklopená Pieninským národným parkom.
Recenzia: Kniha Najkrajšie cyklotrasy - Tatry a okolie
Máme tu ďalšiu knižku z edície Po Slovensku z vydavateľstva DAJAMA, určenú cykloturistom, zameranú na azda turisticky najatraktívnejšiu časť Slovenska - Tatry a okolie. Samozrejme, trasy nie sú vedené po z väčšej časti bikom neschodných kamenných Tatranských magistrálach. Kniha na 158 stranách ponúka už tradične 25 cyklistických trás - okruhov krásnymi vysokotatranskými dolinkami, údoliami a ich okolím.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up